General

Descoperiti Cortona – una din bijuteriile Toscanei

Cortona

Acest oras atragator este asezat pe un deal abrupt la 650 metri deasupra nivelului marii. Veti putea ajunge aici pe un drum serpuitor care urca printre livezi de maslini, podgorii, manastiri si biserici. Inainte de a intra pe poarta orasului, nu uitati sa intoarceti privirea pentru a va bucura de privelistea magnifica a imprejurimilor, ce se extinde dincolo de frumosul lac Trasimeno.

Cortona este unul din cele mai vechi orase din Toscana. Trecutul sau etrusc este marturisit de ramasitele caselor gasite in fundatiile zidurilor orasului. Va recomandam sa vizitati centrul orasului pe jos, deoarece strazile si aleile sunt foarte abrupte si inguste.

Ce va recomandam sa nu ratati in Cortona:

1. Vizitati catedrala frumos decorata din sec. 16.

2. Stati de vorba cu mestesugarii locali care isi vand produsele de ceramica si picturi cu acuarela in magazinele orasului.

3. Vizitati una din atractiile culturale ale orasului precum Muzeul Diocesano ce gazduieste cateva opera de arta din perioada ce se intinde intre secolele 13 si 16, cum ar fi creatii ale artistilor Angelico, Cortona-nascut Luca Signorelli si Duccio. Va recomandam sa admirati expozitia de bijuterii etrusce.

4. Sa va plimbati pe strazile pietruite, inguste si sa intrati in atmosfera romantica a orasului.
Mancati inghetata sau luati cina in numeroasele restaurante din piata centrala a orasului Piazza della Repubblica.

5. Mancati inghetata sau luati cina in numeroasele restaurante din piata centrala a orasului Piazza della Repubblica.

6. Admirati spectaculoasele privelisti asupra vaii situate dedesubtul orasului.

7. Daca planuiti sa vizitati Cortona in aprilie nu trebuie sa ratati cursa de masini de epoca Camucia Cortona Hill climb, in care masini vintage de diferite modele si clase se vor intrece pe drumurile publice serpuitoare care urca catre varful orasului. In 2020 se va desfasura in zilele de 18 si 19 aprilie.

Orasul este pe lista majoritatii turistilor care viziteaza Toscana, nu veti fi singurii care isi vor croi drumul prin acest oras asa ca aveti grija sa va rezervati sejurul din timp.

Va stam la dispozitie cu diferite variante de cazare, hoteluri, apartamente sau vile, conform preferintelor Dvs.

Spre exemplu daca aveti o familie numeroasa sau calatoriti impreuna cu prieteni puteti imparti o casa de vacanta pentru 6 persoane cu 3 dormitoare, 1 baie si o piscina comuna.

Tarife de la 1000 eur/saptamana.

Contactati-ne pentru personalizarea vacantei Dvs. in Toscana!

Italia

ItaliaDescoperiti Cortona – una din bijuteriile Toscanei Cortona Acest oras atragator este asezat pe un deal abrupt la 650 metri deasupra nivelului marii. Veti putea ajunge aici pe un drum serpuitor care urca printre livezi de maslini, podgorii, manastiri si biserici. Inainte de a intra pe poarta orasului, nu uitati sa intoarceti privirea pentru a Citeste mai mult