De ce să oferi o vacanță cadou

După cum ne anunță reclamele de la televizor încă de la începutul lui noiembrie, vin sărbătorile. Iar Crăciunul este doar începutul. Urmează Anul Nou, Valentine’s Day, Dragobete, 1 și 8 martie, apoi Paștele. În fiecare lună care urmează vei petrece timp căutând cadouri, fără a mai lua în considerare zile de naștere și alte evenimente similare. Ca să nu mai pierzi timpul prin magazine sau întrebându-te ce să le cumperi, îți recomand să oferi o vacanță cadou celor dragi.

4 motive să oferi o vacanță cadou

1.Vei economisi timp și bani

Poți planifica o vacanță cadou cu mai multe luni înaintea unei sărbători/unui eveniment. Nu numai că nu vei mai avea această grijă pe ultima sută de metri, dar vei beneficia și de costuri mai reduse dacă achiziționezi transportul și cazarea sau pachetul de vacanță din timp. Chiar pe site-ul nostru găsești mai multe oferte early bird pentru a te inspira.

2.Vei dărui amintiri, nu obiecte

Sărbătorile au devenit foarte comerciale, iar această latură a lor este neplăcută pentru mulți. Cunosc oameni care evită anumite zile speciale tocmai pentru că se pune prea mult accentul pe obiectele achiziționate pentru acea ocazie. Și, sincer, dacă te gândești în urmă, sunt puține cadouri de care îți amintești fără să le ai în fața ochilor când faci acest exercițiu de memorie.
Dar o vacanță cadou este altfel, pentru că le oferi celor dragi amintiri într-un loc nou sau, de ce nu, într-un loc care știi că deja le place mult.

3. Cei dragi se vor bucura mult timp de o vacanță cadou

Când cumperi o vacanță cadou pentru cineva drag, aceasta nu trebuie neapărat să fie în preajma ocaziei cu care o dăruiești. Poate fi chiar și câteva luni mai târziu, când vremea este mai bună (sau prețurile erau mai accesibile pentru tine). Dar și perioada de înaintea plecării face parte din cadou. Vor visa la destinație, vor căuta informații despre ce pot vizita, cum este mâncarea, de unde pot privi apusul etc. 

4.Primirea unei vacanțe în locul unei jucării ajută copiii să se dezvolte


“Când îți duci copilul în vacanță, îi sprijini nevoia de a explora (sistemul seek), o resursă vitală pentru a își trăi bine viața, și capacitatea lor de a se juca (sistemul play). La vârsta adultă, acestea se traduc în capacitatea de a juca cu idei, capacitate esențială, de exemplu, pentru un antreprenor de succes”, explică Dr. Margot Sunderland pentru The Telegraph.

Cum să oferi o vacanță cadou

În primul rând, trebuie să știi cui oferi o vacanță cadou. Ar trebui să ai o idee despre ce fel de vacanțe preferă. De exemplu, eu i-am dăruit o vacanță la Roma soțului meu atunci când a împlinit 30 de ani. Nu mai vizitase niciodată Italia, dar eram convinsă că îi va plăcea. Mai știam și că preferă să fie spontan, așa că totul a fost o surpriză. Și m-am ocupat în detaliu de planificarea itinerariului pentru a vizita ce i-ar plăcea lui, lăsând suficient timp liber pentru hoinăreală și pauze de cafea.

Mai trebuie să știi să alegi momentul potrivit. De exemplu, pentru soțul meu, știam când își poate lua concediu și mai știam și când ar trebui să călătorim pentru a își sărbători ziua cu familia și prietenii din Franța. Dacă nu cunoști când este cineva disponibil să călătorească, poți opta pentru pachete de vacanță cu date flexibile, dar acestea sunt mai costisitoare.

Nu în ultimul rând, trebuie să știi cum să planifici o vacanță cadou. Pentru a oferi călătoria perfectă și a nu uita vreun detaliu, este ideal să cunoști domeniul. Cel mai simplu este să contactezi o agenție de turism. Te poti folosi de site-ul nostru ca sursa de inspiratie 😊

Iar daca ai un buget generos, ce cadou poate fi mai minunat decat o vacanta de lux?!

Din experiența proprie, știu că o vacanță cadou este foarte apreciată. Datorită vacanței dăruite acum doi ani, în primăvara care vine planificăm să navigăm coasta Italiei. Iar în decembrie 2020, deja știm că mama lui va primi cadou o vacanță pentru a aniversa 60 de ani. (Și este ok să îți spun asta pentru că ea nu știe română!)

Despre autor

Acest articol a fost scris de către Mirela Letailleur pentru Mara Boutique Travel.
Pe blogul Mirelei, The Travel Bunny, poți descoperi călătoriile ei, alături de ghiduri turistice gratuite.

Lasă un răspuns

Nota: Comentariile de pe site-ul web reflectă punctele de vedere ale autorilor lor, si nu neapărat punctele de vedere ale portalului de internet. Va rugam sa va abtineti de la insulte, injurături si expresii vulgare. Ne rezervam dreptul de a șterge orice comentariu, fără explicații.

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

*
*