5 MOTIVE SA ALEGETI SCANDINAVIA SI RUSIA IN 2019!

5 MOTIVE SA ALEGETI SCANDINAVIA SI RUSIA IN 2019!

Interese împrejurimi - generale

O frumoasa si antrenanta aventura in Scandinavia si Rusia nu poate sa nu contina destinatii precum cosmopolitul Stockholm, anticul Visby, pitorescul Tallinn, St. Petersburg – orasul supranumit Venetia Nordului si fabulosul Helsinki!

Frumos si cosmopolit, Stockholm  este un amestec atragator de arhitectura moderna scandinava si palate de basm. Nu mai putin de cincizeci de poduri unesc cele paisprezece insule ale capitalei suedeze de partea continentala. Acesta a facut posibil ca toti suedezii sa se bucure de fiecare centimetru al acestui oras splendid, cu numeroase parcuri, muzee si palate, dintre care cel mai faimos este de departe Palatul Regal cu cele 600 de camere.

Visby, cunoscut si ca “orasul rozelor”, a intrat in patromoniul UNESCO de mai bine de 15 ani. Este singurul oras din peninsula cu statutul de oras istoric, care pastreaza orasul medieval scadinav, ceea ce il pune printre destinatiile turistice favorite din nordul Europei.

Vizitati biserica Sf. Olav, pe vremuri cea mai inalta cladire din lume, cel putin pana in 1625. Apoi, luati un loc la una dintre cafenelele din fermecatorul oras vechi de 800 de ani. Dupa cafea, explorati Pasajul Sf. Ecaterina, care gazduieste o colectie de ateliere de artizanat, si explorati sistemul secret de tuneluri din secolul al 17-lea.

Arhitectura variata si izbitoare, cu biserici cu cupole din aur si un numar uluitor de palate extravagant decorate, care evoca in mod constant impresii de wow de la vizitatori – acesta este St. Peterburg. Printre cele mai mari se numara peisajul rural al palatului Peterhof, cu gradinile sale generoase si fantanile de aur maiestuoase, care coboara spre Golful Finlandei; dar si Palatul de Iarna, in cadrul complexului Ermitaj – unul dintre cele mai mari muzee din lume, cu o colectie de aproximativ trei milioane de opere de arta si artefacte.

Helsinki este un amestec de succes de arhitectura si design traditional si modern, interconectat cu frumusetea naturii si cateva note ciudate, pur finlandeze, cum ar fi o biserica construita in interiorul unei stanci uriase de granit si un loc care este o combinatie unica de cafenea, restaurant, bar si … sauna. Biserci clasice rusesti cu cupole in forma de ceapa, impartasesc scena cu minimalismul nordic si o mare concentratie de cladiri in stil Art Nouveau.

Contactati-ne pentru personalizarea vacantei Dvs.!

Din pacate, nu există momentan nici o oferta de excursie pentru această destinatie.

Din pacate, nu există momentan nici o oferta de croaziera pentru această destinatie.