General

DRUMETIE CHOQUEQUIRAO catre MACHU PICCHU

ZIUA 1 – CUSCO – CAPULIOC –SANTA ROSA BAJA

Preluare de la cazare la aproximativ 3.30 – 4.00 dimineata. Vom pleca din Cusco si vom ajunge dupa aproximativ 3.30 ore la orasul Cachora, unde va fi o oprire de 30-45 minute pentru mic dejun. Dupa micul dejun, vom merge catre Capulioc – punctul de pornire al circuitului pana in zona Chikisa (1950 m altitudine). Dupa pranz vom cobori la Playa Rosalinas si apoi vom merge timp de 2 ore catre primul camping la Santa Rosa Baja. In aceasta zi ne vom plimba aproximativ 5 – 6 ore.

Optional: (1 noapte in Choquequirao Sanctuary Lodge)

ZIUA 2 – SANTA ROSA BAJA – MARAMPATA – CHOQUEQUIRAO

Plecam dimineata devreme si urcam spre Marampata unde vom lua pranzul. Urcarea va dura aproximativ 2 ore si nivelul de dificultate este destul de ridicat. De la locul de unde vom lua pranzul, vom vedea ruinele din Choquequirao. Urmeaza apoi 2 ore de plimbare pentru a ajunge efectiv in Choquequirao si in imprejurimile sale sub coordonarea ghidului specializat. Se vor vizita si zonele

recent descoperite unde guvernul inca lucreaza prin Institutul de Cultura INC. Vom innopta aici si vom avea ocazia sa vedem apusul si sa vedem cum zboara condorii in apropiere.

ZIUA 3 – CHOQUEQUIRAO – RIO BLANCO – MAIZAL

Dupa ce vom vizita siturile arheologice, vom urca putin pana la 1400 m pana la Raul Blanco din apropierea ruinelor recent descoperite Unuyoc. Aici te poti bucura de apa rece a raului. Aici vom lua pranzul si apoi vom urca din nou pe un teren abrupt de la 1200 m la aproape 3000 m – la frumosul centru de tabere Maizal. Aceasta este probabil cea mai grea perioada a vacantei dar daca esti bine pregatit si hotarat, cu siguranta vei reusi. Urmeaza cina si inoptare in tabara.

ZIUA 4 – MAIZAL – YANAMA – SANTA TERESA ( CU AUTOBUZUL)

Dupa ce vom parasi tabara, vom trece prin minele vechi de argint si vom ajunge la cel mai inalt punct al excursiei noastre – Abra San juan la 4000 m care ofera o spectaculoasa priveliste spre lantul muntos al Cordilierilor Vilcabamba. Vom ajunge apoi la fermecatorul sat Yaname. Aici vom lua pranzul si ne vom lua la revedere de la catari. Vom porni la drum cu autobuzul si vom merge timp de 4 ore, trecand prin Trecatoarea Totora, un mic sat numit Lucmabamba si in final Santa Teresa. La final putem opta pentru inot si sa ne bucuram de izvorul fierbinte cocalmayo.

ZIUA 5 – SANTA TERESA – HIDROELECTRICA – AGUAS CALIENTES

Dupa micul dejun, vom lua autobuzul timp de o jumatate de ora catre Hidroelectrica.

OPTIONAL: Tiroliana in Santa Teresa. Pranzul va avea loc la Hidroelectrica. Dupa ce vom trece de un mic sit incas, vom lua trenul, apoi vom merge timp de 3 ore catre Aguas Calientes – care se afla la poalele Muntelui Machu Picchu. Aceasta zona de explorare este foarte interesanta pentru ca a fost folosita de catre profesorul Hiram Bingham care a redescoperit Machu Picchu dupe ce fusese pierdut timp de cateva secole.

ZIUA 6 – MACHU PICCHU – MINUNUE A LUMII – CUSCO

Cea mai asteptata zi a sosit! Vom merge catre Machu Picchu sau vom lua primul autobuz spre Machu Picchu (optional) pentru a ajunge din timp la rasarit. Va dura aproximativ o ora pentru a ajunge la situl arheologic Machu Picchu, una dintre cele 7 noi minuni ale lumii, minune care face parte si din Patrimoniul UNESCO: o experienta de neuitat. Ghidul te va calauzi catre vestigii uimitoare si va veti plimba pe arterele principale. Dupa turul cu ghid, te vei putea plimba printre cartierele orasului si sa faci unele dintre activitatile urmatoare: poti alege la sfarsitul turului sa urci la Muntele Machu Picchu sau Huaynapicchu ( este necesara rezervarea in avans)

Dupa amiaza, te vei intoarce la Aguas Calientes pentru a-ti lua bagajele de la cazare si a merge cu trenul la Ollantaytambo la 18.20, iar de la gara vei avea transfer catre hotelul din Cusco la ora 22.00 aproximativ.

Servicii incluse:

– Pachet informativ inainte de plecare
– Transfer de la hotelul din Cusco dimineata si transfer privat catre Capulioc
– 4 nopti cazare in tabara (2 persoane in camera)
– O saltea de persoana
– Corturi: bucatarie, sala de mese cu scaune
– Ghid specializat care vorbeste 2 limbi straine ( unul pentru un grup de 2 -10 persoane, si unul la 12 persoane)
– Tururi coordonate de ghizi specializati
– O noapte cazare in Aguas Calientes.
– Bucatar si asistent bucatar
– Catari pentru o cara corturi, mancare, echipament de bucatarie si pana la 7 kg de bagaj de persoana
– Mese: mic dejun, pranz, cina pentru 5 zile (meniu vegetarian sau pentru alt regim alimentar la cerere – fara costuri aditionale)
– Gustari in primele 5 zile
– Kit de prim ajutor si tuburi de oxigen pentru urgente
– Bilet de intrare in Complexul Arheologic Choquequirao
– Bilet de intrare in citadela Machu Picchu
– Autobuz de la Yanama la Santa Teresa
– Transport cu trenul la Aguas Calientes la Ollantaytambo (18.20).
– Transfer de la gara Ollantaytambo la hotelul in Cusco
– Apa calda in fiecare dimineata (1 litru de persoana)

Nu sunt incluse:

– Intrare la Muntele Huaynapicchu si Machu Picchu (25 USD fiecare)
– Micul dejun din ziua 1
– Pranzul si cina din ziua 5
– Sac de dormit. Sacii nostri sunt rezistenti pentru temperaturi de pana la -15 grade Celsius si includ polar sheets (20 USD).
– Bilete de autobuz de la Aguas Calientes la Machu Picchu (coborare sau urcare) (15 USD)
– Bete de trekking ( 20 USD perechea)
– Bilet de tren Hidroelectrica – Aguas Calientes (40 USD)

TARIFE 2019

TARIF 1000 USD / pachet / persoana

Zile de plecare: 2,4,6,8,10,12,14,16,18,20,22,24,26,28,30 Iunie – Decembrie (minimum 2 persoane)

Contactati-ne pentru vacante exclusiviste personalizate!

Peru

PeruDRUMETIE CHOQUEQUIRAO catre MACHU PICCHU ZIUA 1 – CUSCO – CAPULIOC –SANTA ROSA BAJA Preluare de la cazare la aproximativ 3.30 – 4.00 dimineata. Vom pleca din Cusco si vom ajunge dupa aproximativ 3.30 ore la orasul Cachora, unde va fi o oprire de 30-45 minute pentru mic dejun. Dupa micul dejun, vom merge catre Citeste mai mult