General

City-break de 3 zile in frumosul oras Toulouse

Program :

Ziua 1 – Vineri :

Dimineața: check-in la hotel

14.00: croazieră pe Canal du Midi sau râul Garonne

Compania „Bateaux Toulousains” vă invita să navigați pe Garonne sau pe Canal du Midi în funcție de sezon. Descoperiți Toulouse și patrimoniul său într-un mod original!

Din martie până în iunie, croazierele încep în principal pe Canal du Midi. Construit sub domnia lui Ludovic al XIV-lea, este unul dintre cele mai vechi canale din Europa încă în funcțiune. Veți descoperi istoria acestui canal uimitor și maiestuos, precum și cea a designerului său Pierre Paul Riquet.

Din iulie până în octombrie, croazierele încep pe Garonne și pe Canalul de Brienne. În trecut, această rută a fost utilizată pentru a transporta nu numai lemnul, ci și marmura din Pirinei și pentru a expedia drabusor, o planta din care se prepara vopsea albastra. Garonne este, de asemenea, cunoscut pentru inundațiile sale devastatoare care au marcat istoria. Cu vederi uimitoare la Dôme de Lagrave și Pont Neuf, veți naviga pe acest râu bogat în istorie.

16.30: Descoperiți Casa Violetei

La bordul acestei bărci înguste autentice, vă vom lăsa să descoperiți istoria acestei mici flori, care dă faima orașului Toulouse din 1850. Acest loc original oferă un site de expoziție și un magazin unde puteți găsi creațiile noastre gustoase, parfumuri si suveniruri din Toulouse.

17.30: Revenire la hotel

20.00: Cină într-un restaurant local din centrul orașului

Ziua 2 – Sambata

Dimineață: vizită la Airbus + Aeroscopia

8.30: Liniile finale de asamblare a aeronavei A350

Descoperiți lumea fascinantă a Airbus.

10.00: Tur al muzeului Aeroscopia

Intră în istoria aeronauticii și trăiește o experiență unică! În vecinătatea sălii în care este asamblat A380, muzeul Aeroscopia povestește istoria avionului și vă va duce chiar în interiorul unor avioane legendare ale istoriei. Sub forma unui fuselaj de avion, această clădire de 7.000 m² găzduiește o colecție excepțională: avioane emblematice, o frescă istorică și modele de avioane, precum și zone tematice care sunt distractive și interactive. Vei putea descoperi avioane legendare și excepționale: Concorde, Airbus A 300B, Super Guppy … dar și avioane civile și militare: Corvette, Falcon 10, Fouga Magister, Gazelle, Mirage 3C, Nord 1100, Lockheed F104 , CT20 țintă-dronă, Mig 25, Saab Draken …

14.30: Vizita l’Envol des Pionniers

Descoperiți aventura serviciului de poștă aeriană franceză. Într-un moment în care niciun avion nu a putut face acest lucru, au vrut să traverseze un deșert, un ocean și al doilea lanț montan cel mai înalt din lume pentru a livra poșta mai repede … În acest scop, „Linia” trebuia deschisă cu asumarea unor provocări umane și tehnice considerabile. O provocare nebună care s-a adunat în jurul lui Mermoz, Guillaumet, Saint-Exupery…. Sute de bărbați și femei într-o aventură incredibilă! La o sută de ani după primul zbor, redescoperiți aventura uimitoare a aeropostalei în clădirile sale istorice! Acolo, in locatia Envol des Pionniers, a început marea poveste de dragoste dintre Toulouse și avioane!

15.45 Tur al Halle de la Machine

În timp ce Nantes găzduiește atelierele La Machine din inima insulei sale de mulți ani, această companie a lucrat întotdeauna în zona Toulouse la Fabrica Tournefeuille, Centrul Național pentru Arte Stradale. Astăzi, compania dorește să scoată mașinile sale spectaculoase din ateliere și să le împărtășească locuitorilor din Toulouse datorită unui proiect de reînnoire urbană, chiar în inima cartierului Montaudran. La Halle de La Machine, proiectat de arhitectul Patrick Arotcharen, o mare hală contemporană de 6.000 m² al cărei acoperiș este construit sub formă de aripi de aeronavă, își deschide porțile către public pe 9 noiembrie 2018 în cartierul Montaudran din Toulouse și va da viață grajdului care găzduiește spectaculoasele mașini de teatru de stradă, proiectate și create de François Delaroziere și echipa sa de la La Machine Company. Pe tot parcursul anului, vizitatorii vor putea vedea cele aproximativ 100 de mașini care prind viață, datorită talentului manipulanților lor. La Toulouse, un Minotaur uriaș va ieși să întâlnească trecătorii de-a lungul fostei piste care se întinde pe 2 km.

17.30: Revenire la hotel

20.00: Cină într-un restaurant local din centrul orașului

Ziua 3 – Duminică

9.30: tur privat cu ghid (2 ore) al orasului Toulouse.

