General

Fata in fata cu populatia din Madagascar si lemurii

Aceasta excursie de aproximativ 3000 km duce mai intai la zona vulcanica din jurul Ampefy si Analavory, apoi in estul tarii, de-a lungul canalului Pangalanes, prin Tamatave si Foulpointe si apoi de la Soanierana-Ivongo cu barca pana la frumoasa insula Sainte Marie Mare. Apoi, va intoarceti la Tana cu avionul si conduceti prin munti pana la Fianarantsoa, ​​si de acolo cu “trenul vietii” sau Jungle Express sau Draisine (daca este in stare de functionare), la 163 km de Manakara, pe coasta de sud-est. Si nu in ultimul rans vizita la NP Ranomafana. Aceasta include vizitarea a doua parcuri nationale si cateva rezervatii mici. Faceti cunostinta cu populatia locala, bucurati-va de cunostintele ghidului dvs. vorbitor de limba engleza si germana si multe oportunitati de a face fotografii minunate. Veti experimenta si cateva momente culinare. Ca bonus, puteti aduce un stick USB cu dvs. si veti obtine o copie a tuturor fotografiilor pe care le va face ghidul Klaus Heimer, de asemenea, va face fotografii cu participantii.
Perioada:
13 august – 1 septembrie
10 septembrie –  29 septembrie
1 octombrie- 20 octombrie
5 noiembrie – 24 noiembrie

 

ITINERARIU:

Ziua 1: ANTANANARIVO
Preluare de la aeroport si transfer la hotelul Belvedere in centrul orasului sau in apropierea acestuia, pentru cazare.
Ziua 2: ANTANANARIVO – AMPEFY (aproximativ 120 km, maxim 3,5 ore petrecute in masina, cu multe opriri). Dupa micul dejun incepe calatoria pe Drumul National Nr. 1 catre “vestul salbatic”. Se viziteaza un parc national cu 9 specii de lemuri. Se viziteaza si un mic sat unde localnicii construiesc din cutii de bere si alte materiale reciclabile vehicule in miniatura. Se viziteaza o casa rezidentiala pentru elevi. Apoi se viziteaza lacul Itasy. Cazarea noaptea la Hotelul Kavitaha.
Ziua 3: AMPEFY (maxim 100 km parcursi cu masina). Se viziteaza cascada de pe raul Lily, gheizerii  de la Analavory. Cazarea noaptea la Hotelul Kavitaha.
Ziua 4: AMPEFY – ANTANANARIVO – ANDASIBE (260 km, timp petrecut in masina – 6,5 ore). Retur Antananarivo, apoi se continua calatoria spre Parcul National Andasibe (Analamazaotra – Mantadia). Pe drum, opriti-va la parcul de reptile din Marozevo. Optional  excursie nocturna cu ghid pentru a vedea lemurii. Cazare la Andasibe Forest Lodge.
Ziua 5: ANDASIBE (40 km). Plimbare matinala in Parcul National Analamazaotra pentru a vedea lemurii.
Ziua 6: ANDASIBE – AKANIN’NY NOFY (Akanin’nyNofy inseamna “Cuibul viselor”, se merge cu masina 132 km aproximativ 1 pana la 1,5 ore cu barca pe canal).
Ziua 7: AKANIN’NY NOFY.  Excursie in diverse locatii pentru a vedea lemurii.
Ziua 8: AKANIN’NY NOFY – TAMATAVE – FOULPOINTE (aproximativ 2,5 ore cu barca, apoi aproximativ 60 km pe drum cu masina). Transfer la Tamatave (cel mai mare port din Madagascar), se continua drumul cu autobuzul spre Foulpointe (statiune la litoral). Se viziteaza vechiul fort. Cazare la hotelul Manda Beach.
Ziua 9: FOULPOINTE- SOANIERANA-IVONGO – SAINTE MARIE (aproximativ 100 km pe drum, apoi aproximativ 1,5-2 ore pe feribot spre fosta insula pirat). Plecare dimineata spre Soanierana-Ivongo, se traverseaza apoi marea cu feribotul “Gasikara Be” pe frumoasa insula Sainte Marie. Cazare in hotelul bungalow Lakana pe plaja dintre aeroport si orasul Ambodifotatra
Ziua 10: SAINTE MARIE. Timp liber. Se poate explora sudul insulei Ile aux Nattes,  se pot face excursii cu bicicleta pentru explorarea insulei, sporturi acvatice sau va puteti relaxa pe plaja.
Ziua 11: SAINTE MARIE – ANTANANARIVO. Transferati la aeroport si zbor spre Tana daca nu exista schimbari cu Air Madagascar. Restul zilei libere. Noaptea la hotelul Belvedere sau similar.
Ziua 12: ANTANANARIVO – ANTSIRABE (aproximativ 170 km (aproximativ 3,5 ore demers cu masina) pe RN7 (drumul national nr. 7)). Dimineata, vom vizita un proiect social la marginea orasului Tana, “Litrele de lumina” din proiectul german-malagaz cu copiii de strada “Zazafaly”. Apoi conduceti la Ambatolampy, unde putem vedea cum folosesc aluminiul reciclat pentru fabricarea vaselor etc. Joi este si ziua de piata si puteti vedea si niste “coafuri in aer liber”. Continuarea la Antsirabe, cunoscuta si pentru pietrele pretioase, daca timpul ii permite, vizitarea unui atelier pentru taierea pietrei. Check-in la hotelul Flower Palace sau similar, apoi timp liber. De asemenea, faceti cateva cumparaturi si cumparati pentru calatoria cu trenul din zilele urmatoare.
Ziua 13: ANTSIRABE – AMBOSITRA – FIANARANTSOA (aproximativ 240 km, 5,5 ore de mers cu masina) pe RN7 (drumul national nr. 7)). Se viziteaza Ambositrato Fianarantsoa.
Ziua a 14-a Sambata: FIANARANTSOA – MANAKARA (163 km, 8 – 17 ore de mers cu trenul Jungle – Express, in cazuri rare, dureaza chiar mai mult). Excursie cu “trenul expres al junglei” spre Manakara, peste 67 de poduri si prin 48 de tuneluri, si padurea tropicala spre Manakara pe coasta de est. In cazul in care trenul ar trebui sa fie nefunctional sau plecarea cu o intarziere mare, vom vizita orasul istoric Fianarantsoa in schimb. Vom conduce apoi la Ambalavao si vom petrece noaptea acolo la Hotelul Bougainvillées sau similar.
Ziua 15: MANAKARA – RANOMAFANA (cca 200 km). Dimineata libera in Manakara. Putem sa mergem sa vedem pescari care se intorc din capcana sau sa faca un mic turneu pe canalul Pangalanes. Inainte de pranz vom ajunge la Ranomafana. Cazare la Lodge Chez Gaspard cu mic dejun.
In cazul in care trenul ar fi necorespunzator sau se va pleca cu o intarziere mare, vom vizita rezervatia Anja, la 12 km sud de Ambalavao, unde vom avea sanse bune sa vedem cateva familii de lemuri Katta. Dupa acea calatorie spre Ranomafana si peste noapte.
Ziua 16: RANOMAFANA – SAHAMBAVY (aproximativ 65 km). Se viziteaza Parcul National Ranomafana. Este un traseu mai dificil, turistii trebuie sa aiba o forma fizica buna.
Ziua 17: SAHAMBAVY – AMBOSITRA (aproximativ 150 km). Ii veti intalni pe membrii tribului Betsileo. Se merge spre Ambositra.
Ziua 18: AMBOSITRA -ANTSIRABE (90 km). Dupa micul dejun si o mica plimbare printr-o parte a orasului, continuati calatoria catre Antsirabe. Daca timpul o permite, vizitati lacul Andraikiba, apoi faceti un tur scurt al orasului si, probabil, vizitarea unui atelier in care se fac miniaturi din materialele reciclate. Cazare la hotel.
Ziua a 19-a Joi: ANTSIRABE – ANTANANARIVO (170 km). Vom vizita piata fructelor si legumelor din acest oras cu aproximativ 180 000 de locuitori. Apoi conduceti pe RN7 via Ambatolampyto Tana. In functie de ora sosirii in Tana, posibilitatea de a vizita piata artizanilor cu multe obiecte fabricate manual din piele, piatra, fibre naturale etc. Posibilitatea de a lua cina intr-un restaurant langa aeroport, apoi transferati la aeroport pentru zborul inapoi In Europa cu AF.
Ziua 20: ANTANANARIVO – PARIS

