General

Hiking in Creta

Creta – Plimbare de la coastă la coastă
Vacanță de drumetie autoghidată – 8 zile

Nivel de dificultate: 4
Nivel confort cazari: 2
Legenda: Cel mai mic: 1; Cel mai mare: 5

Descoperiți „Creta neatinsa” în timp ce mergeti pe carari pline de flori sălbatice, văi luxuriante și chei superbe. Faceți cunoștință cu localnicii, beți vin cu ei și gustați faimoasa mâncare cretană în taverne locale. Acest tur vă va duce din zona de teren agricol fertil din Apokoronas, prin Munții Albi, catre uimitoarea coasta de sud, cu faimoasele sale chei. Incepi in Vamos, un sat tradițional la est de Chania. Intâlniti-va cu localnicii din acest sat in „kafeneion” si beti cu ei un „raki”. Stati intr-o casa veche restaurata si bucurati-va de privelistea asupra Munților Albi, in timp ce luati micul dejun. Explorati Muntii Albi si urcati la o altitudine de 1.300m, admirand varfurile albe din jurul vostru.
Pe partea sudica te plimbi prin doua chei frumoase: Defileul Sfakia si Cheile Aradhenei.

Atractiile turului:

– Satul tradițional Vamos cu aleile pietruite
– Plimbare prin chei uimitoare și de-a lungul plajelor izolate
– Vederi uimitoare asupra câmpiei Askifou
– Experimentează viața într-un oraș pe malul marii accesibil doar cu barca sau pe jos
– Flora abundenta, mai ales primavera

Ziua 1 Sosire in Vamos, Creta

Sosire în Vamos cu taxiul (se poate aranja în avans) sau cu transportul public din Chania sau din Aeroportul Heraklion. După-amiaza plimbare prin satul pitoresc Vamos.

Cazare – Satul tradițional Vamos, www.vamosvillage.gr

Ziua 2 Plimbare in partea rurala: Georgioupolis catre Vamos

O plimbare plăcută prin peisajele agricole din Apokoronas. Vei merge prin mai multe sate, până la orașul litoral Georgioupolis. Priveliste excelenta, o mănăstire, biserici împrăștiate și cea mai veche presă de masline din Creta vestica, va vor incanta în această primă zi de mers a turului.

Cazare – Satul tradițional Vamos, www.vamosvillage.gr

Ziua 3 Drumetie in circuit din Nippos și plecare catre Askifou

Veti face o plimbare plecand din satul Nippos, în aceasta regiune plina de vegetatie bogata din Apokoronas. Chiparosii și livezile de măslini acoperă această zonă deluroasă. Pe fundal Lefka Ori, acoperită de zăpadă iarna și primăvara, te face să simți că mergi printr-un tablou. După plimbare, veti calatori cu taxiul catre urmatoarea cazare situata in câmpia Askifou, în Lefka Ori (Munții Albi).

Cazare – Hotel Panorama, www.panorama-sfakia.com

Ziua 4 Drumetie pe muntele Lefka Ori – Askifou

Astazi este programata o drumetie mai dificila in munți. Vei urca până la 1300m de unde poti vedea varfurile acoperite cu zăpadă în primăvară, aflate la o altitudine de 2000m. Nu există sate în această zonă; este posibil sa intalnesti insa un cioban cu turmele sale de caprele sau oi. Vă puteți imagina ca această zona, centrul Sfakia, a fost foarte potrivită drept ascunzatoare la nevoie in trecut. Drumul de întoarcere spre Askifou este printr-o frumoasă potecă veche prin pădurea densă. Din când în când puteti admira panorame minunate către câmpia Askifou.

Cazare – Hotel Panorama, www.panorama-sfakia.com

Ziua 5 Drumetie in Cheile Imbrosului – Askifou

La sfârșitul plimbării de astăzi, veti ajunge pe coasta de sud a Cretei!
Din nou, un scurt transfer de la hotel va aduce în satul Imbros, unde puteți obține câteva provizii din mica piata, înainte de a intra în cel de-al doilea cel mai faimos defileu din Creta: defileul Imbros. Vei merge pe jos aproximativ doua ore de-a lungul unui versant stancos, cu teren accidentat alternativ cu portiuni de drum usor.

Peisajele de aici sunt parca dintr-o altă lume; în punctul cel mai îngust, defileul Imbros are doar 1,60 m lățime! Când stați și luați pranzul și ascultați liniștea, va fi greu să vă imaginați forțele imense care au creat acest peisaj impresionant. La sfârșitul defileului ajungeți la Komitades, unde va puteti relaxa si lua masa într-una din taverne. Apoi va continuati plimbarea prin campurile agricole si prin defileul Sfakiano pana ajungeti la Chora Sfakion, situată la marea Libiei. Va puteti incheia ziua cu o baie răcoritoare in mare.