Capitole, actuala primărie (Hôtel de Ville) și orchestra și teatrul de operă Théâtre National du Capitole. Această clădire este remarcabilă pentru fațada sa, cu cele opt coloane de marmură roz, curtea Henri IV și „Salle des Illustres” inspirată de Galeria Farnese din Roma, unde modelele aurii concurează cu frumusețea picturilor din cartușe. Vedeți, de asemenea, magnificele camere istorice ale pictorilor Jean-Paul Laurens, Henri Martin și Paul Gervais.

Mănăstirea Iacobinilor, Casa Mamă a Ordinului Fraților Predicatori, ordin care a fost fondat în 1216 de Sfântul Dominique. În această clădire realizată în întregime din cărămizi, contrastul dintre aspectul său masiv sau chiar auster al exteriorului și ușurința extraordinară a arhitecturii interioare, unde faimoasele nervuri ale palmierilor se ridică în sus. Există, de asemenea, mănăstirea, sacristia, sala capitolelor, o capelă dedicată Sfântului Antonin decorată cu un set de picturi murale din secolul al XIV-lea, care sunt unice în Toulouse, împreună cu un refectoriu unde sunt organizate expoziții de prestigiu.

Bazilica Saint-Sernin: o capodoperă a artei romane, bazilica Saint-Sernin a avut o parte semnificativă a tezaurului (cu lucrările sale excepționale). O importantă oprire de pelerinaj pe Calea Sfântului Iacob, „Traseele Santiago de Compostela”.

Vizita pieței Victor Hugo: în 2017, această piață acoperita (100 de tarabe active) și-a sărbătorit 125 de ani și și-a arătat mândria de a fi recunoscută drept „una dintre cele mai prestigioase piețe din toată Franța”! Este, de asemenea, o emblema pentru locuitorii din Toulouse și proprietarii de restaurante, fiind renumită pentru tarabele și magazinele sale gourmet (Maison Garcia: delicatese și cârnați din Toulouse, L’Arbre aux délices: porc negru de Bigorre, Maison Samaran: foie gras și cassoulet , Xavier și Betty: brânzeturi, Octave: producător de înghețată, Pillon / Gimm: bomboane de ciocolată, Maison Busquets / Chai Vincent: vinuri, Bellocq / Marée Toulousaine: pește și fructe de mare …). La etajul superior al acestei piețe, veți aprecia cu siguranță experiența de prânz într-unul dintre cele 5 restaurante mici (Le Louchebem, Chez Attila, L’Impériale, Le Magret, Le Bon Graillou / www.marchevictorhugo.fr). De la 6:00 la 13:00 zilnic, cu excepția zilei de luni

 

CEL MAI MARE PARC DE FELINARE DIN EUROPA SOSEȘTE ÎN TOULOUSE

În perioada 1 decembrie – 31 ianuarie 2022, orașul Blagnac, din metropola din Toulouse, va găzdui cel mai mare festival european al felinarelor, în Parcul Ritouret. Un spațiu de opt hectare cu peste 800 de felinare grandioase va oferi vizitatorilor o călătorie de neuitat în splendorile Chinei. Un eveniment care își dorește să fie un festival ecologic cu zero deșeuri complet.

 

Selectie de hoteluri :

MGallery La Cour des Consuls Hotel and Spa *****

Situat ideal în inima orașului Toulouse, în cartierul istoric Carmes, Cour des Consuls Hotel & Spa MGallery by Sofitel vă promite o escală atemporală în hotelurile sale unice de lux din secolele al XVI-lea și al XVIII-lea. Hotelul are atmosfera unei reședințe de familie și are curți interioare, o scară maiestuoasă și un șemineu de epocă. Restaurantul gastronomic Le Cénacle (1 stea Michelin) oferă un meniu de Jérôme Ryon.

 

Le Grand Balcon *****

Un hotel mitic din anii 1930, Le Grand Balcon a fost reînființat în locul său, în inima orașului Toulouse, Place du Capitole. Emblematic în istoria serviciului Aéropostale și a piloților săi, Saint Exupéry, Mermoz, Guillaumet … Toulouse propune acum vizitatorilor un cadru de 5 stele la nivelul patrimoniului și istoriei sale.

 

Grand Hôtel de l’Opéra ****

Arhitectura sa istorică, locația sa unică lângă faimoasele arcade ale «Place du Capitole», îl face un punct de plecare perfect în timpul unei călătorii de afaceri sau a unui sejur de descoperire în orașul Roz.

Amplasat într-o veche mănăstire din secolul al XVII-lea, Grand Hôtel de l’Opéra este unul dintre cele mai renumite hoteluri din Toulouse pentru intimitatea sa. Confortabil și luxos, acesta oferă camere și suite elegante, decorate într-un farmec unic într-o umbră roșie de operă sau galbenă.

Contactati-ne pentru personalizarea vacantei Dvs!