Statiuni montane din Franta

vacanta la ski franta

Una dintre cele mai vechi statiuni de schi din Franta, Chamonix din regiunea Auvergne-Rhône-Alpes este situata la poalele celui mai inalt varf al Alpilor, Mont-Blanc si este locul unde s-a organizat prima Olimpiada de Iarna, in 1924. Aventura este la tot pasul in acest paradis al schiorilor, dispunand de partii pentru toate nivelurile, iar profesionalistii si dornicii de adrenalina vor putea experimenta schiul alpin pe cea mai spectaculoasa partie din Chamonix, Vallée Blanch. O experienta de neuitat o reprezinta si ruta Mer de Glace, cel mai mare ghetar al Frantei, un fenomen natural extrem de impresionant.

Arhitectura traditionala, imprejurarile impadurite, atmosfera prietenoasa a satului, dar si pozitia centrala din imensa zona de schi, Les Trois Vallées din Franta, reprezinta doar cateva motive pentru care merita sa vizitezi statiunea franceza de schi Méribel. Este una dintre cele mai bune statiuni de schi din lume, iar combinatia de partii extinse si locatie superba, satisface atat schiori cat si snowboarderii de toate nivelurile de calificare, transformand-o intr-o destinatie perfecta pentru un concediu de neuitat.

Alpe d’Huez este statiunea de schi, binecunoscuta pentru climatul sau insorit, numita “insula zapezii in soare”. S-a dezvoltat spectaculos inca din 1936 si este situata pe versantul sudic, la o altitudine de 1860 metri, a zonei montane Grandes Rousses. Alpe d’Huez, o statiune de iarna vibranta, are toate facilitatile unui oras turistic, care se armonizeaza perfect cu caracteristiile naturale ale zonei, oferind oaspetilor o serie intreaga de activitati sportive,  indoor / outdoor si culturale.

Lasă un răspuns

Nota: Comentariile de pe site-ul web reflectă punctele de vedere ale autorilor lor, si nu neapărat punctele de vedere ale portalului de internet. Va rugam sa va abtineti de la insulte, injurături si expresii vulgare. Ne rezervam dreptul de a șterge orice comentariu, fără explicații.

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

*
*