General

Circuit Țările Baltice și Nordice

ȚĂRILE BALTICE și NORDICE

TOP ATRACȚII

 • Capitalele baltice: Vilnius Tallinn – Riga – Tallinn
 • Capitalele nordice: Helsinki și Stockholm
 • Traversarea Mării Baltice de la Helsinki la Stockholm
 • Palatele Rundale și Kadriorg
 • Castele Trakai – Turaida – Sigulda

PACHETUL INCLUDE

 • Bilet de avion București – Vilnius, via Varșovia, compania LOT
 • Bilet de avion Stockholm – București, via Varșovia, compania LOT
 • Bagaj de mână și bagaj de cală pe toate sectoarele de zbor
 • Taxele de aeroport și combustibil (pot suferi modificări până la emiterea biletelor)
 • 9 nopți de cazare cu mic dejun inclus, astfel:
  • 2 nopți în Vilnius, Hotel Best Western 4* sau similar
  • 2 nopți în Vilnius, Hotel Best Western 4* sau similar
  • 2 nopți în Riga, Hotel Bellevue Park 4* sau similar
  • 2 nopți în Tallinn, Hotel Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa 4* sau similar
  • 1 noapte în Helsinki, Hotel Scandic Grand Marina 4* sau simila
  • 1 noapte pe ferry-boat de la Helsinki la Stockholm (cabine interioare de tip B-Class)
  • 1 noapte în Stockholm, hotel Quality Globe 4* sau similar 
 • Tururi de oraș cu ghid local în: Vilnius, Trakai, Rundale, Riga, Tallinn, Helsinki, Stockholm
 • Biletele de intrare la următoarele obiective turistice: Castelul Trakai, Palatul și Grădinile Rundale, Castelul Sigulda, Castelul Turaida, Palatul Kadriorg, biserica din stâncă Temppeliaukio
 • Excursiile și vizitele din program: Trakai – Kaunas – Dealul cu Cruci din Siauliai – Rundale – Sigulda – stațiunea estivala Parnu
 • Traversarea Mării Baltice de la Helsinki la Stockholm cu ferry Tallink Silja OY
 • 1 cină la bordul vasului
 • Însoțitor de grup

Program de 10 zile/9 nopți

cu ghid român însoțitor, specializat pe destinație

Date de plecare: 

16 iulie 2024

3 august 2024

de la 1569 €/pers/pachet

PROGRAM:

Ziua 1 Bucuresti – Varsovia – Vilnius

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 03:25 pentru imbarcare pe zborul companiei LOT LO 644 cu destinatia Varsovia. Decolare la ora 05:25 si aterizare la Varsovia la ora 06:15. Decolare cu zborul LO 777 la ora 08:00 cu destinatia Vilnius, unde aterizam la ora 10:10. Transfer in oras si intalnire cu ghidul local pentru un tur al capitalei. Vilnius are multe fete: orasul vechi labirintic, cartierul de afaceri, centrul sau elegant, numeroasele sale piete si parcuri deschise, suburbiile sale istorice – toate acestea se imbina intr-un oras perfect. Farmecul orasului consta in simtul sau armonios al unitatii.

Vom vizita Centrul istoric al orasului Vilnius, care este unul dintre cele mai mari centre vechi din Europa de Est, Poarta Zorilor – renumita pentru capela unde se afla icoana sfanta a Fecioarei Maria, bisericile de pe strada Aušros Vartų, Piata Primariei Vechi, Cartierul Evreiesc, Universitatea, Piata Catedralei cu Palatul Renascentist al Marilor Duci si Catedrala Sf. Stanislavs. Pentru restul zilei, timp liber la dispozitie in Vilnius. Cazare Hotel Best Western 4* sau similar Vilnius.

Ziua 2 Vilnius – Castelul Trakai – Kaunas

Mic dejun. Vom vizita Castelul Trakai, renumit pentru arhitectura sa gotica si locatia sa speciala – pe o insula de pe lacul Galve, unul dintre cele mai adanci lacuri din Lituania. Pare desprins dintr-un basm. Vom vizita cu ghidul local muzeul din interiorul castelului pentru a explora expozitiile Marilor Duci ai Lituaniei, diverse descoperiri si artefacte arheologice, precum si colectia de arta. Apoi, vom ajunge la Kaunas – al doilea oras ca marime din tara, considerat cel mai „lituanian” oras deoarece este capitala istorica a tarii. Strada principala Vilnius este cea mai importanta din orasul vechi Kaunas, plina de restaurante.

Strazile mai mici si mai putin aglomerate paralele cu strada Vilnius sunt, de asemenea, locuri grozave pentru a te plimba si a explora orasul vechi. Veti putea admira Piata Primariei cu minunatele case ale negustorilor si magnifica cladire a primariei. Mai poate fi admirat Castelul Kaunas, construit in secolul al XIV-lea fiind unul dintre primele castele de piatra din Lituania, dar si singurul cu doua randuri de ziduri de aparare. Intoarcere in Vilnius si timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Best Western 4* sau similar Vilnius.