 

TARIF/PERSOANA:

de la 3096 €

 

SERVICII INCLUSE:

 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport
 • Cazare si mic dejun cu demipensiune
 • biletele de intrare in parcuri si taxele de rezervatie (Andasibe, Ranomafana)
 • Ghizii locali in parcuri si rezervatii
 • Vizitele mentionate in program
 • Autoturism Sedan, inchiriere de microbuze sau autobuze cu sofer si carburant pentru calatoria pe sosea
 • Excursie cu trenul de la Fianarantsoa catre Manakara
 • Transferuri cu barca detinuta de hotel (pot exista alti pasageri la bord) Manambato – Akanin’nyNofy-Tamatave
 • Transfer cu feribotul local Gasikarabe de la Soanierana-Ivongo la Sainte Marie, pot exista si alti pasageri la bord.
 • insotitor vorbitor de engleza pe perioada calatoriei de la agentie
 • Vizita nocturna
 • Perioada de utilizare a bauturilor de apa pe zi
 • Taxa turistica si TVA

SERVICII NEINCLUSE:

 • Zborurile internationale si impozitele acestora
 • Zbor intern Sainte Marie – Tana, aproximativ 250 € incl. taxe
 • Taxe de viza (in jur de 23 pâna la 27 de euro, in functie de cursul de schimb pentru sedere de maxim 30 de zile)
 • Alte mese si bauturi
 • Sporturi acvatice, inchiriere de biciclete etc. pe Sainte Marie
 • Excursie pentru a vedea balenele pe Sainte Marie
 • Asigurarea individuala de calatorie, inclusiv pentru bagaje, accident, furt si anulare.

Contactati-ne pentru mai multe detalii si personalizarea vacantei Dvs.!

Madagascar

MadagascarFata in fata cu populatia din Madagascar si lemurii Aceasta excursie de aproximativ 3000 km duce mai intai la zona vulcanica din jurul Ampefy si Analavory, apoi in estul tarii, de-a lungul canalului Pangalanes, prin Tamatave si Foulpointe si apoi de la Soanierana-Ivongo cu barca pana la frumoasa insula Sainte Marie Mare. Apoi, va intoarceti Citeste mai mult

Africa

AfricaFata in fata cu populatia din Madagascar si lemurii Aceasta excursie de aproximativ 3000 km duce mai intai la zona vulcanica din jurul Ampefy si Analavory, apoi in estul tarii, de-a lungul canalului Pangalanes, prin Tamatave si Foulpointe si apoi de la Soanierana-Ivongo cu barca pana la frumoasa insula Sainte Marie Mare. Apoi, va intoarceti Citeste mai mult