ROMA

ROMA

Interese împrejurimi - generale

Activitati total gratuite si incredibil de romantice in Roma

 

O vizita la Roma poate fi o experienta intimidanta pentru multe persoane. Este cunoscuta ca si cetatea eterna si se spune ca iti trebuie o viata sa vizitezi tot ce e de vazut in Roma!   Totusi Roma este intr-adevar un oras deosebit de frumos, iar frumusetea lui il face o destinatie asa romantic daca stii cum sa experimentezi orasul. Poti vedea multe in Roma in timpul sederii tale in oras, indiferent de cat de putin timp ai la dispozitie, mare parte din obiectivele turistice ale orasului putand fi descoperite pe jos, gratuit.
Iata cateva propuneri:

Gradinile Villa Borghese

Villa Borghese este o gradina peisagista in stilul naturalistic englezesc, continand cateva cladiri, muzee (vezi Galleria Borghese) si atractii. Este cel de-al 3 lea parc public ca marime din Roma (80 hectare sau 148 acri) dupa cele de la Villa Doria Pamphili si Villa Ada. Gradinile au fost dezvoltate pentru Villa Borghese Pinciana (“Villa Borghese pe dealul Pincian”), construita de arhitectul Flaminio Ponzio, pe baza schitelor lui Scipione Borghese, care a folosit-o ca vila suburbana, pentru petreceri, la marginea Romei si pentru a gazdui colectia sa de arta. Gradinile au luat forma actuala la inceputul sec.19, iar vizitarea lor este gratuita. Plimbarea prin gradini este ca o plimbare printr-o galerie de arta in aer liber. Nu uitati sa vizitati si lacul din interiorul gradinilor deoarece are un templu frumos si poate fi o experienta foarte romantica sau daca sunteti insotiti de copii este un loc minunat pentru a hrani pasarile.

Piazza Del Popolo 

Piazza del Popolo este o mare piata urbana din Roma. In limba italiana moderna numele inseamna Piata Poporului, dar din punct de vedere istoric deriveaza din poplars (populus in Latina, pioppo in Italiana) dupa care si-a luat numele si biserica Santa Maria del Popolo, in coltul din nord-estul  pietei. Piata se afla in cadrul portii de nord din zidul Aurelian, odata Porta Flaminia din Roma antica, acum numita Porta del Popolo. Acesta era punctul de pornire al Via Flaminia, drumul catre Ariminum (Rimini din zilele noastre) si cea mai importanta ruta din nord. In acelasi timp, inainte sa vina vremea cailor ferate, era prima priveliste observata de un calator la sosirea in Roma. De-a lungul secolelor, Piazza del Popolo a fost locul in care se desfasurau executiile publice, ultima avand loc in 1826.

Treptele Spaniole 

Piazza di Spagna, la baza Scarii Spaniole, este una din cele mai faimoase piete  din Roma. Isi datoreaza numele cladirii Palazzo di Spagna, sediul Ambasadei Spaniei la Sfantul Scaun. In apropiere se afla faimoasa Columna a Imaculatei Conceptii a Binecuvantatei Fecioare Maria. In centrul pietei este asezata renumita Fontana della Barcaccia, datand de la inceputul perioadei baroce, sculptata de Pietro Bernini si fiul sau, mai cunoscutul Gian Lorenzo Bernini. In coltul drept al Treptelor Spaniole este ridicata casa poetului englez John Keats, care a trait aici pana la moartea sa in 1821: in zilele noastre a fost transformata intr-un muzeu care ii este dedicat lui si prietenului sau Percy Bysshe Shelley, fiind expuse carti si memorabilia romantismului englezesc. In coltul stang se afla ceainaria Babington, infiintata in 1893. Latura de langa Via Frattina este dominata de doua fatade (cea principala, proiectata de Gian Lorenzo Bernini si cea laterala creata de Francesco Borromini) ale Palazzo di Propaganda Fide, o proprietate a Sfantului Scaune. In fata acestuia, intr-o prelungire a Piazza di Spagna, numita Piazza Mignanelli, se ridica Columna a Imaculatei Conceptii, ridicata in 1856, la 2 ani dupa proclamarea dogmei.

