Vara aceasta va propunem sa descoperiti Evia

Vara aceasta va propunem sa descoperiti Evia

Aflata pe coasta estica a Greciei Centrale, Evia este una dintre cele mai populare si unice insule grecesti. A doua ca marime dupa celebra Creta, ea este o destinatie all season, aflata la doar 100 de kilometri de Atena. Insula este situata in imediata apropiere si paralel cu coasta estica a Greciei continentale, fiind despartita la nord de Golful Pegasitikos si la vest de Golful Maliakos, Golful Evia de Nord, canalul Evripos, Golful Evia de Sud si Golful Petalion. Evia se intinde pe o suprafata de 3.580 km2, are o linie de coasta de 48 kilometri, peste 220.000 de localnici si este practic o prelungire a unui lant muntos care porneste de pe continent – din Tesalia (Athos, Olympus, Ossa si Pelion). Lantul muntos traverseaza insula pe lung si se continua in sud cu cateva mici insulite muntoase: Andros, Tenos si Mykonos. Cu acces extrem de usor din toata Grecia – fiind legata de continent printr-o linie de feribot la Edipsos si prin doua poduri construite peste stramtoarea Evripos la Chalkis – si cu peisaje uimitoare, ce imbina muntii cu apele de cristal ale Marii Egee si ale Golfului Evoikos, Evia este un tratament pentru minte si suflet.

Atractii

Nordul insulei este puternic impadurit si este dominat de varful Pyxaria (1.341 m). Centrul insulei are campii manoase, cea mai renumita fiind campia Lelantine (Ληλαντίο/Lilantio) aflata intre orasele Chalkis si Eretria – iar sudul insulei este zona cea mai indepartata de continent, muntoasa, cu o clima cu influente maritime si o populatie dispersata. Datorita acestor zone, Evia este descrisa adesea ca o insula cu trei caractere distincte, o vegetatie bogata, un peisaj colorat, o istorie bogata, situri antice remarcabile si multe alte locuri de interes.

Evia are plaje frumoase, un climat placut, monumente faimoase, multe surse termale si mancaruri gustoase. De multi ani, ea este o destinatie populara pentru locuitorii Atenei, care-si doresc vacante in Grecia insulara, intr-un ambient cu totul aparte. De-a lungul insulei vei gasi multe sate si orase frumoase, fiecare oferind o imagine de ansamblu atat din trecut, cat si din prezent, traditiile acestora fiind pastrate cu sfintenie de-a lungul anilor. Coasta insulei se mandreste cu plaje fermecatoare, populate pe timp de vara atat cu localnici, cat si cu turisti din mai toate colturile Europei.

Pe langa relaxare pe plaje amenajate, aici vei gasi diferite activitati de care sa te bucuri, printre care echitatie, sporturi nautice, alpinism, mountain bike si multe altele. Insula este extrem de bine organizata turistic, cu numeroase unitati de cazare precum hoteluri, apartamente de inchiriat, casute traditionale… toate in principalele sate si orase ale insulei. De asemenea, exista multi operatori care ofera excursii organizate, servicii de inchirieri masini, croaziere si multe altele. Pe scurt, Evia are tot ce ti-ai putea dori de la o vacanta in Grecia insulara.

STATIUNEA EDIPSOS este situata in partea nordica a insulei. Edipsos este o statiune faimoasă pentru tratament balnear încă din antichitate. Aici veti gasi 80 de izvoare de apă termală, bogate în fier, sulf, calciu, radon și magneziu, care apar la suprafață la temperaturi între 28-86 grade Celsius. Unele izvoare apar chiar si pe coastă unde, în timp, s-au format mici bazinete(de forma unei vane), in care va puteti aseza(gratuit) și lăsa pătrunși de căldura apei. Edipsos este recunoscut si pentru dezvoltarea sa din punct de vedere turistic: intalniti aici vile, hoteluri, o promenada, o multitudine de taverne, restaurante, baruri dar si cluburi. Statiunea dispune de mai multe plaje inguste, plaje cu nisip si pietris. Intrarea in mare este lina. La iesirea din statiune se afla si o plaja cu nisip fin.

Insula Evia -dominată de păduri de pini, plantații de măslini, migdali și arbori de fistic, a doua cea mai mare insulă grecească (dupa Creta) este destinația preferată a grecilor din capitala Atena, dar și a turiștilor dornici de escapade liniștite într-o locație pitorească. Evia găzduiește o salbă de plaje virgine cu peșteri albastre impresionante, stațiuni cosmopolite, sate de pescari și așezări scăldate de izvoare cu ape sulfuroase. Printre locurile spectaculoase din Evia se numără impresionanta Edipsos, unde încă din Antichitate izvoarele cu apă caldă ce țâșnesc din stâncile maronii formând mici vane, sunt recunoscute pentru proprietățile lor benefice.

Contactati-ne pentru vacante personalizate in Evia si in intreaga Grecie!

Lasă un răspuns

Nota: Comentariile de pe site-ul web reflectă punctele de vedere ale autorilor lor, si nu neapărat punctele de vedere ale portalului de internet. Va rugam sa va abtineti de la insulte, injurături si expresii vulgare. Ne rezervam dreptul de a șterge orice comentariu, fără explicații.

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

*
*