Ziua 3 Vilnius – Siauliai – Palatul Rundale – Riga

Mic dejun. Periplul baltic continua cu Dealul Crucilor de la Siauliai, loc simbolic despre credinta crestina, ce a supravietuit mai multor tentative de distrugere. Aici sunt aprox. 200.000 de cruci de diferite marimi si fiecare crestin poate sa aduca propria cruce si sa o aseze unde doreste.Apoi, vom vizita cu ghidul local Palatul Rundāle, cel mai mare si cel mai cunoscut palat din Letonia, proiectat si construit de arhitectul italian Franchesco Bartolomeo Rastrelli, cel care a proiectat si Palatul de Iarna de la Sankt Petersburg.

Exista o multime de camere spectaculoase de vazut, minutios restaurate, iar piesele de mobilier si operele de arta recreeaza din plin atmosfera originala. Palatul este considerat o adevarata bijuterie a arhitecturii baroce. Vom vizita apoi gradinile palatului, amenajate in stil francez. Spre seara, vom ajunge la Riga, capitala Letoniei. Cazare hotel Bellevue Park 4* sau similar Riga.

Ziua 4 Riga – Capitala Letoniei

Mic dejun. Suntem in Capitala Letoniei, Riga ! Este cea mai mare dintre cele trei capitale baltice, uimind calatorii cu orasul sau vechi magnific, cladirile Art Nouveau frumoase si uneori terifiante si viata de noapte nebuna. O vom descoperi in cadrul unui tur de oras Riga cu ghidul local. Incepem turul din Pardaugava – malul stang al raului Daugava, cu vedere la catedralele antice ale orasului medieval cu cocosii de aur, apoi, mergem catre orasul vechi, inclus in patrimoniul Mondial Unesco. Aici se afla majoritatea atractiilor turistice precum: celebrul Monument al Libertatii, Opera, Turnul de Pulbere, Catedrala, Biserica Sf. Petru cu turla sa de 123m, Poarta Suedeza, emblematicele “Casa cu Pisici” si “Cei trei frati”, cladirile breslelor, casele negustorilor hanseatici si multe altele.

Vom trece in revista si cartierul arhitecturii moderne, unde vom admira cladirile Art Nouveau. Timp liber la dispozitie in Riga pentru a va bucura din plin de acest oras superb si vibranta viata de noapte. Nu ratati Piata centrala din Riga (patrimoniu UNESCO), una din cele mai mari din Europa, celebra pentru pavilioanele care au fost hangare pentru uriasele zeppelinuri germane in primul razboi mondial. Cazare hotel Bellevue Park 4* sau similar Riga.

Ziua 5 Riga – Sigulda – Parnu –Tallinn

Mic dejun. Vom face un prim popas in Sigulda, oras renumit pentru castelele si imprejurimile naturale pitoresti care formeaza Parcul National Gauja (supranumit si „Elvetia Letoniei”). Castelul Turaida din caramida rosie (1214) din Ordinul Livonian este cel mai vizitat muzeu din Letonia, cu expozitii de arheologie, cultura si istoria artei. Desi au fost puternic deteriorate ulterior, unele ziduri si doua turnuri au fost reconstruite in secolul al XX-lea. Acestea ofera vederi minunate la parcul national Gauja. Vom mai vizita ruinele castelului medieval al cavalerilor Ordinului Livonian (intrarile si vizitele cu ghidul local sunt incluse).

Ne continuam calatoria catre Estonia, unde vom vizita Pärnu – cea mai mare statiune estivala din tara. Acest oras medieval are un fler relaxant si romantic. In orasul vechi vom regasi Turnul Rosu, care dateaza din secolul al XV-lea si strada pietonala Rüütli, la capatul careia se afla Piata Independentei, unde a fost citita Declaratia Estoniei de Independenta in 1918. Excursia continua apoi catre capitala Estoniei, Talinn. Transfer la hotel. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa 4* sau similar Tallinn.

Ziua 6 Tallinn – Kadriorg

Mic dejun. Infiintat pentru prima data in epoca medievala timpurie, Tallinn-ul de astazi este un amestec interesant de vechi si nou. In cadrul turului de oras Tallinn cu ghid local veti avea ocazia sa admirati cel mai bine conservat oras medieval din Europa de Nord, cu turle gotice, strazi pietruite intortocheate si arhitectura incantatoare. Orasul vechi din Tallinn este unul dintre cele mai bine conservate centre hanseatice din lume si a fost inscris ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO in 1997. Aici veti gasi strazi pietruite originale presarate cu biserici medievale si case de negustori grandioase, hambare si depozite, dintre care multe dateaza din Evul Mediu.

