General

Drumetii in insula Andros

Trasee de drumetie autoghidata in insula cicladica Andros – 9 zile

Nivel de dificultate: 3
Nivel confort cazari: 2
Legenda: Cel mai mic: 1; Cel mai mare: 5

Insula Cicladică Andros este Noul paradis pentru drumetii al Greciei!
Veti avea parte de o călătorie grozavă de la sudul la nordul insulei pe renumitul traseu Andros – Andros Trails. Acest traseu este calificat ca traseu european de calitate care vă garantează rute marcate excelent și o întreținere optimă a acestor trasee ​​istorice.

Andros vă oferă plaje grozave de nisip, văi luxuriante, clădiri caracteristice și situri antice, sate pitorești și frumoasa capitală a insulei: Chora.
Insula Cicladică din Andros este ușor accesibilă printr-o conexiune de 2 ore cu feribotul dinspre continent.

Andros este după Naxos, cea mai mare insulă din Ciclade, cu munți înalți și un litoral dantelat. Organizația voluntară Andros Routes a curatat și restaurat aprox. 160 de cărări istorice. Întreținerea este un proiect în derulare. Comunitatea locală este implicată într-un grad ridicat, ceea ce face ca proiectul să aibă succes. Chiar și voluntari din afara tarii vin aici pentru a participa.

Vechile carari de catari sunt adesea protejate de un sir de ziduri caracteristice și vă conduc prin câmpuri terasate de la un sat pitoresc la celălalt. Casele sunt construite din sisturi locale gri și diferă de casele albe tipice și bisericile cu cupole albastre care se găsesc pe celelalte insule cicladice.

Locul dvs. de innoptare nu este niciodată departe de plaje de nisip frumoase și liniștite, unde o sa gasiti foarte putini turiști.
Oamenii din Andros sunt in mod traditional implicati in afaceri de transport si nu se bazeaza ca sursa principala de venit pe turismul de masa. Din aceasta cauza insula ramane neatinsa si autentica.

Rutele din Andros se intind de la sud spre nord, iar veti fi cazati in 4 locuri diferite.
Fiecare oprire contine 2 nopti de cazare, lasandu-va loc sa alternati timpul petrecut in drumetii cu zilele in care puteti face optional o plimbare circuit sau sa va relaxati.

Atractiile turului :

– Primul traseu european de calitate pe o insulă
– Carari istorice de catâri
– Zone de plajă și regiuni interioare rurale
– Sprijinirea turismului durabil
– Orașul Andros si conacurile sale

Program pe zile:

Ziua 1: Sosire in Andros – Ormos Korthiou

Dupa sosirea in Aeroport Atena, taxiul nostru va va duce catre portul din Rafina, de unde veti pleca dupa amiaza tarziu catre Andros. Trecerea cu feribotul dureaza aprox. 2 ore. Dupa sosire in portul Gavrio veti calatori cu autobuzul aprox. 1 ora catre Ormos Horthiou. Transportul public al insulei este sincronizat cu timpul sosirii feribotului. La sosire veti primi un pachet de bun venit ce include o foarfeca mica de gradina si o pereche de manusi pentru a putea contribui la activitati de voluntariat, organizate de Andros Routes si optional puteti ajuta la intretinerea cararilor in timpul drumetiei prin toaletarea vegetatiei de-a lungul cararilor.

In cazul in care zborul dvs. soseste dupa ora 14:30, va sfatuim sa va rezervati o noapte in plus inainte de a ajunge in Rafina sau in satul Mati, la 5km de Rafina, sau in Atena. In acest caz, veti calatori cu feribotul de dimineata catre Andros.

Cazare – Nicolas (www.nicolas-andros.gr)

Ziua 2: Drumetie la Manastirea Tromarchion – Ormos Korthiou – Ormos Korthiou

Drumetia incepe de la o manastire situata pe o stanca langa coasta de vest din Andros. Veti merge de-a lungul unei carari protejate de ziduri specific locului ce va vor tine umbra in unele portiuni. Veti trece prin catune linistite si interesante si de-a lungul plimbarii veti avea parte de o vedere panoramica asupra vaii Korthi, cu cat continuati mai mult spre est, o sa intrezariti la orizont marea.

