Statiuni montane Elvetia

Statiuni montane Elvetia

Statiune montana St. Moritz din Elvetia este considerata cea mai veche si una dintre cele mai faimoase statiuni din lume. Aceasta si-a castigat renumele datorita izvoarelor minerale, cunoscute pentru proprietatilor lor curative. Amplasata pe valea Engadin, la o altitudine de 1856 metri, statiunea St. Moritz ofera 400 km de partii de zapada naturala si, de asemenea, gazduieste Cresta Run, un tobogan de gheata creat de natura. Cu privelisti demne de carti postale si unele dintre cele mai bune partii din Alpii Elvetieni, St. Moritz este o destinatie turistica de nerefuzat cand vine vorba de apres ski.

Davos este considerat orasul aflat la cea mai mare altitudine din Europa, fiind si una dintre statiunile de schi de top din muntii Alpi. De jur-imprejur, cu peisaje idilice, acoperite de zapada imaculata, regiunea de schi Davos este legata prin reteaua de partii si instalatiile de transport pe cablu, cu satul traditional alpin, Klosters. Statiunea este cunoscuta si pentru terenurile amenajate pentru alte tipuri de sporturi de iarna, precum hockey pe gheata, patinaj sau sanius, dar si pentru cea mai lunga partie de schi din Elvetia, Weissfluchjoch Kurbli, cu un traseu total de 14 km.

Numita si “Perla Alpilor”, regiunea Saas-Fee este o locatie captivanta, o miniatura a statiunii Zermatt, dar fara consumul ostentativ. Acest sat traditional de munte, cu strazi inguste, fara masini, inconjurate de case de vacanta, intr-un peisaj natural pitoresc, ofera un sentiment placut, de liniste si relaxare pentru o vacanta de vis. Datorita altitudinii mari de 1800 – 3600 metri, sezonul de iarna este lung, bogat in zapada, iar pe ghetarul Fee se pot practica sporturile de iarna pe tot parcursul anului. Este o combinatie convingatoare pentru iubitorii de munte si schi alpin.

Lasă un răspuns

Nota: Comentariile de pe site-ul web reflectă punctele de vedere ale autorilor lor, si nu neapărat punctele de vedere ale portalului de internet. Va rugam sa va abtineti de la insulte, injurături si expresii vulgare. Ne rezervam dreptul de a șterge orice comentariu, fără explicații.

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

*
*