Kenia ofera o arie larga de experiente, de la savane pline de viata salbatica si intalniri culturale indepartate pana la centre urbane dinamice. Insa tocmai diversitatea oferita este exact motivul pentru care o excursie in Kenia poate fi un cosmar logistic—daca nu o planuiesti din timp. Este important sa stii cum sa maximizezi timpul petrecut in destinatie, cum sa-ti faci bagajul inteligent, cum sa alegi dintr-o multime de experiente, cum sa te descurci in animata capitala Nairobi.
Iata cateva sfaturi de urmat inaintea unei calatorii in Kenia:
Nu-ti lua multe lucruri in bagaj!
Pentru a ajunge in salbaticia Africii va trebuie sa luati un transfer cu un avion de mici dimensiuni, iar cu restrictiile de greutate nu este de glumit! In Kenia limita este de 15kg atat pentru bagajul de cala, cat si cel de mana. Bagajul de cala ideal este cel din material textile usor care incape usor in cala avionului si poate fi si transportat in masini de safari. Nu uita ca majoritatea taberelor de safari ofera serviciu gratuit de spalatorie (insa trebuie verificat in prealabil), astfel ca veti putea purta de mai multe ori aceleasi haine. De avut in vedere: Pungile de plastic sunt interzise in Kenia. In eventualitatea in care se verifica bagajele, puteti primi o amenda. O alternativa buna ar fi sacii de nailon.
Cu siguranta veti avea nevoie de o camasa de safari!
“Look-ul de safari” n-are nicio legatura cu moda
Tinuta kaki cu maro nu e doar un costum din filme. Cand va aflati in safari, este necesar sa va pierdeti in peisaj din mai multe motive. In primul rand, va va ajuta sa gasiti mai multe locuri pentru a vedea animalele. Culori precum albul si rosu pot alerta anumite animale care se vor indeparta de Dvs.. Totusi evitati printurile camuflaj deoarece sunt interzise daca nu esti militar. In al doilea rand va va proteja sa nu fiti mancati de viu. In Masai Mara din sudul Keniei, mustele tsetse sunt atrase de albastru si negru, iar insectele vor fi atrase de pielea neacoperita sau de culori nepotrivite. De asemenea va recomandam haine largi, bluze cu maneca lunga si pantaloni lungi, palarie sau sapca si ochelari de soare, pentru a va proteja de soarele intens (nu uitati ca Ecuatorul trece prin aceasa tara). Iar daca planuiti un safari pe jos, luati-va si incaltaminte de drumetie: papucii sau pantofii sport usori de tenis nu va vor proteja pe terenul accidentat, de tepii copacilor acacia sau de serpii ocazionali.
Lasati-va simturile sa va calauzeasca in Kenya.
Lasati deoparte camera de filmat si activati-va celelalte simturi
Toti ne dorim acea poza incredibila cu un leu mascul care rage deasupra prazii. Insa merita sa lasati camera si sa observati ce puteti experimenta cu cele 5 simturi. Veti deveni mai prezenti in salbaticia neatinsa. Veti percepe sunete, mirosuri si comportamente subtile ale animalelor pe care nu le-ati observa daca v-ati ascunde in spatele obiectivului.
Cel mai bun mod de a face un safari? Coborati din masina!
O excursie in Kenia inseamna mult mai mult decat a merge in safari—este o oportunitate de a interactiona cu localnicii.