O bucata scurta este drum forestier, dar cea mai mare parte a drumetiei va fi pe carari vechi care au fost odata singura cale de legatura intre sate.
In satele prin care treceti exista parti de drum asfaltate. Ruta este in mare parte la deal, cu ascensiuni si coborari, dar fara prea mari diferente de altitudine.

Cazare – Nicolas (www.nicolas-andros.gr)

Ziua 3: Drumetie de la Ormos Korthiou la Chora – Cazare in Chora in zona Nimborio

Plimbarea de azi incepe de la Ormos Korthiou catre Andros Chora. Veti urmari o ruta excelenta prin interiorul semiparasit al insulei Andros. Veti intalni pe parcursul drumetiei privelisti uimitoare, sate mici si ascunse, vechi mori de apa si frumoase carari pietruite.

Prima parte a drumului va va duce printre terenuri cultivate traditional, transformate pentru agricultura la scara mica acum cateva secole. Apoi veti traversa o creasta muntoasa pentru a trece din valea Korthi in valea si mai lata Andros Chora. Veti intalni panorama impresionanta asupra vaii si orasului alb Andros Chora. Trecand prin paduri si livezi veti ajunge in oras si dupa ce il traversati sositi la plaja Nimborio unde este situat locul dvs. de cazare.

Cazare – pensiunea Stella (www.pension-stella.gr)

Ziua 4 Drumetie circuit in jurul zonei Chora (cazare in zona Nimborio)

Exista mai multe optiuni pentru aceasta zi. Din acest motiv puteti foarte usor sa rezervati inca o noapte sau doua in acest loc. Andros Chora ofera 2 muzee de vizitat si este orasul perfect pentru o plimbare si pentru a va relaxa la o cafea in una din cafenelele locale.

In ghidul pe care il veti primi, veti gasi 2 posibilitati de drumetie:

1. Prin drumul pavat (kalderimia) si prin padure catre Apikia, un sat situat intr-o vale inverzita, cunoscuta pentru apa de izvor.

Cobori de-a lungul gardurilor de chiparoși la vechea casă-turn Bitsis și mai departe spre plaja de nisip din Gialia. Urmează o urcare scurtă și solicitantă înainte de a coborî în cele din urmă pe plaja din Nimborio.

2. Pe carari mari zidite veti urca spre satele fermecătoare Lamira și Messaria. Veți traversa legendarul pod venețian arcuit din Stichiomeni, apoi dupa o urcare constanta pe trepte vechi veti ajunge la manastirea Panachrantou la o inaltime de 590m.

Mănăstirea pare a fi literalmente agățată de latura muntelui Gerakonas.
Călugării ospitalieri vă vor arăta acest important monument istoric și arhitectural.
După o pauză sub platanul vechi, vei coborî prin valea luxuriantă a Livadiei, spre Andros Chora.
Calea excelentă de-a lungul râului te duce către plaja Paraporti; ultima secțiune printr-o zona mlastinoasa interesantă.

Cu harta detaliată și traseele excelent semnalizate, puteți selecta o rută diferită sau puteți face un ocol pe baza informatiilor furnizate.

Cazare – pensiunea Stella (www.pension-stella.gr)

Ziua 5 Din Chora la Batsi – Cazare in Batsi

Azi veti merge pe coasta de vest din Andros. Va trebui sa luati un autobuz sau un taxi catre Messaria sau un taxi mai sus la Ano Pitrofos. Din Messaria mergeti catre un sat extrem de frumos si verde, Menites cu renumitele sale izvoarele “Leu”. In piata satului o sa gasiti foarte multe fantani, considerate in vremuri antice cu proprietatile terapeutice. Reimprospatati, incepeti o urcare solicitanta pe muntele Petalo, ce urmeaza vechiul drum de negot, pe partea muntelui cu privelisti impresionante asupra vailor verzi, a satelor si a marii jos in departare. Mergand la deal in drumul dvs. treceti prin satul Ano Pitrofos (daca luati un taxi catre acest sat, scutiti jumate din urcare 300m diferenta de nivel si scurtati drumetia cu 5km). In final veti cobori spre incantatoarea statiune litorala Batsi, unde aveti cazarea langa plaja cu nisip fin.

