General

3 Zile de drumetie in Valdarno

Plimbare printre irisi si maslini, bucuria muzicii de la tara care evoca viata oamenilor si a religiei de ieri si de azi.

Grupuri mici de pana la 10 persoane

Perioada: Aprilie – Octombrie

Nivel de dificultate: medie

Insotitor local

Cazare: asigurata de asociatii locale

Drumul Setteponti este calea care aminteste de drumul Cassia Vetus de pe vremea civilizatiilor etrusce si romane. Astazi este un drum care serpuieste printre dealuri falnice unde sunt cultivati maslini, irisi imbietori, sunt construite vile renascentiste si biserici care dateaza din secolul al XI-lea.

Ziua 1: Castele si Ulei

Itinerariul porneste din zona protejata Balze of Valdarno in care se va afla despre povestea geniului Marquis Ferdinando Panciatichi Ximenes d’Aragona, creatorul Castelului eclectic, un castel spectaculos inconjurat de un parc cu numeroase drumuri forestiere in peninsula. Acest castel este unic prin stilul sau fiind singura marturie a stilului ecleziastic maur din Italia. Vom admira castelul din exterior si imprejurimile sale in drumul catre Castelul Bonsi, care e acum o rezidenta privata inconjurata de vaste culturi de maslini. Aici vom avea ocazia sa vizitam cramele si moara de ulei, urmand apoi vizita in magazinele “Botteghe” din sat pentru cumparaturi la bacanie pentru a pregati cu totii o cina toscana simpla. Cina va avea loc la cabana Centrul turistic pentru vizite si excursii unde vom petrece noaptea. Refugiul este aproape de un parau de munte si a fost o scoala elementara activa pana in anii 60 pentru copiii oamenilor din sat. Dupa cina, vom face o mica plimbare in zona pentru o ne bucura putin de viata salbatica de acolo cu posibilitatea de a face o baie in parau.

Va urma stingerea si va urma somnul in saci de dormit in paturile adapostului. Refugiul este dotat cu electricitate, apa, toaleta, dus si bucatarie complet echipata.

Ziua 2: Inapoi in anul 1000

Pe drumul Cassia Vetus se vor vizita doua biserici elegante in stil romanesc, la fel si Muzeul Artei Sacre construit in cinstea parohiei in care se pastreaza opere renascentiste deosebite. Se va lua calea “Via Vecchia Fiorentina” pana cand se va ajunge la Castelfranco di Sopra dupa ce se va trece prin frumosul turn conceput de Arnolfo di Cambio in anul 1300. Plimbarea pe drumurile pavate ne va duce inapoi in timp prin descoperirea sunetelor aparte, a magazinelor mici cu mestesugari si prin ascultarea unei multitudini de povesti. In fata vechii Abbey of Soffena se afla urmatorul nostru obiectiv al calatoriei, localizata intr-o cladirea in care asociatia locala “Terra Franca” si-a propus sa fie o punte de legatura intre istorii, culturi si civilizatii cu intentia de a mentine un puternic simt al identitatii si apartenenta la vechea cultura.

Ziua 3: Scene rurale si Peisaje

De la Castelfranco vom cobori din nou in inima zonei Balze intr-unul din locurile care ne va uimi cu maretia sa. Si Leonardo da Vinci s-a indragostit de aceasta zona si de peisajele sale minunate. Geniul florentin stia foarte bine Valdarno si in spatele celebrei Monna Lisa se afla inconfundabila silueta Balze de Valdarno. In micul catun vom descoperi secretul ierburilor aromatice printr-un curs de gatit. Dupa curs, ne vom bucura de felurile de mancare gatite impreuna.

Dupa pranz, vom mai face cativa pasi in lumea rurala de aici.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU: izopren, saci de dormit si perne gonflabile.

La cerere, se pot furniza izoprene, saci de dormit si perne gonflabile, obiecte care la sfarsitul turului vor fi donate asociatilor umanitare sau refolosite pentru tururile viitoare din motive de evitare a risipei.

Tarife la cerere

Contactati-ne pentru vacante exclusiviste personalizate!

Italia

Italia3 Zile de drumetie in Valdarno Plimbare printre irisi si maslini, bucuria muzicii de la tara care evoca viata oamenilor si a religiei de ieri si de azi. Grupuri mici de pana la 10 persoane Perioada: Aprilie – Octombrie Nivel de dificultate: medie Insotitor local Cazare: asigurata de asociatii locale Drumul Setteponti este calea care Citeste mai mult