6 motive pentru a planifica un safari în Africa

safari kenya

Călătoria într-un safari în Africa reprezintă o experiență unică. În cadrul acesteia vei putea admira de aproape fascinanta faună locală, peisaje spectaculoase și noi culturi. De fapt, există o mulțime de motive pentru care ar trebui să te gândești la un safari în Africa pentru următoarea vacanță. În rândurile de mai jos, noi ți le prezentăm pe cele mai importante, care se aplică oricărui călător.

1. Vei vedea animale sălbatice în habitatul lor natural

Probabil cel mai important motiv pentru a pleca într-un safari în Africa este de a vedea animalele sălbatice în libertate. Fie că îți dorești să prinzi Marea Migrație sau să descoperi reprezentanții Big 5 (leu, leopard, rinocer, elefant și bizon), există destinații și pachete potrivite fiecărui tip de călător.

Cei mai aventuroși pot opta chiar pentru un safari fără vehicul, urmând un ghid experimentat pentru a observa animalele fără a li se simți prezența.

2. Printr-un safari în Africa ajuți la protejarea faunei locale

Vizitele la grădina zoologică sunt controversate. Deși reprezintă o ocazie bună de a învăța despre diverse animale, cu fiecare bilet achiziționat susținem captivitatea. Momentan există prea puține grădini zoologice în lume care își redirecționează o parte din profit spre protejarea naturii.

Însă, dacă alegem să descoperim animalele în sălbăticie, putem sprijini eforturile de conservare și de salvare a speciilor amenințate cu extincția. În costurile pentru un safari în Africa sunt incluse taxe speciale pentru protejarea faunei locale în fiecare dintre parcurile vizitate.

3. Costurile unui safari în Africa sunt mai mici decât crezi

Chiar și cu taxele de mai sus, există oferte de safari în Africa la prețuri convenabile. În general, pachetele includ cazare, masă, precum și diverse tururi și activități. Costurile suplimentare sunt reduse și de cele mai multe ori rămân destinate suvenirurilor. Așadar, planificarea bugetului de călătorie se poate face din timp și aproape oricine își poate permite un safari în Africa pentru următoarea vacanță.

4. Planificarea vacanței nu mai reprezintă o problemă

În afară de a selecta în ce safari dorești să pleci în vacanță, nu este necesar să faci altceva pentru călătoria ta. Mara Boutique te poate sfătui în alegerea pachetului potrivit pentru tine și îți poate rezerva biletul de avion.

Când ajungi la destinație, trebuie doar să urmezi ghidul. El te va feri de primejdii și îți va oferi detalii privind comportamentul fiecărui animal.

Iar tu te poți bucura de întreaga experiență fără griji.

5. Vârsta participanților nu contează

Poate ai un copil mic în familie sau vrei să îi arăți și bunicii minunile Africii. Mara Boutique are parteneriate cu companii africane experimentate, care pot asigura tururi potrivite pentru orice vârstă.

6.Îți vei face noi prieteni și vei descoperi noi culturi

Deși poți călători într-un grup restrâns  cu familia sau prietenii, există și tururi cu grupuri mai mari. Printre ceilalți călători care participă în același safari în Africa, vei descoperi oameni cu pasiuni similare, veniți din lumea întreagă. Așadar, nu vei descoperi doar cultura locală, ci și pe cele ale partenerilor de drum.

Ți-am stârnit curiozitatea privind un safari în Africa? Contactează-ne pentru mai multe detalii!

Despre autor

Acest articol a fost scris de către Mirela Letailleur pentru Mara Boutique Travel.

Pe blogul Mirelei, The Travel Bunny, poți descoperi călătoriile ei, alături de ghiduri turistice gratuite.

Lasă un răspuns

Nota: Comentariile de pe site-ul web reflectă punctele de vedere ale autorilor lor, si nu neapărat punctele de vedere ale portalului de internet. Va rugam sa va abtineti de la insulte, injurături si expresii vulgare. Ne rezervam dreptul de a șterge orice comentariu, fără explicații.

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

*
*