Alternativ (recomandat in cazul in care nu ati mers la Panachrantou in ziua anterioara): faceti o plimbare catre Manastirea din Panachrantou ca in ziua 4, dar nu mergeti pe jos inapoi catre Chora, ci continuati catre Stavropeda. Din Stavropeda luati autobuzul de seara catre Batsis sau luati un taxi.

Cazare – hotel Karanasos (www.hotelkaranasos.gr)

Ziua 6 Drumetie in zona Batsi – cazare in Batsi

Luati un taxi pentru a ajunge la cel mai apropriat sat Remata. Aici incepe drumul pe la umbra, cu vegetatie luxurianta care urcă spre satele inverzite Arni și Katakilos cu vegetația lor luxuriantă.
Mergeti printr-o vale larga cu terenuri terasate catre dealurile de deasupra Batsi. Apoi coborati catre sat bucurandu-va de minunata priveliste asupra satului Batsi si a marii.

Alternativ (posibil daca nu ati mers prin Ano Pitorfos in ziua anterioara): luati autobuzul de dimineata catre Paleopolis si urmati ruta de deasupra liniei de coasta inapoi catre Batsi urmand descrierea rutei din ziua 5.

Cazare – hotel Karanasos (www.hotelkaranasos.gr)

Ziua 7 Drumetie de la Batsi catre Ag. Petros/Gavrio – Cazare in Agios Petros/Gavrio

O plimbare drăguță, nu prea lungă, deasupra și paralelă cu linia de coastă. Pe drum poți vizita Mănăstirea Zoodochou Pigis care arată ca o fortăreață.
Mai jos este impunătorul izvor din Agios Petros. Plimbarea se încheie pe frumoasa plaja din Agios Petros, unde se află și cazarea.
Dacă unitatea de cazare din Agios Petros nu este disponibilă, puteți sta în apropiere de Gavrio .

Cazare – Irene studios (www.studio-irene.gr)

Ziua 8 Drumetie in jurul Gavrio – Cazare in Agios Petros/Gavrio

In ultima zi a traseului dvs. in Andros, veți face o plimbare în interiorul zonei Gavrio. Te vei plimba prin
frumosul sat Ano Gavrio și vei urca pe un drum placut, dar abrupt, spre vârful dealului. Apoi cobori în valea Agios Petros și treci pe lângă impunătorul Turn elenistic înapoi la plajă. Dacă stai în Gavrio, mergi pe coastă până la hotelul tău din Gavrio.

Ziua 9 Plecare

Pentru astăzi există două opțiuni pe care trebuie să le alegeti la momentul rezervării.

1. Călătoriți în portul Rafina pentru zborul de retur din Atena.

2. Călătoriți mai departe către Naxos și continuați cu programul Naxos-Santorini.

Proiect turistic durabil și rutele Andros

Organizația voluntară „Andros Routes” este o organizație bine pusă la punct din 2010.
Voluntarii lucrează exclusiv la înregistrarea, restaurarea, întreținerea și promovarea turismului durabil al traseelor ​​istorice de mers pe jos din Andros.

Prin implicarea rezidenților locali, sindicatelor, cercetătorilor, vizitatorilor și profesioniștilor din turism, proiectul contribuie la o evoluție graduală turistică durabilă pe insula Andros.
Vechile căi ale Androsului, fie pavate cu piatră, fie poteci, constituie urme ale prezenței umane neintrerupte și ale istoriei insulei Andros încă din antichitate. În modul cel mai elocvent, ele exprimă relația între oameni și natură timp de secole, relevând cultura specială a locului.

Pe parcursul vremurile contemporane la nivel global, zonele rurale și în special cele insulare își bazeaza viitorul pe turism, pierzându-și constant identitatea și particularitățile, în loc să le mențină și să le promoveze. “Rutele Andros” își propune să dezvăluie, să promoveze cu respect și creativitate si să mențină valorile mediului natural și peisajul creat de om al Androsului.
Eforturile “Rutelor Andros “sunt premiate de certificatul „European Quality Trail” de la Asociația Europeană Ramblers.
Pentru mai multe informații, consultați site-ul web al rutelor Andros pe www.androsroutes.gr.

