General

Drumetie in insulele Naxos si Santorini

Naxos și Santorini într-o singură călătorie
Drumetie pe jos autoghidată – program de 8 zile

Nivel de dificultate: 3
Nivel confort cazari: 3
Legenda: Cel mai mic: 1; Cel mai mare: 5

Descoperă două dintre cele mai frumoase insule ale Cicladelor într-o singură călătorie: Santorini și Naxos. Santorini este ca niciun alt loc de pe pământ: o insulă străveche care a îndurat una dintre cele mai mari erupții vulcanice din istorie. Aici totul este mai luminos: casele în formă de cub albe, marea azurie și apusurile de soare care aprind caldera.

Pe Naxos explorați cel mai înalt munte al zonei: Zas. De pe vârful său, vă bucurați de privelisti impresionante asupra livezilor de măslini din jurul vostru, care sunt în contrast puternic cu Marea Egee de un albastru profund. Naxos este o insulă a contrastelor: pe de o parte ai orașul plin de viață și plajele orașului Naxos cu vibratia sa, iar pe de altă parte exista satele rustice in care viața este incă foarte tradiționala. Stancile abrupte din Santorini cu straturi în toate culorile sunt rezultatul unei explozii a vulcanului Thira in urma cu mii de ani. In „caldera” inundată din Santorini exista inca activitate vulcanica, dupa cum o sa puteti vedea in timpul vizitei dvs. in Insulele Kammeni. Și ce modalitate mai buna de a descoperi acest peisaj unic decat mergand pe jos?

Ziua 1 De la Atena la Naxos

Sosire la aeroportul din Atena și transfer în portul Pireu de unde plecați cu feribotul după-amiaza târziu spre Naxos. Calatoria cu feribotul durează 5,5 ore și ajungeți pe la miezul nopții pe Naxos. În cazul în care zborul dvs. nu vă permite să călătoriți în Naxos în aceeași zi, trebuie să rezervați o noapte suplimentară în Atena și veți călători în Naxos a doua zi dimineața devreme.

Cazare in Naxos – Hotel Anixis, www.hotel-anixis.gr

Ziua 2 Drumetie de la Chalki la Melanes

Luați un taxi sau un autobuz către Chalki, situat în centrul câmpiei Tragea. Astăzi veți explora acest pământ fertil din Naxos, cu livezi de măslini și vegetație bogată. Există niște măslini care au peste o mie de ani! Mergi pe cărări pietruite prin Cetatea Venețiană Ano Kastro până la o carieră de marmură veche, unde găsești o statuie de 10 m înălțime a lui Kouros neterminata din secolul VI î.Hr.! Plimbarea se încheie în satul din apropiere, Melanes de unde luați un taxi sau un autobuz înapoi la hotel.

Cazare in Naxos – Hotel Anixis, www.hotel-anixis.gr

Ziua 3 Drumetie spre Mt. Zas – Naxos

Astăzi drumetia pornește de la Filoti la care ajungeți cu taxiul sau autobuzul public. Din acest sat, construit la poalele Muntelui Zas, îți începi plimbarea spre vârful acestui munte legendar. Puteti vizita peștera în care, potrivit legendei, Zeus, tatăl tuturor zeilor, a fost hranit de un vultur. După coborâre, opțional continuați plimbarea spre Apiranthos. De la Apiranthos vă puteți plimba înapoi prin șaua Muntelui Fanari către Filoti; o frumoasă plimbare cu privelisti uluitoare!

Cazare in Naxos – Hotel Anixis, www.hotel-anixis.gr

Ziua 4 De la Naxos la Santorini

Călătoriți din Naxos în Santorini. Feribotul pleacă de obicei în jurul prânzului și ajunge 3 ore mai târziu in Santorini. Dimineața, puteți vizita Castelul din orașul Naxos (Chora) și puteți vizita muzeul de aici. Sau va puteti relaxa pe plaja de nisip din Agios Georgios.
Intrați cu feribotul în craterul scufundat al acestui vechi Vulcan si veti avea parte de o experiență de neuitat. Veti fi impresionat de stâncile abrupte, colorate și de satele albe de sus. Se spune că erupția, acum 3.600 de ani, a pus capăt civilizației minoice. Sau este oare sursa legendei Atlantidei?

Cazare in Santorini – Kalimera Hotel, www.kalimerasantorini.com

Ziua 5 Drumetie de la Perissa la Akrotiri – Santorini

Un transfer va va duce la Perissa, de unde veti incepe ascensiunea pe o carare veche catre o vale batuta de vant. Acest loc este printre putinele ce se mentin inca dinaintea exploziei devastatoare vulcanice. Veti merge pana la antica localitate Thira: capitala insulei din timpuri stravechi si din vremea romanilor. Locul este chiar fantastic!
Urmeaza o coborare printr-un traseu vechi catre zonele linistite, interioare ale insulei. Mergeti prin podgorii (Santorini produce vinuri de top!) si prin sate pitoresti. Prin tot acest peisaj de cenusa vulcanica si pe langa plaja cu nisip negru, veti merge inapoi catre satul Akrotiri.

