General

6 zile: sport si aventura in Toscana

Mireasma padurii si dealuri multicolore. Sport si aventura in rezervatiile naturale din zona rurala a Toscanei.
6 zile de sport si aventura pentru a-ti testa abilitatile! Inconjurate de zone protejate, peisaje deosebite de dealuri, traditii, specific si arta, pentru o experienta unica alaturi de ghizi, experti si cu ceilalti participanti un grup cu un puternic spirit de echipa si relatii stranse de prietenie.

Numar participanti: grupuri mici pana la 7 persoane

Perioada: Aprilie – Septembrie

Nivel de dificultate: medie

Insotit de ghid local

Cazare la ferma sau vila

Ziua 1: Azi exploram!

Sosire in Reggello, in florentinul Valdarno. Cazare si intalnire cu ghidul local. Excursie scurta prin culturile de maslini ale Muntilor Pratomagno caracteristice peisajului zonei urmand sa se descopere zona rurala localizata in centru, intr-un triunghi format din orasele Florenta, Arezzo si Siena. La sfarsitul drumetiei, se va ajunge la Pieve (biserica parohiala) di San Pietro in Cascia si micul, dar deosebitul Muzeu al Artei Sacre pentru o incursiune in perioada renascentista. Biserica parohiala a fost mereu centrul vietii satesti si punct de intalnire frecvent al locuitorilor.

Ziua 2: Azi ne plimbam!

Dupa mic dejun, o luam la pas si ne oprim mai intai la bacanie de unde ne luam pranzul la pachet. Urmeaza drumetie pe dealurile impadurite ale Zonei Naturale Protejate St. Antonio a carei istorie incepe inca din perioada etrusca pana in zilele noastre si care s-a remarcat pentru cultivarea pomilor fructiferi, productia de lana si cresterea oilor. Pranz la bivuacul Sfantul Antonio si coborare urmand drumul de intoarcere.

Ziua 3: Astazi facem ciclism!

Prietenul nostru Selim ne va pune la dispozitie biciclete electrice pentru a face ciclism pe curbele line ale drumului “Setteponti”(Cassia Vetus). Vom pedala in istorie tinand cont ca acest drum este la fel cum era in secolul al II-lea i.Hr., fiind drumul care lega Fiesole (si Florenta) cu Roma. Vom trece de-a lungul culturilor de maslini pana la Castelfranco di Sopra unde vom ajunge dupa vizitarea frumosului turn conceput de Arnolfo di Cambio in anul 1300. Vom merge cu bicicletele pana la satul Loro Ciuffenna, construit de-a lungul unui rau, unde vom vizita o moara de apa care a fost activa timp de 900 ani! Ne vom opri la constructia veche de 1000 de ani – Pieve di Gropina unde vom lua un pranz toscan traditional.

Ziua 4: Astazi meditam si gatim

Dimineata devreme, vom merge la Lavanna, unde vom avea o sedinta de yoga coordonata de Graziano si Brigitte. Daca vremea este favorabila, vom avea parte de o baie revigoranta in rau. Dupa-amiaza vom avea parte de activitati distractive precum tir cu arcul in padure. Daca ne uitam la siluete, este adevarat ca toate animalele pe care incercam sa le lovim chiar traiesc acolo!

Ziua 5: Astazi pedalam in istorie

Dupa mic dejun, vom merge cu un microbuz la Rezervatia Biogenetica Vallombrosa, unde Selim ne va astepta cu biciclete sale electrice. De la altitudinea de 1000 m, vom urca pe drumuri forestiere frumoase pana la 1500 m pana la Muntele Secchieta. Dupa ce vom vedea cel mai inalt copac din

Italia, vom lua pranzul in unul din restaurantele locale. Dupa-amiaza va fi dedicata vizitei Abatiei calugarilor din Vallombrosa.

Ziua 6: Mic dejun, ramas bun si plecare

Pentru acest tur, este posibila si o experienta cu parapanta multumita instructorului Piergiorgio care ne va destainui din recordurile si campionatele sale in acest sport!

Tarife la cerere

Contactati-ne pentru vacante exclusiviste personalizate!

Italia

Italia6 zile: sport si aventura in Toscana Mireasma padurii si dealuri multicolore. Sport si aventura in rezervatiile naturale din zona rurala a Toscanei. 6 zile de sport si aventura pentru a-ti testa abilitatile! Inconjurate de zone protejate, peisaje deosebite de dealuri, traditii, specific si arta, pentru o experienta unica alaturi de ghizi, experti si cu Citeste mai mult