Contribuția dvs. prin rezervarea acestei călătorii:

Fiecare călător primește la sosire un formular de evaluare pentru rutele Andros, cu solicitarea de a nota constatările si localizarea exacta. În acest fel, voluntarii vor cunoaște unde ar trebui să fie planificată următoarea activitate pentru întreținere sau ridicarea gunoiului.

Am aranjat împreună cu “Rutele Andros”, ca fiecare oaspete din aceasta calatorie sa primeasca un set de instrumente de tăiere pentru gradinarit pe toată durata călătoriei: o foarfeca și un ferăstrău pliabil. Vegetația crește foarte repede și fiecare contribuție mică prin taierea ramurilor ajută accesibilitatea și calitatea traseelor.
De asemenea, veți primi o pereche de mănuși și o pungă de plastic pentru gunoi. Dacă fiecare călător ajută puțin, toată lumea beneficiază!

Cazare

În această parte a Greciei, alegerea cazării este limitată. Cazările pe care le-am ales
sunt alegeri optime având în vedere atmosfera, confortul, ospitalitatea și perioada lor de funcționare. Toate camerele au facilități private și aproape întotdeauna un balcon sau terasă.
Nicolas este situat în satul de coastă minuscul Ormos Korthiou, în sudul Androsului.
Camera nu se află direct pe malul mării, ci la o mica distanță de mers pe jos. Hotelul oferă o piscină și o terasă. Camerele Nicolas sunt construite cu respectarea arhitecturii și mediului local. Toate camerele au balcon cu vedere la mare, paturi confortabile, frigider, iar unele camere oferă și chicinetă.

În Andros Chora, capitala pitorească a insulei, stai în pensiunea Stella chiar pe plaja din Nimborio. Camerele sunt amenajate cu paturi confortabile și au facilități private și balcon. Majoritatea camerelor au vedere la grădină. De pe terasa umbrită din fața pensiunii, aveți vederi minunate asupra plajei de nisip, a mării și a orașului istoric Andros Chora.

Batsi este singura stațiune pe plajă de pe insulă. Rămâneți peste noapte în unitatea de cazare tipic grecească „Hotel Karanasos”. Camerele sunt bazice, dar cu baie proprie și majoritatea cu vedere la mare.
Fiul proprietarului este un pasionat de drumetii și chiar lucrează ca voluntar la proiectul Andros Routes. Atmosfera informală il face un loc frumos. În câteva minute puteti ajunge pe plaja de nisip din Batsi.

În satul de pe coasta Agios Petros, aproape de portul Gavrio, vei fi cazat într-un complex de studiouri din acest sat, într-o locație liniștită. Camera și / sau balconul dvs. oferă vedere la mare spre vest, deci aveti sanse mari de a vedea un apus perfect. Camerele sunt mobilate simplu, insa oferă o baie modernă, un balcon și o chicinetă cu frigider. Facilitatile includ aer condiționat și WiFi. Există o grădină frumoasă pentru a lua o gustare sau servi bauturi. Micul dejun este format din produse locale și / sau facute in casă.

Dacă studioul este rezervat in totalitate, veți sta într-un hotel mai mare chiar în afara Gavrio, pe o peninsulă. Acest hotel are, de asemenea, o piscină.

Cazare alternativă

În cele mai multe cazuri, veți rămâne în spațiul de cazare standard in acestea călătorie. Ocazional se va alege
cazarea alternativă. Când o cazare alternativă este necesara, încercăm mereu să menținem aceleași standarde de calitate. Când stai într-o cazare alternativă, drumetiile nu sunt niciodată afectate.

Masa

Micul dejun este inclus in tariful cazarii. Produsele pentru prânz sunt disponibile în magazinele locale. Vă recomandăm să luați pranzul la pachet cu dvs.
Seara aveți o gamă largă de taverne în Andros Chora, Batsi și Gavrio. În Ormos Korthiou posibilitățile sunt limitate.

Cel mai apropiat aeroport este Atena. Există zboruri directe din multe țări europene către Atena, transferul de la aeroportul din Atena la portul Rafina este inclus (aproximativ 30 de minute), așa cum este biletul de feribot de la Rafina la Andros. Durata drumului cu feribotul este de 2 ore. In extrasezon ultimul pleacă la ora 17:30. În sezonul de vară poate fi mai târziu.
În cazul sosirii zborului după ora 14:30. o noapte suplimentară în Rafina trebuie rezervată înainte de
program.