Turul de oras se continua apoi cu vizitarea Palatului si parcului Kadriorg, fosta resedinta de vara a tarului rus Petru cel Mare (bilet de intrare inclus). Ansamblul palatului si parcului a fost denumit Katharinenthal in onoarea sotiei lui Petru cel Mare, Ecaterina I. De aici a derivat „Kadriorg” in estona, care a devenit numele oficial al palatului si parcului in anii 1920. Astazi gazduieste un muzeu cu cea mai mare colectie de arta vest europeana si ruseasca din Estonia. Impreuna cu parcul, este un exemplu rafinat de arhitectura baroca, fiind considerat un „mic Versailles” al Estoniei. Cazare hotel Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa 4* sau similar Tallinn.

Ziua 7 Tallinn – Parcul National Laheema – Palmse Manor – Helsinki

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Tallinn. Optional, va propunem o excursie in Parcul National Laheema cu vizitarea domeniului Palmse Manor si a satelor pescaresti. Lahemaa este una dintre cele mai importante zone de conservare a padurilor din Europa. Aici veti gasi tarmuri pietroase si nisipoase, mlastini pitoresti, paduri de pini, rauri care se taie in stanca de calcar, precum si stanci neregulate ramase din ultima epoca de gheata. Vom vizita Palmse Manor – unul dintre cele mai mari conace baroce din Estonia. Conacul si muzeul in aer liber sunt inconjurate de minunatul mediu natural al Parcului National Lahemaa si ofera o imagine de ansamblu asupra vietii si arhitecturii conacului estonian de-a lungul veacurilor.

Muzeul in aer liber are parcuri, gradini si cladiri istorice. De asemenea, include expozitii, ateliere, o crama, o cafenea romantica si o taverna care serveste mancaruri nationale. Dupa amiaza, vom travsera Golful Finic, navigand pe Marea Baltica catre Finlanda. Vom putea admira de pe mare Fortareata Suomenlinna. Construita in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea de Suedia pe un grup de insule situate la intrarea in portul Helsinki, aceasta cetate este un exemplu deosebit de interesant de arhitectura militara europeana a vremii. Transfer si cazare la hotel Scandic Grand Marina 4* sau similar Helsinki.

Ziua 8 Helsinki – Capitala Finlandei

Mic dejun. Vom descoperi capitala Finlandei in cadrul unui Tur de oras Helsinki cu ghid local in care vom putea vedea cele mai importante obiective turistice, oferindu-va o vedere excelenta asupra trecutului si prezentului orasului Helsinki. Ghidul local ne va conduce in cele mai interesante parti ale Helsinki, cum ar fi centrul istoric al orasului, Piata Senatului, Primaria, cladirile Parlamentului, Stadionul Olimpic, Sala Finlandia si Opera. Vom vizita in cadrul turului “Temppeliaukio” – Biserica din Stanca cu arhitectura sa unica (bilet de intrare inclus). Dupa amiaza, ne indreptam apoi catre terminalul de ferry pentru a ne imbarca la bordul navei Tallink Silja OY pentru o traversare de noapte la Stockholm. Servirea cinei la bord. Cazare in cabine interioare de tipul B-Class.

Ziua 9 Stockholm

Mic dejun la bord. Bun venit la Stockholm! O destinatie vibranta unde se nasc inovatii in muzica, design, moda si tehnologie. Tur de oras Stockholm cu ghid local, in care vom descoperi: “Gamla Stan” orasul vechi cu strazile sale inguste pavate cu piatra, cladirile emblematice ale orasului precum Parlamentul, Teatrul Regal, Catedrala, Primaria, Palatul Regal. Dupa turul de oras, transfer la hotel pentru cazare. Spre seara, va invitam sa descoperiti acest oras impreuna cu insotitorul de grup intr-o plimbare pietonala. Catedrala Storkyrkan din secolul al XIII-lea din orasul vechi (Gamla Stan) este una dintre cele mai vechi cladiri din Stockholm. Cea mai ingusta strada din Gamla Stan este aleea Mårten Trotzig, care masoara 35 de inchi (aproximativ 90 cm) in punctul cel mai ingust. Cazare hotel Quality Globe 4* sau similar Stockholm.

Ziua 10 Stockholm – Bucuresti

Mic dejun. Raspandindu-se idilic pe un arhipelag de paisprezece insule al Marii Baltice, este usor de inteles de ce capitala suedeza Stockholm mai este denumita si „Venetia nordului”. Pare ca oriunde te uiti, privirea ta este intampinata de apa. Va propunem, optional, o croaziera pe canalele din Stockholm „Under the Bridges of Stockhom” si apoi Vizitarea Muzeului Vasa. Calatorim pe sub douasprezece poduri si chiar trecem prin ecluza care leaga Marea Baltica de Lacul Mälaren. Dupa croaziera, transfer cu autocarul pentru o vizita la Muzeul Vasa – unul dintre cele mai vizitate muzee din Scandinavia. Aici veti gasi in toata splendoarea sa, unica si bine conservata, nava de razboi Vasa din 1628, impodobita cu sute de sculpturi in lemn.