Fantana Trevi 

Fontana di Trevi este o fantana in districtul Trevi, proiectata de arhitectul italian Nicola Salvi si terminata de Pietro Bracci. Avand inaltimea de 26.3 metri si latimea de 49.15 metri, este cea mai mare fantana baroca din oras si una din cele mai frumoase din lume. Fantana a aparut in numeroase filme notabile, inclusiv in La Dolce Vita a lui Federico Fellini.

The Pantheon 

Panteonul este localizat in centrul istoric al Romei si inseamna templul tuturor zeilor. Este un fost templu roman, acum o biserica in Roma, pe locul unui vechi templu comisionat de Marcus Agrippa in timpul domniei lui Augustus (27 BC – 14 AD). Cladirea actuala a fost finalizata de imparatul Hadrian si probabil dedicat acestuia in jurul anului 126 AD. El a pastrat inscriptia originala a lui Agrippa, care a fost confundata cu data constructiei. Cladirea este circulara cu un portico din coloane mari de granit corintian (opt in primul rand si 2 grupuri de 4 in spate) sub un fronton. Un vestibul dreptunghiular uneste veranda cu rotunda, care se afla sub un dom casetat in beton cu o deschidere centrala catre cer (oculus). Aproape 2000 de ani de la constructie, Domul Panteonului este inca cel mai mare dom din beton nearmat din lume. Inaltimea pana la oculus si diametrul cercului interior sunt identice de 43.3 metri.

Piazza Navona

Piata Navona este una din cele mai frumoase piete din Roma. Este construita pe locul stadionului lui Domitian, construit in sec 1 AD, luand forma spatiului deschis al stadionului. Romanii din vechime veneau sa urmareasca jocuri aici (agones) si de aceea era numit “Circus Agonalis” (“arena competitionala”). Se crede ca de-a lungul timpului numele s-a schimbat in avone, apoi navone si in cele din urma in navona.

Campo Dei Fiori

Campo de’ Fiori este o piata dreptunghiulara in sudul Pietei Navona la granite dintre rione Parione si rione Regola. Se afla in diagonala in sud-estul Palazzo della Cancelleria si in nord-estul Palazzo Farnese. Campo de’ Fiori, tradus din italiana, inseamna “campul florilor”. Numele dateaza din Evul Mediu cand zona era o pajiste.

Lungo Tevere si Trastevere 

Trastevere este al 13lea rione (subdiviziune teritoriala) a Romei, pe malul vestic al Tibrului, la sud de Vatican si in cadrul Municipio I. Numele provine de la latinul trans Tiberim, insemnand “dupa Tibru”. Logo-ul sau este un cap de leu de aur pe un fundal rosu, insemnatatea acestuia fiind necunoscuta. La nord, Trastevere margineste al XIV rione, Borgo.

Dealul Gianicolo  

Dealul Janiculum sau Gianicolo ofera privelisti spectaculoase deasupra intregului oras al Romei si merita cu siguranta o vizita. Situat in partea vestica a orasului, fiind al doilea deal ca inaltime in Roma contemporana, Janiculum nu se numara printre proverbialele 7 dealuri ale Romei, fiind in vestul Tibrului si in afara granitelor Romei antice.

Vatican 

Vaticanul se poate vizita usor si fara niciun cost, cu exceptia accesului in muzee pentru care se plateste un bilet de intrare, accesul este gratuit in Basilica Sf. Peter pentru a il vedea pe Papa Sf. Francis.

Tara Italia
LimbaItaliana
ValutaEuro

Din pacate, nu există momentan nici o oferta de excursie pentru această destinatie.

Din pacate, nu există momentan nici o oferta de croaziera pentru această destinatie.