General

4 zile de drumetie in Valdarno

Filozofie montana si experienta unica. Plimbare in Rezervatia Naturala Pratomagno

Grupuri mici de pana la 7 persoane

Perioada: Aprilie – Septembrie

Nivel de dificultate: Mediu / Dificil

Insotit de ghid local

Cazare in bivuacuri si adaposturi montane

3 zone naturale protejate, 4 peisaje diferite: de la ecosistemul unic al lui Balze de Valdarno la pajistile coastei, trecerea printre maslinii zonei Pratomagno, padurea Sfantului Anton si Padurea Vallombrosa. Drumetie de dificultate medie, o experienta bogata in istorie, peisaje si traditii intr-o zona deosebita care asteapta sa fie descoperita.

Noptile vor fi petrecute in adaposturi montane si bivuacuri cu demipensiune sau pe pamant direct cu izoprene si saci de dormit.

Ce sunt bivuacurile? Sunt adaposturi simple montane folosite pentru innoptari. Sunt mereu gratuite si sunt destinate cazarii peste noapte a drumetilor sau pot servi ca adaposturi de urgenta in conditii de vreme nefavorabile. Inauntru pot fi paturi pentru camping, mese si spatiu pentru a face focul pentru incalzire. Sunt anumite reguli de baza de care trebuie sa se tina cont: calatorul trebuie sa lase mereu curat in urma sa, sa adune lemne pentru foc pentru cei care vor urma sa se adaposteasca dupa el, sa fie dispus sa imparta adapostul cu alti drumeti. Este cel mai bun mod de a experimenta viata de munte!

Ziua 1: De la campie la munte

Traseul incepe intr-un cadru natural deosbit de la Balze de Valdarno la urmele vechi ale lacului preistoric din zona care a atras interesul multor savanti printre care si Leonardo da Vinci, zona fiind o sursa de inspiratie pentru marile capodopere precum “La Gioconda”. Dupa parcusul micului canion, se ajunge la frumoasa biserica San Pietro a Cascia pe care o vom vizita, urmand sa admiram Muzeul Artei Sacre creat din pasiunea preotului paroh Don Ottavio pentru munca extraordinara a pictorului renascentist Masaccio.

Se vor vizita magazinele din sat pentru cumparaturi la bacanie si apoi vom pregati cu totii o cina toscana simpla. Cina va avea loc la cabana Centrul turistic pentru vizite si excursii unde vom petrece noaptea. Refugiul este aproape de un parau de munte si a fost o scoala elementara activa pana in anii 60 pentru copiii oamenilor din sat. Dupa cina, vom face o mica plimbare in zona pentru o ne bucura putin de viata salbatica de acolo cu posibilitatea de a face o baie in parau.

Ziua 2: Padurea Sfantului Anton

Sus pe pantele Muntilor Pratomagno vom merge pe drumul care pastreaza urme din era etrusca si care a fost folosit acum cateva decenii pentru practicarea transhumantei turmelor de oi. Dupa ce ajungem la vechea ferma Case Sant’Antonio, situata in inima padurii, vom ajunge la micile bivuacuri denumite Cabinele Garzilor situate la altitudinea de 1300 m intr-o terasa cu priveliste deosebita. Aici va fi a doua oprire in care se va innopta dupa ce vom pregati impreuna un gratar delicios. Adapostul este dotat cu apa la exterior, electricitate, iar toaletele lipsesc. Sunt 9 locuri, dar tinand cont ca pot fi si alti drumeti, exista si posibilitatea innoptarii pe pamant direct.

Ziua 3: Padurea Vallombrosa

Incepem cu o drumetie de dimineata pe pajistile crestelor lantului muntos Pratomagno la 1400 m aproximativ. Coboram prin Padurea Vallombrosa care este o zona protejata cu un cadru natural deosebit si cu o istorie milenara care a creat o biodiversitate bogata. Aceasta include printre speciile gazduite si unicul cerb alb. Este o ocazie unica de a cunoaste Garda Forestiera ( care e acum sub jurisdictia Fortei Carabinierilor) care protejeaza padurea. Cazarea se va face in cabine ale rezervatiei si se va dormi direct pe sol. Cina va avea loc intr-un restaurant tipic montan faimos pentru friptura cu ciuperci porcini. Cazarea este dotata cu electricitate, apa si toaleta exterioara.

Ziua 4: Crucea de la Massa Nera

Dupa clasicul mic dejun cu croissant si cappuccino de la cafenea, vom merge pe varful Massa Nera, un punct de pornire pentru cei care zboara cu parapanta. Dupa coborarea lunga a vaii, prin Padurea Sfantului Anton inca o data, prin cararile cu adieri de vant si folosite de porci mistreti, vom ajunge inapoi la Reggello dupa-amiaza pentru ramas bun la un pahar de vin bun de Chianti.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU: izopren, saci de dormit si perne gonflabile.

La cerere, se pot furniza izoprene, saci de dormit si perne gomflabile, obiecte care la sfarsitul turului vor fi donate asociatilor umanitare sau refolosite pentru tururile viitoare din motive de evitare a risipei.

Tarife la cerere

Contactati-ne pentru vacante exclusiviste personalizate!

Italia

Italia4 zile de drumetie in Valdarno Filozofie montana si experienta unica. Plimbare in Rezervatia Naturala Pratomagno Grupuri mici de pana la 7 persoane Perioada: Aprilie – Septembrie Nivel de dificultate: Mediu / Dificil Insotit de ghid local Cazare in bivuacuri si adaposturi montane 3 zone naturale protejate, 4 peisaje diferite: de la ecosistemul unic al Citeste mai mult