Ce are mai bun Algarve

In primul rand clima – cu peste 3.000 de ore de soare pe an și o medie anuală scăzută de precipitații, Algarve se bucură de vreme blândă pe tot parcursul anului, ceea ce este cu siguranță o atracție mare pentru vizitatori, atât vara, pentru câteva zile pe plajă, cât și iarna pentru a se relaxeze sau implica într-o varietate de activități.

Marea în orice nuanță de albastru, aproape întotdeauna calmă și caldă, iar plajele cu nisip alb sunt semnul distinctiv al regiunii. Plajele, care se întind cât poți vedea cu ochii, legate de stâncile aurii din golfurile mici, oferă multe cadre naturale uimitoare pentru vacanțe de neuitat. Există în jur de 200 km de coastă, perfectă pentru toate tipurile de sporturi nautice, inclusiv navigația, surfingul și windsurfingul. Pasionații de yachting au garanția că vor găsi o infrastructura foarte buna în porturile moderne răspândite de-a lungul coastei Algarve.

Golful a adus la Algarve numeroase distincții și premii internaționale, iar regiunea a fost votată de mai multe ori drept cea mai bună destinație de golf din lume. Algarve are aproximativ patruzeci de terenuri de golf cu condiții excelente atât pentru jucători cu experiență, cât și pentru începători.

Natura este superbă în cele trei arii protejate: coasta Vicentina, care este cea mai bine păstrată coastă din Europa, Ria Formosa, un labirint de canale separate de mare de o fâșie de nisip și mlaștina Castro Marim și Vila Real de Santo António, bogate în faună și floră. Există însă și dealurile pe care le poți descoperi cu bicicleta sau pe jos, urmând potecile Via Algarviana, care leagă capătul estic al regiunii cu cel mai vestic punct, prin interior, terminandu-se la Rota Vincentina – un alt set de trasee care nu trebuie ratat de cei cărora le place plimbarea. Pentru cei care doresc o experiență plină de adrenalină, există parasailing, scuba diving, hang gliding sau abseiling.

Patrimoniul oferă multe comori de descoperit. De exemplu Silves – fosta capitală a Regatului Arab, Sagres și Lagos – foarte importante în timpul descoperirilor din secolul al XV-lea, în Tavira – o expunere a arhitecturii tradiționale sau centrul istoric al Faro, cu frumoasa sa catedrală.

Divertismentul este în floare în fiecare vară în numeroase baruri și cluburi, în special în cele mai cosmopolite zone precum Albufeira, Portimão și Vilamoura. Și pe tot parcursul anului, există diverse evenimente care aduc culoare și distracție în regiune, cum ar fi Carnavalul, festivalurile de muzică sau mâncare, reconstituirile istorice și târgurile și festivalurile tradiționale care se desfășoară în toată regiunea.

Mâncarea: în lumina reflectoarelor se află în mod natural preparatele specifice zonei litorale, fie la grătar, fie în tocană. Există însă și prăjituri cu migdale și smochine, cum ar fi morgados sau Dom Rodrigos, care merg perfect cu lichiorul local de migdale sau arbutus aguardente.

Resorturile și spa-urile unde vă puteți bucura de relaxare profunda sau cure de sănătate și bunăstare, disponibile de asemenea si în centrele de talasoterapie și Spa de la Monchique. Însă odihna este la îndemâna tuturor, existând aici o varietate de stațiuni și hoteluri, de la cel mai simplu la cel mai sofisticat, toate având în comun o adevărată plăcere de a oferi ospitalitate.

Contactati-ne pentru personalizarea vacantei Dvs. in Algarve!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Nota: Comentariile de pe site-ul web reflectă punctele de vedere ale autorilor lor, si nu neapărat punctele de vedere ale portalului de internet. Va rugam sa va abtineti de la insulte, injurături si expresii vulgare. Ne rezervam dreptul de a șterge orice comentariu, fără explicații.

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

*
*