Cazare in Santorini – Kalimera Hotel, www.kalimerasantorini.com

Ziua 6 Drumetie de la Fira la Oia – Santorini

Călătoriți cu autobuzul către Fira, capitala insulei Santorini. Aici puteți explora aleile înguste ale acestui oraș alb, construit pe vârful stâncilor vulcanice. Găzduiește câteva muzee interesante, cum ar fi Muzeul preistoric Thira și Muzeul Arheologic. După-amiaza veti parcurge faimoasa plimbare de la Fira la Oia. Această drumetie va va oferi privelisti fabuloase asupra lagunei și a stâncilor spectaculoase cu prapastii masive. Cea mai mare parte a drumului se face printr-o potecă largă drăguță de catari.
Din Oia veți fi preluati și transferati înapoi la hotel.

Cazare in Santorini – Kalimera Hotel, www.kalimerasantorini.com

Ziua 7 Drumetie in Akrotiri si intoarcere din Santorini la Atena

O ultimă dimineață liberă la Akrotiri, timp liber și posibilitatea de a vizita situl arheologic din Akrotiri:
Pompeiul Grecesc ce s-a deschis în primăvara anului 2012 după ce a fost închis mai mulți ani.
Transfer catre port, de unde veti calatori cu feribotul spre Piraeus. Calatoria dureaza 8 ore, iar la sosire aveti asigurat un transfer cu taxiul catre un hotel situat central in Atena.

Cazare in Atena – Hotel Acropolis Hill, www.acropolishill.gr

Ziua 8 Atena – Plecare

În funcție de zborul dvs. de azi, este posibil să aveți timp să vizitați Acropole și Muzeul Acropole înainte de a călători cu metroul sau autobuzul către aeroport.

Programul este potrivit pentru orice persoana cu o conditie fizica buna si poate incepe in orice zi a saptamanii intre aprilie si octombrie.
Cea mai buna perioada de calatorie in insulele grecesti este intre lunile aprilie-iunie si septembrie – octombrie, deoarece in lunile de vara este foarte cald.

SERVICII INCLUSE ÎN PACHET:

Transport pe apă:

Ziua 1 Piraeus-Naxos, clasa turistică, feribot
Ziua 4 Naxos-Santorini, clasa turistică, feribot
Ziua 7 Santorini-Pireu, clasa turistică, feribot

Cazari:

Anixis Hotel (Chora (NAXOS)) 3 nopti cazare cu mic dejun in camera cu dus/ WC
Kalimera Hotel (Akrotiri (SANTORINI)) 3 nopti cazare cu mic dejun in camera cu dus/ WC
Hotel Acropolis Hill (Atena (ATENA)), 1 noapte cazare cu mic dejun in camera cu dus/ WC

Documentatie si harti:

1 harta de drumetii Naxos 1:25 000
1 harta de drumetii Santorini 1:25 000

Transferuri rutiere:

Ziua 01 Transfer Airport-Piraeus
Ziua 01 Transfer port-hotel in Naxos
Ziua 04 Transfer hotel in Naxos-port
Ziua 04 Transfer port-hotel in Santorini
Ziua 05 Transfer hotel in Santorini-Perissa
Ziua 06 Transfer Oia-hotel in Santorini
Ziua 07 Transfer hotel in Santorini-port
Ziua 08 Transfer Piraeus-Athens

PRET / PACHET / PERSOANA:

de la 665 Eur/persoana in camera dubla

Programul se poate rezerva pentru minim o persoana, nefiind o excusie organizata cu ghid insotitor.
Tarifele pot varia in functie de perioada de calatorie.
La cerere, in functie de dimensiunea si componenta grupului Dvs. putem cota si alte tipuri de camera.

Cel mai potrivit aeroport: Atena.
Transportul cu avionul nu este inclus. La cerere, in functie de perioada Dvs. de calatorie, va putem oferi si bilete de avion la tarife avantajoase.

VĂ RUGĂM SĂ REȚINEȚI:

TAXA SUPLIMENTARĂ LOCALA DE 0,50 EURO PER CAMERA PER NOAPTE PENTRU HOTEL 2 * ȘI 1,50 EURO PENTRU CAMERA PER NOAPTE PENTRU HOTEL 3 * ȘI 3,00 EURO PENTRU HOTEL 4 * HOTELURI SE ACHITA LA CAZARE.

Contactati-ne pentru personalizarea vacantei Dvs.!

Grecia

GreciaȚară membră a Uniunii Europene situată în Peninsula Balcanică.Citeste mai mult