Cazare – hotel Xenia, www.sfakia-xenia-hotel.gr

Ziua 6 Drumetie de la Chora Sfakion la Loutro

De la Chora Sfakion urcati prin defileul Ilinga până în satul autentic Anopolis. Aici întâlniti localnicii in kafeneion și puteți încerca acea excelenta specialitate pitta Sfakiana: un fel de clătite cu cremă de brânză și miere, care va va oferi energia necesara pentru restul drumetiei. Veti cobori pe o potecă grozava catre satul Loutro, ascuns intr-un golf minuscul, perfect rotund. Loutro este accesibil numai cu feribotul sau pe jos si nu există masini. Pe tot parcursul plimbarii veti avea privelisti splendide asupra marii si Loutro. Va petreceti ultimele 2 nopti ale acestui tur în Loutro.

Cazare – pensiune Kyma, kyma.hotelscrete.net/ro/

Ziua 7 Drumetie in circuit din Loutro – Cazare in Loutro

Pe o carare abrupta in zig-zag urcati la satul Anopolis. De aici mergeti mai departe catre antica Aradhena, localizat la marginea impresionantei curmaturi Aradhena. O poteca spectaculoasa va coboara in acest chei pe care il urmati pana ajungeti la coasta. In ultima parte a drumetiei de astazi urmati o carare de-a lungul coastei inapoi la Loutro. Este posibil sa faceti o plimbare scurta de 4 ore printr-un catun Livaniana sis a coborati apoi prin curmatura Aradhena la mare. In functie de orarul zborului de intoarcere din urmatoarea zi este posibil sa fie necesar sa va intoarceti astazi la Chora Sfakion cu feribotul si apoi la Chania sau Heraklion.

Cazare – pensiune Kyma, kyma.hotelscrete.net/ro/

Ziua 8 Plecare

Astazi calatoriti inapoi la Chora Sfakion cu feribotul dimineața si, de acolo, cu transportul public sau transfer pre-rezervat catre Chania sau Aeroportul Heraklion. Plecare din una dintre cele mai frumoase zone din Creta.

Programul este potrivit pentru persoane cu o conditie fizica buna, deoarece include drumetii moderate intercalate cu unele mai dificile, 4-6 ore pe zi (fara pause) in zone deluroase si montane pe poteci bine intretinute si uneori pietruite.
Cea mai buna perioada de calatorie in insulele grecesti este intre lunile aprilie-iunie si septembrie – inceputul lui noiembrie, deoarece in lunile de vara este foarte cald.
Calatorii activi este recomandabil sa vina primavara cand natura este la potentialul maxim sau dupa vara, cand apa marii este calda inca.

SERVICII INCLUSE ÎN PACHET:

Cazari:

Ziua 1 Vamos Traditional Village (Vamos ) 2 nopti cazare cu mic dejun in camera cu dus/WC
Ziua 3 Panorama = Lentaris Bros (Askifou Creta) 2 nopti cazare cu mic dejun in camera cu dus/ WC
Ziua 5 Xenia Hotel (Chora Sfakion) 1 noapte cazare cu mic dejun in camera cu dus/ WC
Ziua 6 Kyma Hotel (Loutro) 2 nopti cazare cu mic dejun in camera cu dus/WC

Documentatie si harti

Transferuri rutiere:

Ziua 1 Transfer Vrysses statia de autobuz-Vamos
Ziua 2 Transfer Georgioupolis-Vamos
Ziua 3 Transfer Vamos-Nippos
Ziua 3 Transfer Nippos-Askifou
Ziua 5 Transfer Askifou-Imbros și bagajele către Chora Sfakion
Ziua 6 Transfer de bagaje pe feribot Chora Sfakion-Loutro
Ziua 6 Bagajele sosesc cu feribotul de la Chora Sfakion

PRET / PACHET / PERSOANA:

de la 430 Eur/persoana in camera dubla

Programul se poate rezerva pentru minim o persoana, nefiind o excusie organizata cu ghid insotitor.
Tarifele pot varia in functie de perioada de calatorie.
La cerere, in functie de dimensiunea si componenta grupului Dvs. putem cota si alte tipuri de camera.

Cel mai potrivit aeroport: Chania (mai aproape) sau Heraklion.
Transportul cu avionul nu este inclus. La cerere, in functie de perioada Dvs. de calatorie, va putem oferi si bilete de avion la tarife avantajoase.

VĂ RUGĂM SĂ REȚINEȚI:

TAXA SUPLIMENTARĂ LOCALA DE 0,50 EURO PER CAMERA PER NOAPTE PENTRU HOTEL 2 * ȘI 1,50 EURO PENTRU CAMERA PER NOAPTE PENTRU HOTEL 3 * ȘI 3,00 EURO PENTRU HOTEL 4 * HOTELURI SE ACHITA LA CAZARE.

Contactati-ne pentru personalizarea vacantei Dvs.!

Grecia

GreciaȚară membră a Uniunii Europene situată în Peninsula Balcanică.Citeste mai mult