De la Andros puteți călători fie înapoi la Rafina, fie mai departe în una din celelalte insule cicladice.
Opțional puteți rezerva un transfer suplimentar de la Rafina la aeroportul din Atena sau la un hotel din Atena din
centrul orasului.

Transfer de bagaje

Transferul de bagaje este inclus în pachet și se face în mod normal prin intermediul hotelierilor.
Toate obiectele tale trebuie să fie clar marcate cu numele tău. Întrebați proprietarul unității de cazare unde și la
la ce oră trebuie să lasati bagajele dimineața.
Când călătorești cu feribotul, îți vei lua întotdeauna bagajul cu tine.

Programul este potrivit pentru persoane cu o conditie fizica buna. Drumetiile moderate zi sunt intercalate cu excursii mai grele, 4-6 ore pe zi (cu excepția pauzelor) in zone deluroase si muntoase, pe trasee bine intretinute, uneori pietruite.
Caracteristici ale activității: Plimbările se desfășoară în principal pe potecile și cărările pietruite (kalderimi)

Poate incepe in orice zi a saptamanii.

Cea mai buna perioada de calatorie in insulele grecesti este intre lunile aprilie-iunie si septembrie – inceputul lui noiembrie, deoarece in lunile de vara este foarte cald.
Calatorii activi este recomandabil sa vina primavara cand natura este la potentialul maxim sau dupa vara, cand apa marii este calda inca.

SERVICII INCLUSE ÎN PACHET:

Transport pe apă:

Ziua 1 Feribot Rafina-Andros

Cazari:

Ziua 1 Nicolas Studios & Rooms (Ormos Korthiou) 2 nopti cazare cu mic dejun in camera cu dus/ WC
Ziua 3 Stella Pension (Nimborio) 2 nopti cazare cu mic dejun in camera cu dus/ WC
Ziua 5 Karanasos Hotel (Batsi) 2 nopti cazare cu mic dejun in camera cu dus/ WC
Ziua 7 Irene Studios (Gavrio) 2 nopti cazare cu mic dejun in camera cu dus/ WC

Documentatie si harti:

Copii ale hartilor in caietul de calatorie cu rutile marcate
Hartă de detaliata de la asociația Andros Routes cu informații actualizate.

Echipamente inchiriate:

Utilizarea kitului pentru gradinarit pentru rutele Andros 8 zile
Hartă de drumeție Andros, Anavasi, 1:27 000, 1 zi

Transferuri rutiere:

Ziua 01 Transfer Aeroport-Rafina
Ziua 03 Transfer bagaj Ormos Korthiou-Chora
Ziua 05 Transfer bagaj Chora-Batsi
Ziua 07 Transfer bagaj Batsi-Gavrio
Ziua 09 Transfer la Gavrio port

PRET / PACHET / PERSOANA:

de la 490 Eur/persoana in camera dubla

Programul se poate rezerva pentru minim o persoana, nefiind o excusie organizata cu ghid insotitor.
Tarifele pot varia in functie de perioada de calatorie.
La cerere, in functie de dimensiunea si componenta grupului Dvs. putem cota si alte tipuri de camera.

Cel mai potrivit aeroport: Atena. În cazul în care mai rezervați si călătoria în Naxos-Santorini,
va puteti întoarce cu un zbor domestic din Santorini.
Transportul cu avionul nu este inclus. La cerere, in functie de perioada Dvs. de calatorie, va putem oferi si bilete de avion la tarife avantajoase.

VĂ RUGĂM SĂ REȚINEȚI:

TAXA SUPLIMENTARĂ LOCALA DE 0,50 EURO PER CAMERA PER NOAPTE PENTRU HOTEL 2 * ȘI 1,50 EURO PENTRU CAMERA PER NOAPTE PENTRU HOTEL 3 * ȘI 3,00 EURO PENTRU HOTEL 4 * HOTELURI SE ACHITA LA CAZARE.

Contactati-ne pentru personalizarea vacantei Dvs.!

Grecia

GreciaȚară membră a Uniunii Europene situată în Peninsula Balcanică.Citeste mai mult