General

DRUMETIA CHOQUEQUIRAO SALKANTAY catre MACHU PICCHU

ZIUA 1 – CUSCO/CAPULIOC – MARAMPATA”CHOQUEQUIRAO SANCTUARY LODGE”.

Preluare de la hotel intre 3.30 – 4.00 dimineata. Vom pleca din Cusco si vom ajunge dupa aproximativ 3.30 ore la orasul Cachora, unde va fi o oprire de 30-45 minute pentru mic dejun. Dupa micul dejun, vom merge catre Capulioc – punctul de pornire al circuitului Marampata “CHOQUEQUIRAO SANCTUARY LODGE” de unde vom cobori aproximativ 2 ore si jumatate pe parcursul a 6 km si vom ajunge la Chiquisca pentru pranz. Dupa pranz si o scurta pauza, vom continua sa mergem pe jos 4.30 ore pe o distanta de 8 km catre Marampata. Acesta este unul dintre cele mai dificile drumuri din Cusco, fiind o provocare ajungerea la destinatie. Dupa aceasta plimbare lunga vom sosi la cazare, unde vom servi o delicioasa cina si vom innopta acolo.

ZIUA 2- MARAMPATA – CHOQUEQUIRAO – MARAMPATA

Dupa deliciosul mic dejun, vom incepe drumetia catre Complexul Arheologic Choquequirao, care dureaza aproximativ 2 ore. Intregul tur al Choquequirao va fi coordonat de catre un ghid specializat si vor fi vizitate sectiunea Llamas, Ceremoniualul Usno si Zona Religioasa. Asemanator sitului Machu Picchu, acest complex este localizat la 1500 m deasupra regiunii Apurimac. Doar o treime din Complexul Arheologic a fost descoperita, iar multi arheologi au gasit cate ceva interesant de fiecare data. Va urma apoi un pranz de tip picnic in Choquequirao de unde vom cobori la Cascada Pajchayoc.

Dupa aceasta incredibila excursie, ne vom intoarce la Marampata pentru cina si ne vom incheia in sfarsit ziua in comfortabilul lodge.

ZIUA 3 – MARAMPATA – CAPULIOC – SORAYPAMPA

La rasarit, la aproximativ 4 dimineata, dupa o mica gustare, vom incepe coborarea in Chikisca, unde vom la micul dejun la aproximativ 6.30 si vom lua o scurta pauza. Apoi vom incepe drumetia catre Ascension cu calul, iar de la Capulioc vom avea transport privat catre Soraypampa unde vom avea un pranz delicios si o scurta pauza. Dupa pauza, vom merge timp de 2 ore 2 km pana la Laguna Humantay unde ne vom bucura de culoarea sa turcoaz la poalele muntelui.

ZIUA 4 – SORAYPAMAPA – ABRA DE SALKANTAY – HUAYRACMACHAY – CHAULLAY

Dupa ce ne vom trezi la prima raza de soare la aproximativ 5.30, vom lua micul dejun si vom incepe ziua mergand pana la cel mai inalt punct de pe ruta noastra – Abra Salkantay dupa aproximativ 7 km in 3 ore. Urcarea va fi pe un teren stancos si abrut, urmand sa ne bucuram de privelistea minunata a vaii, a maiestuosului Apu Salkantay si a crestelor Muntilor Salkantay – cu al doilea varf ca inaltime din regiunea Cusco, Humantay, Tucarhuay si Pumasillo. In timpul unei scurte pauze, vom avea timp sa ne odihnim si sa ne bucuram de panorama Abra de Salkantay, de unde vom cobori pe un teren stancos pana vom ajunge la locul unde vom la pranzul – in Huayracmachay.

Vom continua drumetia pentru aproximativ 2 ore si jumatate pana vom ajunge la Chaullay unde vom petrece noaptea bucurandu-ne de climatul cald specific zonei.

