Unde sa eviti sa conduci in Italia

Unde sa eviti sa conduci in Italia

Italia este una din cele mai frumoase tari din lume, totusi multe din cele mai cautate orase sunt dificil si periculos de accesat cu masina.
Uitati mai jos cateva din locurile in care nu va recomandam sa mergeti cu masina:

Rome

Roma numita si “Cetatea Eterna” este o destinatie ce nu trebuie ratata, insa e unul din orasele in care trebuie sa evitati sa veniti cu masina. In primul rand parcarea este foarte scumpa si nu este de recomandat sa-ti lasi masina nesupravegheata in Roma. In al doilea rand Roma are zone unde traficul este permis doar rezidentilor, precum si zone unde circulatia masinilor este interzisa cu desavarsire. In al 3 lea rand este foarte dificil sa te orientezi cu masina in Roma chiar si pentru localnici, de aceea va sugeram sa folositi transportul public, sa mergeti pe jos sau sa inchiriati un sofer care sa va duca in zonele orasului cum numai un localnic poate.

Coasta Amalfitana

Amalfi Coast este cu siguranta si pe merit una din atractiile de top ale Italiei, fiind considerate una din cele mai frumoase coaste din lume. Totusi drumurile sunt periculoase si precare, iar parcarea poate costa pana la 100 euros pe zi, in functie de unde sunteti cazati. Evitati sa conduceti pe coasta amalfitana!

Sorrento

Sorrento este unul din cele mai vizitate orase italiene, deoarece este situat chiar inainte de Amalfi Coast, de asemenea una din cele mai vizitate coaste din Italia, probabil si din lume. In Sorrento exista 2 drumuri principale – unul care intra si unul care iese din oras.  Din mai pana in octombrie, aceste drumuri sunt constant blocate, iar parcarea este extrem de scumpa. Este mult mai convenabil sa rezervati un transport privat decat sa inchiriati o masina pentru a intra in oras.

Florenta, Toscana

Daca puteti evita, nu va recomandam sa conduceti in Florenta. Florenta ca si Roma are parti unde traficul este limitat doar pentru rezidenti si daca se intra fara permis se primesc amenzi mari. In al doilea rand parcarea este foarte scumpa si limitata.  Nu in ultimul rand, traficul este teribil. Folosirea Florentei ca baza de pornire pentru vizitarea Toscanei cu masina nu este de recomandat.

Siena, Tuscany

Siena este un oras minunat, localizat in Toscana, insa nu un oras in care sa vii cu masina, deoarece in majoritatea zonelor traficul cu masina este interzis.  Daca circulati cu masina prin Toscana, parcati masina la marginea orasului si intrati pe jos, in niciun caz nu intrati cu masina in oras. Pentru a ajunge la Siena va recomandam fie sa inchiriati o masina, fie sa veniti cu trenul.

Cinque Terre

Cinque Terre este cel mai vizitat parc national al Italiei.  Aceste  5 sate care se agata de stanci sunt accesibile doar cu trenul sau pe jos. Se poate intra cu masina doar Monterosso al Mare, cel mai mare din cele 5 sate, insa va recomandam sa nu faceti acest lucru, parcarea fiind teribil de scumpa, iar drumurile periculoase

Palermo, Sicily

Palermo este cel mai mare oras din Sicilia si capitala insulei, totusi strazile stramte si traficul te pot usor incurca, fiind problematice. Nu le recomandam turistilor din Sicilia sa intre cu masina in Palermo.

Napoli

Napoli este un oras port foarte mare, cunoscut pentru criminalitatea ridicata. Desi lucrurile s-au imbunatatit in ultimii ani, mai exista multe strazi cu gropi si multe zone nesigure, de aceea nu va recomandam sa conduceti in acest oras.

Capri

Capri este una din cele mai faimoase si vizitate insule ale Italiei, totusi traficul aici este permis doar localnicilor si din cauza drumurilor periculoase va veti considera norocosi sa va plimbati pe jos sau sa fiti condusi de un localnic.

Venetia

Venetia este evident un oras insula, in care oamenii circula cu barca, insa nu va recomandam nici macar sa ajungeto cu masina la Venetia sau sa inchiriati o masina de aici, daca puteti evita. Este scump sa lasati o masina aici si chiar sa ajungeti la facilitatile de rent a car de pe insula Venetia este complicat.

Catania, Sicilia

Catania este unul din cele mai neinspirate locuri in Italia in care sa intrati cu masina. In primul rand strazile sunt extreme de stramte. In al doilea rand este cunoscut ca fiind periculos, iar parcarea in centrul istoric este un lucru de evitat.

Genoa, Riviera Italiana

Genoa este un oras port frumos pe Riviera italiana, insa nu va recomandam sa circulati cu masina daca puteti evita acest lucru. In primul rand parcarea este limitata, iar centrul istoric al orasului este complet blocat pentru traficul cu masina, ceea ce face inutila si scumpa venirea cu masina in acest oras frumos.

Procida

Procida este o insula situata in golful Napoli si, ca si in insula Capri este permis doar traficul local. Este mai bine sa rezervati o excursie de o zi din Napoli sau Sorrento, decat sa veniti cu masina pe insula.

Lasă un răspuns

Nota: Comentariile de pe site-ul web reflectă punctele de vedere ale autorilor lor, si nu neapărat punctele de vedere ale portalului de internet. Va rugam sa va abtineti de la insulte, injurături si expresii vulgare. Ne rezervam dreptul de a șterge orice comentariu, fără explicații.

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

*
*