10 lucruri fascinante despre marea migratie a antilopelor sud-africane in Masai Mara

10 lucruri fascinante despre marea migratie a antilopelor sud-africane in Masai Mara

1. Nicaieri in lume nu exista o mai mare miscare a animalelor decat migrarea a peste 2 milioane de gnu din Serengeti National Park din Tanzania catre pasunile verzi din Maasai Mara National Reserve din Kenia ce se desfasoara din iulie pana in octombrie.

2. Intre ianuarie si martie, jumatate de milion de gnu se nasc in fiecare an in Serengeti. In februarie, luna cu cea mai mare rata de nasteri, in jur de 8,000 de gnu se nasc in fiecare zi.

3. Marea migratie este cea mai mare migrare terestra din lume. Animalele calatoresc in total 800km sau mai mult in timpul fiecarui ciclu.

4. Migratia poate parea o miscare haotica si frenetica, insa cercetarile au demonstrate faptul ca o cireada de antilopele sud-africane, gnu poseda o inteligenta comuna, care le permite sa exploreze sistematic si sa depaseasca un obstacol impreuna, ca o singura fiinta.

5. Motivul pentru care o zebra si o antilopa sud-africana pasc impreuna in armonie este ca ele mananca parti diferite ale aceluiasi tip de iarba.

6. Deoarece antilopele sud-africane nu au un conducator natural, cireada migratoare adeseori se separa in cirezi mai mici care inconjoara cireada principala , mergand in diferite directii. Daca se iau in considerare aceste cirezi mici, separate, intreaga migratie acopera mai mult de jumatate din Serengeti.

7. Migratia antilopelor sud-africane este una din cele 7 minuni ale lumii si este numita si Cupa Mondiala a Vietii Salbatice. Maasai Mara si Serengeti National Park impreuna formeaza ceea ce nici un alt parc sau rezervatie din Africa nu poate! Este ceva incredibil, magic, de nedescris si de neratat!

8. In timpul migratiei in jur de 250,000 gnu si 30,000 zebra sunt omorate in fiecare ani ca un rezultat al atacurilor animalelor carnivore, dar si de sete, foame si epuizare.

9. Crocodilii asteapta cirezile in raul Mara River si ineaca prada prinzand-o cu falcile puternice si tragand-o sub apa, sucind-o pentru a smulge bucati. Un crocodil poate sa-si scoata din apa mai mult de jumatate din corp pentru a prinde o potentiala victima si de asemenea isi poate folosi si coada ca o arma secundara.

10. In timp ce antilopele sunt atrase sa migreze de nevoile stomacului, faptul ca sunt mereu in miscare ofera si beneficiul ca depasesc un numar mare de predatori. Predatorii nu sunt capabili sa urmareasca o cireada in miscare prea departe, deoarece multi sunt teritoriali si nu isi pot abandona teritoriile sau sa invadeze teritoriile altora. Mai mult decat atat, puii celor mai multi predators sunt foarte dependenti de mama, care nu se poate indeparta prea mult de ei.

Experimentati una din minunile lumii in magica Kenia! Contactati-ne pentru vacante personalizate!

Lasă un răspuns

Nota: Comentariile de pe site-ul web reflectă punctele de vedere ale autorilor lor, si nu neapărat punctele de vedere ale portalului de internet. Va rugam sa va abtineti de la insulte, injurături si expresii vulgare. Ne rezervam dreptul de a șterge orice comentariu, fără explicații.

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

*
*