Vasa este o adevarata comoara din secolul al XVII-lea care ne ofera o istorie bogata, de la munca depusa la santierul Naval pana la viata la bordul unei nave de razboi. Ceea ce a inceput cu slujbele bisericesti si o atmosfera de sarbatoare s-a incheiat intr-un mod dramatic. Era pe 10 august 1628, cand Vasa, cea mai puternica nava de razboi din Marea Baltica, s-a scufundat in portul Stockholm sub ochii unui public numeros, la cateva minute dupa ce a fost lansata la apa pentru prima data (cost bilet: 20 euro/persoana).Transfer la aeroportul din Stockholm pentru imbarcare pe zborul companiei LOT LO458 cu destinatia Varsovia. Decolare la ora 19:20 si aterizare la Varsovia la ora 21:05. Escala pana la ora 23:00 cand decolam cu zborul LO643 catre Bucuresti. Sosire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 01:45 (a doua zi). Sfarsitul pachetului de servicii.

TARIFE: calculate pentru minim 30 de platitori

• 1.569 Euro adult loc in camera dubla
• 1.429 Euro adult a 3-a persoana pat suplimentar in camera dubla
• 1.369 Euro copil 2-11 ani cu doi adulti in camera dubla
• 1.945 Euro adult loc in camera single

SERVICII INCLUSE :

• Bilet de avion Bucuresti – Vilnius, via Varsovia, compania LOT
• Bilet de avion Stockholm – Bucuresti, via Varsovia, compania LOT
• Bagaj de mana si bagaj de cala pe toate sectoarele de zbor
• Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
• 09 nopti de cazare cu mic dejun inclus astfel:
o 2 nopti in Vilnius, Hotel Best Western 4* sau similar
o 2 nopti in Riga, Hotel Bellevue Park 4* sau similar
o 2 nopti in Tallinn, Hotel Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa 4* sau similar
o 1 noapte in Helsinki, Hotel Scandic Grand Marina 4* sau similar
o 1 noapte pe ferry-boat de la Helsinki la Stockholm (cabine interioare de tip B-Class)
o 1 noapte in Stockholm, hotel Quality Globe 4* sau similar
• Tururi de oras cu ghid local in: Vilnius, Trakai, Rundale, Riga, Sigulda, Tallinn, Helsinki, Stockholm
• Biletele de intrare la urmatoarele obiective turistice: Castelul Trakai, Palatul si Gradinile Rundale, Castelul Sigulda, Castelul Turaida, Palatul Kadriorg, biserica din stanca Temppeliaukio
• Excursiile si vizitele din program: Trakai – Kaunas – Dealul cu Cruci din Siauliai – Rundale – Sigulda – statiunea estivala Parnu
• Traversarea Marii Baltice de la Helsinki la Stockholm cu ferry Tallink Silja OY
• 1 cina la bordul vasului
• Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

• Asigurarea storno si medicala (recomandata)
• Bacsisul pentru sofer si ghizii locali
• Biletele de intrare la obiectivele turistice (altele decat cele mentionate la servicii incluse)
• Supliment 8 cine: 240 Euro/adult, 160 euro/copil 2-11 ani (se achita, optional, la rezervare)

EXCURSII OPTIONALE:

Se achita la fata locului si se organizeaza de agentia locala pentru minim 20 de platitori.

• Croaziera pe canale in Stockholm „Under the bridges of Stockholm”: 37 Euro/persoana
• Parcul National Laheema si Palmse Manor: 55 Euro/persoana si include: transport cu autocarul, ghid local, bilet de intrare la Palmse Manor, vizitarea unui sat pescaresc, insotitor de grup

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

• Pasaport romanesc valabil cel putin 6 luni de la data calatoriei.
SAU
• Cartea de identitate romaneasca in curs de valabilitate pe toata durata calatoriei

Carti de credit si plati in numerar:

• Va recomandam sa aveti la dvs. un card de debit/credit; in tot mai multe locatii (inclusiv hoteluri,
restaurante, magazine) se accepta exclusiv plata cu cardul; in putinele locuri in care se mai accepta
platile in numerar, plata se poate face doar in moneda locala.

Cazarea si programul excursiei:

• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. Tarile scandinave nu au adoptat sistemul de clasificare pe stele al hotelurilor.
• Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
• Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

• Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
• Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
• Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
• Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

Contactati-ne pentru personalizarea vacantei Dvs!