TOSCANA

TOSCANA

Interese împrejurimi - generale

Val d’Orcia – Bai termale si Cultura

Situata in inima Toscanei, Terre di Siena este o zona de o mare frumusete, in care puteti explora atat peisajul aproape perfect si incantator, cat si bogata mostenire culturala, artistica si istorica. Val d’Orcia reprezinta incredibilul rezultat al legaturilor stranse intre frumusetile naturale ale Toscanei si amprenta adusa de om prin agricultura si asezaminte omenesti.
Pamantul de culoarea rosiatica a cuprului este una din caracteristicile inedite ale zonei, dand nastere unui peisaj celebrat si indragit de secole. Acesta este completat de dealurile blande ale zonei rurale, in care sunt imprastiate ici si colo catune si orasele medievale, livezi de maslini si vii.
Bogatia naturala a locului se oglindeste in diversitatea mineralelor existente: izvoare termale s-au revarsat din acest teritoriu de-a lungul timpului, modeland peisajul si imbogatindu-l.
Baile termale din Bagno Vignoni au fost folosite de civilizatiile de altadata care au populat zona.
Etruscii au utilizat aceste ape vindecatoare, la fel ca si romanii care i-au urmat.
O baie dreptunghiulara de dimensiuni mari incadreaza acest orasel incantator: aici apele termale au curs de secole, iar baia se afla fata in fata cu vechi cladiri, precum portico Santa Caterina si biserica San Giovanni Battista.
“Vaporii” sanatosi ai acestei “piete a apei termale”, in special in timpul noptii, ofera o atmosfera magica si mistica.
Nu departe de aceasta localitate termala, se afla San Quirico d’Orcia, un obiectiv important de-a lungul rutei de pelerinaj Via Francigena, unde vizitatorii pot admira Collegiata din sec. 12 si Horti Leonini, o magnifica oaza verde si o gradina din sec. 15, situata sub zidurile orasului vechi.
De-a lungul pantelor masivului Monte Amiata exista un spa termal situat la aproximativ 500 metri deasupra nivelului marii.
Aceste ape bogate in sulf creeaza caderi de calciu incantatoare ce se ivesc din padurea deasa a muntelui. Numite Bagni di San Filippo, aceste izvoare si bai termale naturale ofera atat o priveliste spectaculoasa, cat si sanatate si relaxare fara niciun cost. Gratie originilor vulcanice, intreaga zona este bogata in izvoare termale.

V-am trezit interesul de a descoperi Toscana, poate cea mai frumoasa parte a Italiei? Contactati-ne pentru vacante personalizate!

 

Idei de vacanta in Toscana:

  • Relaxare, wellness si SPA
  • Circuite culturale
  • Pachete gastronomice, vizite la podgorii si degustari de vinuri
  • Programe active: Descoperiti Toscana cu bicicleta; Drumetii si pelerinaj pe Via Francigena si multe altele
  • Toscana cu masini de epoca
  • Toscana cu masini de lux
Tara Italia
LimbaItaliana
ValutaEuro
BELLA ITALIA - tururi individuale cu rent a car

BELLA ITALIA - tururi individuale cu rent a car

TOSCANA, Italia, Europa
BELLA ITALIA – tururi individuale cu rent a car! Contactati-ne pentru personalizarea vacantei Mai multe informatii

Din pacate, nu există momentan nici o oferta de croaziera pentru această destinatie.