Havana

Havana

Interese împrejurimi - generale

Havana, capitala spectaculoasa cubaneza, reprezinta centrul economic si cultural al tarii. Datorita trecutului colonial, siturile arhitecturale impresioneaza prin diversitate si ii confera orasului o senzatie multietnica. Cartierul contrastelor “La Habana Vieja”,  acum un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, sunt ascunse peste 900 de bogatii arhitecturale care amintesc de trecutul glorios al Havanei.

Cultura cubaneza emana pasiune prin arta, teatru si dans. O plimbare pe strazile Havanei este insotita de melodiile interpretilor de strada, iar iubitorii de gustari de strada vor fi ademeniti de favoritele capitalei: churros, chicaritas de platanos – banane verzi prajite taiate felii si de piesa de rezistenta pan con lechon, un preparat traditional din carne porc, rumenita pe carbuni, servit cu salsa Mojo.
Playas del Este, situata la doar 18 km de centrul orasului Havana, este o intindere aparent nesafarsita de nisip alb, inconjurat de palmieri. Santa Maria del Mar este cea mai populara plaja si are o atmosfera de petrecere in fiecare weekend de vara, pe masura ce intreg orasul se retrage in acest loc, iar satul Guanabo gazduieste in secret El Picolo, locul unde se serveste cea mai buna pizza din oras.

Din pacate, nu există momentan nici o oferta de excursie pentru această destinatie.

Din pacate, nu există momentan nici o oferta de croaziera pentru această destinatie.