General

7 zile – Drumetie in Pratomagno

Drumetie in Pratomagno. De la Dante Alighieri la cel de-al doilea Razboi Mondial.

Grupuri mici de pana la 7 persoane

Perioada: Aprilie – Septembrie

Nivel de dificultate: medie

Insotit de ghid local

Cazare la hotel sau ferma

Pachet conceput pentru drumetie in Pratomagno, lant muntos maiestuos care separa doua vai numite Valdarno si Casentiona, al carui nume provine de la marea pajiste ce se intinde de-a lungul crestelor sale (Prato inseamna pajiste si Magno – mare). Simbolul muntelui este crucea de fier din 1928 care se afla in cel mai inalt varf, la inaltimea de 1594 m.

Ziua 1: Micul canion toscan

Inceputul drumetiei va fi in zona protejata Balze del Valdarno. Vom urca dealurile peisajului unic toscan, trecand prin micile canioane, satele micute, ferme si culturi de maslini. Odata ajunsi la milenarei Pieve di San Pietro a Cascia, vom vizita interiorul acesteia si Muzeul Artei Sacre de langa el. Cina si innoptare la cazare.

Ziua 2: Calatoria celor patru sfinti

Vom urca pana la Padurea Sfantului Anton, o vasta zona nelocuita si protejata, vom merge de-a lungul cararilor care de secole au fost parcurse de comercianti, taietori de lemne, de mineri si pelerini. Vom ajunge la Case di Sant’Antonio, asezamant colonial care dateaza din Evul Mediu ravnit

de calugari, astazi fiind o umila tabara si punct de oprire pentru cei care merg pe urmele Sfantului Francis de Assisi. Oprirea va fi in orasul Bagni Cetica (1150 m deasupra nivelului marii). Apele sale reci au constituit un loc de pelerinaj inca din perioada romana, ape despre care se spune ca sunt miraculoase in urma binecuvantarii de catre San Giovanni Gualberto si de San Romolo. Apele au disparut in 1205 in urma unei alunecari de teren si au reaparut 481 ani mai tarziu. Cine are curajul se poate cufunda in apa cu proprietati curative!

Cazare la hotel.

Ziua 3: Povestile Muntilor Pratomagno

Urcand pe crestele muntelui vom da de Omul de Piatra, o gramada de pietre din timpuri imemoriale unde vom aduce o contributie din partea noastra ca orice trecator. Sub aceasta creasta se afla Valea Casentino cu Campaldino – scena bataliei sangeroase din 1289 intre Guefi si Ghibellines. Chiar si Dante Aligheri a luat parte la aceasta batalie si a amintit de unele episoade sangeroase legate de aceasta in a sa Divina Comedie.

Dupa multe suisuri si coborasuri de-a lungul crestei, vom lua pranzul la un restaurant, dupa care vom ajunge la Crucea Muntilor Pratomagno (la inaltimea de 1596 m) de unde la 20 m mai sus vom observa o incredibila panorama care constituie si punct de intalnire pentru oameni din toate vaile din jur. Aici vom afla despre povestea a unuia dintre pionerii aviatiei – pilotul australian Herbert Hinkler, care a cazut in aceste paduri in anul 1933 in incercarea sa de a zbura din Anglia pana in Australia.

Cazare la hotel.

Ziua 4: Sate pierdute in spatiu si suspendate in timp

Vom vizita interesantul sat al lui Loro Ciuffenna, ne vom plimba de-a lungul culturilor de maslini si ne vom opri ulterior pentru un delicios pranz specific vietii satesti. De la padure, vom ajunge la micul si vechiul sat Caspri inainte de a incheia ziua in Castelfranco di Sopra, un zid al Republici Florentine pentru a innopta la o pensiune agroturistica.

Ziua 5: Pe Calea Amintirilor

Pentru a caracteriza peisajul vom mentiona culturi de maslini si alte culturi ingrijite prin munca umana neremunerata care de-a lungul secolelor a creat si mentinut terasele tipice cu pereti pietrificati. Vom vizita sate micute neatinse de turism ca Pulicciano, unde vom intalni familii tinere care au simtit nevoia sa se intoarca la un stil de viata bazat pe munca agricola.

Traseul va continua de-a lungul Caii Amintirilor – realizata pentru a nu se uita ce s-a intamplat in al doilea Razboi Mondial.

Dupa pranz, vom vizita vechea moara de ulei unde vom degusta ulei de masline extravirgin.

Cazare la o pensiune agroturistica.

Ziua 6: Relaxare la o pensiune agroturistica.

Ziua 7: Mic dejun, ramas bun si plecare

Tarife la cerere

Contactati-ne pentru vacante exclusiviste personalizate!

Italia

Italia7 zile – Drumetie in Pratomagno Drumetie in Pratomagno. De la Dante Alighieri la cel de-al doilea Razboi Mondial. Grupuri mici de pana la 7 persoane Perioada: Aprilie – Septembrie Nivel de dificultate: medie Insotit de ghid local Cazare la hotel sau ferma Pachet conceput pentru drumetie in Pratomagno, lant muntos maiestuos care separa doua Citeste mai mult