ZIUA 5 – CHAULLAY – LA PLAYA – AGUAS CALIENTES

La ora 6.00 dupa micul dejun, vom incepe drumetia admirand flora si fauna padurii unde vom observa o mare varietate de fructe ca banane, fructul pasiunii. Plimbarea in vale va dura 5 ore, timp in care vom strabate 17 km. Pe parcursul traseului vom intalni mici cascade cu orhidee salbatice si animale specifice regiunii. Pranzul il vom lua la tabara numita La Playa, existand posibilitatea de a ne bucura de un tur al plantatiilor de cafea (tur al cafelei). Vom merge apoi cu autobuzul privat pana vom ajunge la Hidroelectrica si vom continua plimbarea catre Aguas Calientes pe o distanta de 10 km ( 3 ore de mers), iar pe drum vom vizita si ceasul solar numit Intiwatana. La aproximativ 17.00 vom ajunge la Aguas Calientes.

ZIUA 6 – MACHUPICCHU – Machu Picchu „Minune a lumii” – CUSCO

Cea mai asteptata zi a sosit! Astazi ne vom indrepta spre Machu Picchu si vom avea de ales intre a merge pe jos sau cu autobuzul. Turul in Machu Picchu va dura 2 ore. Ne vom bucura de un tur coordonat de un ghid specializat in principalele sectoare arheologice: agricol, urban, forturile de supraveghere, Intiwatana, Templul celor 3 ferestre. La sfarsitul turului vom avea optiunea pentru a merge in munti – Muntelee Machu Picchu sau Huaynapicchu – este necesar sa se rezerve inainte.

Dupa amiaza, ne vom intoarce la Aguas Calientes pentru a ne lua bagajele si vom lua trenul inapoi catre Ollantaytambo la 18.10, apoi vom fi transferati catre Cusco unde vom ajunge in jurul orei 22.00.

Servicii incluse

– Pachet informativ inainte de plecare
– Transport: preluare de la hotelul din Cusco de dimineata si transfer privat catre Capulioc
– 2 nopti cazare la Choquequirao Sanctuary Lodge (2,3 persoane in fiecare camera)
– 2 nopti de camping (2 persoane in fiecare cort)
– O saltea pentru fiecare persoane (o saltea are 4 – 5 cm)
– Corturi: bucatarie, sala de mese cu scaune
– Tururi coordonate de ghizi specializati
– O noapte cazare in Aguas Calientes
– Bucatar si asistent bucatar
– Catari pentru a cara corturile, mancarea si echipamentul de bucatarie si max. 7 kg bagaj/persoana
– Mese: mic dejun, pranz, cina pentru 5 zile ( meniu vegetarian si pentru alte diete speciale la cerere, fara costuri aditionale)
– Gustare in primele 5 zile
– Kit de prim ajutor si tuburi de oxigen pentru urgente
– Bilet de intrare la Citadela Machu Picchu
– Transport cu trenul din Aguas Calientes pana in Ollantaytambo (18:20).
– Transfer de la gara Ollantaytambo catre hotelul din Cusco
– Apa calda in fiecare dimineata ( 1 litru de persoana)

Servicii neincluse

– Intrarea pe drumul Salkantay ( 10 USD/persoane)
– Intrare la Muntele Huaynapicchu sau Machupicchu (25 USD fiecare)
– Micul dejun din ziua 1
– Pranzul si cina din ziua 5
– Sac de dormit. Sacii nostri sunt rezistenti pentru temperaturi de pana la -15 grade Celsius si includ polar sheets (20 USD).
– Bilete de autobuz in Aguas Calientes – Machu Picchu (Coborare sau Urcare) (15 USD)
– Bete de trekking (20 USD – o pereche)
– Transport tren Hidroelectrica – Aguas Calientes ( 40 USD)

TARIFE 2019

TARIF 700 USD / persoana / pachet

Zile de plecare: 2,4,6,8,10,12,14,16,18,20,22,24,26,28,30 Iunie – Decembrie

Contactati-ne pentru vacante exclusiviste personalizate!

Peru

PeruDRUMETIA CHOQUEQUIRAO SALKANTAY catre MACHU PICCHU ZIUA 1 – CUSCO/CAPULIOC - MARAMPATA"CHOQUEQUIRAO SANCTUARY LODGE". Preluare de la hotel intre 3.30 - 4.00 dimineata. Vom pleca din Cusco si vom ajunge dupa aproximativ 3.30 ore la orasul Cachora, unde va fi o oprire de 30-45 minute pentru mic dejun. Dupa micul dejun, vom merge catre Capulioc Citeste mai mult