General

9 ZILE – SAFARI, CULTURA SI TRADITII ALE KENYEI IN NAIROBI /NYERI /NANYUKI /SAMBURU /NAIROBI

Va propunem o experienta unica de aventura in parcurile nationale din Kenya ce va ofera sansa de a va bucura de splendoarea si grandoarea mostenirii noastre. Te vom ajuta sa intri in contact cu oameni, locuri si sa ai parte de experiente unice.

Consideram ca este responsabilitatea noastra sa oferim nu doar o vacanta minunata si de neuitat, dar si oportunitatea de a experimenta cele mai reprezentative atractii ale lumii, plaje nisipoase si varietatea vietii salbatice din Kenya.  Soferii si ghizii sunt bine pregatiti si detin certificate de categoria aur si argint. Personalul prietenos va face ca toata experienta de safari sa fie una placuta, memorabila si specific africana. Asezarea geografica la Ecuator a Kenyei face ca vremea sa fie buna pe tot parcursul intregului an ceea ce permite ca aceasta sa fie vizitata in orice sezon.

Ziua 1: Nairobi – Dupa sosirea la aeroportul international Jomo Kenyatt, te vei intalni cu soferul ghid si dupa prezentari, te vei indrepta catre hotel pentru check-in. Vizita la Muzeul National Kenya unde obiecte de cultura veche si alte artefacte istorice sunt conservate. Ulterior vei vizita unul dintre cele mai istorice si culturale locuri din orasul Nairobi: vechea cladire a Parlamentului, locul de explozie al unei bombe, primul mausoleu prezidential din Kenya, situl memorial al eroilor si birourile guvernamentale. Urmeaza cina si innoptarea la Hotelul Nairobi Meridian.

Ziua 2: Nairobi – Dupa micul dejun, se viziteaza ferma si fabrica de cafea Kiambu si se va observa cum cafeaua este recoltata, procesata si impachetata. Ai ocazia sa gusti o ceasca de cafea buna din Kenya, avand parte de o experienta unica. Dupa-amiaza, dupa pranz, se vor vizita satele traditionale „bomas” din Kenya unde vor avea loc cantece si dansuri traditionale. Cina si innoptarea vor avea loc la Hotel Nairobi Meridian.

Ziua 3: Nairobi/Nyeri – Dupa un mic dejun de dimineata devreme, are loc check-out-ul de la hotel si te vei indrepta spre Nyeri in zona Verde Centrala din Kenya. Va avea loc o oprire la Piata Karatina – cea mai mare piata din Africa de Est. Aici se va observa cum comunitatile locale fac comert cu alimente si cu alte marfuri. Sosesti in orasul Nyeri si o vei lua de-a lungul raului Aberdare, dupa care urmeaza pranzul. Mai tarziu se viziteaza situl Lord Baden Powell si sectiunea cu mormantul. Baden Powell din Anglia este faimosul fondator al Miscarii Cercetasilor in 1907 si a inceput aceeasi actiune si in Kenya in anul 1919. Cina si innoptarea au loc la la Hotelul Green Hills.

Ziua 4: Nyeri – Dupa micul dejun devreme de dimineata, se conduce catre fermele de ceai de-a lungul lantului muntos Aberdare care este cel mai lung lant muntos din Africa. Te alaturi fermierilor locali in fermele lor si participi la recoltare. Dupa-amiaza iei frunzele recoltate de tine la centrul de cumparare a ceaiului. Mai tarziu te alaturi unei familii locale, vei invata despre stilul lor de viata si te vei bucura de gustari traditionale, o experienta memorabila pentru intreaga viata. Cina si innoptarea vor avea loc la Hotelul Green Hills.

Ziua 5: Nyeri/Nanyuki – Dupa micul dejun de dimineata are loc check-out-ul de la hotel si te vei indrepta spre Nanyuki. Orasul Nanyuki se afla la poalele maiestousului Munte Kenya, al doilea munte ca marime din Africa si care se afla in Patrimoniul UNESCO. Apoi vei vizita un centru de ajutorare pentru femei TWALA, un grup constituit din femei care fac obiecte manual, apicultura si cultiva si proceseaza aloe vera. Prin petrecerea timpului cu acest grup de femei, vei invata mai multe lucruri legate de voluntariat si intrajutorare. La plecare, pe drum se va face o oprire la Ecuator – linie imaginara care imparte lumea in doua si care este un loc ideal pentru fotografii. Cina si innoptarea au loc la Hotelul Sportsman Arms.

Ziua 6: Nyeri/Samburu – Dupa micul dejun, se face check-out-ul la hotel si te vei indrepta spre parcul de safari Samburu, unde localnicii coexista intr-un mod prietenos cu animalele salbatice. Dupa amiaza se ajunge si se face check-in-ul la hotel, apoi timp liber la dispozitie pentru relaxare. Cina si innoptarea vor avea loc la tabara Samburu Sentrim.

Ziua 7: Samburu – Dupa micul dejun, se ia pranzul la pachet si se va petrece timpul in satele Samburu care sunt cunoscute pentru cresterea multor vite cu coarne lungi si capre. Vei fi martorul unei culturi bogate cu cantece si dansuri traditionale care au ramas aceleasi de secole intregi. Cina si innoptarea vor avea loc la tabara Samburu Sentrim.

Ziua 8: Samburu/Nairobi – Dupa micul dejun, are loc check-out-ul de la cazare si te vei indrepta spre Nairobi. In drum vei admira plantatii de cafea, bananieri si ananasi. Se va ajunge dupa-amiaza la hotel si va avea loc check-in-ul si timp liber pentru relaxare. Cina si innoptarea se vor desfasura la Hotel Nairobi Meridian.

Ziua 9: Nairobi – Dupa micul dejun, in functie de orarul de zbor, se viziteaza Nairobi cu faimoasele sale mall-uri si centre comerciale pentru a cumpara suveniruri si cadouri pentru acasa. Mai tarziu vei fi preluat de catre sofer si te vei indrepta catre aeroportul international Jomo Kenyatta pentru un zbor in siguranta catre casa.

Tarife:

De la 6730 USD – 2 persoane

De la 11800 USD – 4 persoane

De la 17080 USD – 6 persoane

De la 26400 USD – 10 persoane

Tarifele valabile minimum 2 persoane in limita locurilor disponibile.

Tarifele includ: safari cu masina de teren 4X4 speciala cu plafon deschis, pensiune completa, intrarile in parcuri, asigurare Amref air rescue, apa imbuteliata, taxe guvernamentale, sofer-ghid si activitati de safari.

Tarifele nu includ: vizite si activitati care nu sunt mentionate mai sus ( de exemplu safari cu balonul 555 usd/persoana), cheltuieli personale, transportul international cu avionul, bacsis si suveniruri.

Partenerul nostru local este o agentie cu traditie care garanteaza calitatea serviciilor si Incurajeaza turismul sustenabil si bunele practici. Daca vei rezerva, o parte din venituri se duce la comunitate pentru sustinerea a doua scoli rurale sarace si proiectul de plantare de copaci de catre femei in zona muntoasa Aberdare. Poti si tu la randul tau sa te implici si sa plantezi un copac langa padurea Aberdare.

Kenya este o tara populara de la Ecuator care gazduieste 6 obiective care fac parte din Patrimoniul UNESCO.

Contactati-ne pentru personalizarea vacantei Dvs.!