Arlberg

Arlberg

Interese împrejurimi - generale

Arlberg – Cea mai mare statiune de ski din Austria

Multumita conexiunii cu gondola intre Zurs si Stuben, construita in 2016, Arlberg este cea mai mare statiune de schi conectata din Austria. Este de asemenea cunoscuta pentru faimoasa sa istorie si cultura. Bucurati-va de mai mult de 350km de partii bine preparate.

Domeniul schiabil Arlberg concureaza pentru titlul de capitala de iarna a Austriei, rivalizand de ani de zile cu Ischgl si Soelden. Orice schior experimentat este familiarizat cu localitati precum Lech, Zuers si St. Anton si intreaga zona ocupa o pozitie inalta in lista domeniilor schiabile mondiale pe care orice schior care se respecta trebuie sa le viziteze macar o data in viata. Este de asemenea una din cele mai vechi statiuni de schi, o adevarata mecca pentru iubitorii acestui sport.

Intregul domeniu schiabil Arlberg este format din 5 fantastice statiuni de schi care impreuna ofera peste 350 km de partii. Dintre acestea este dificil de a o alege pe cea mai buna. Statiunile St. Anton – St. Christoph – Stuben si Lech – Zuers ofera fiecare peste 120 km de piste cu niveluri aproape identice de dificultate. Pe locul 3 ca numar de partii se afla regiunea Warth – Schroecken (din 2013 conectata cu Lech – Zuers de o gondola), oferind aproape 60 km de partii. Apoi puteti opta de asemenea pentru micutele, dar placutele statiuni Sonnenkopf in Kloesterle (31 km de partii) si Pettneu (15 km de partii).

Toate statiunile sunt insa printre cele mai bune din Alpi din punctul de vedere al nivelului mediu de ninsori. Sezoanele cu peste 2 m de zapada pe partii nu sunt rare. In plus microclimatul local asigura un sezon de schi lung, care se termina de obicei in ultimul weekend din Aprilie. In aceasta situatie, in Arlberg poti schia atat pe partii cat si in afara lor (off-piste). Oportunitatile de schi off-piste de aici sunt printre cele mai bune din lume si atrag multi amatori ai acestui tip de schi. Totusi nu trebuie sa fii un expert pentru a profita la maxim de potentialul acestei zone, care include si partii pentru incepatori si nivel intermediar.

Cu o astfel de gama larga de posibilitati de schi in multiple locatii in fiecare dintre cele 3 vai, alegerea variantei de cazare depinde doar de bugetul fiecaruia. Statiunile high-end Lech, Oberlech si Zuers se adreseaza fara indoiala celor cu bugete consistente, concurand cu hotelurile extrem de scumpe din Courchevel 1850 si Verbier. Celelalte localitati au preturi mai rezonabile. Cazarea in St. Anton am Arlberg este cu siguranta mai scumpa decat media din Alpi, dar se pot gasi si aici variante interesante. Optiuni mai convenabile se pot gasi in Warth, Schroecken, Kloesterle, Stuben si Pettneu, dar in unele cazuri este necesar sa se foloseasca sistemul de transport local care opereaza perfect.

Tandem paragliding, piscine si centre spa & wellness sunt doar cateva atractii care asteapta turistii care aleg sa isi petreaca vacanta de schi in Arlberg. Puteti petrece de asemenea si serile pe partiile cu nocturna si pistele de sanie. Fanii patinajului si curling-ului vor fi de asemenea satisfacuti. Exista si o gradinita in St. Anton, care ofera supraveghere pentru copii intreaga zi, precum si o scoala de schi cu facilitati tehnice speciale pentru copii.

Din pacate, nu există momentan nici o oferta de excursie pentru această destinatie.

Din pacate, nu există momentan nici o oferta de croaziera pentru această destinatie.