General

CIRCUIT PREMIUM EGIPT – Croazieră pe NIL & Sejur HURGADA!

PREMIUM EGIPT – Croazieră pe NIL & Sejur HURGADA

PRINCIPALELE ATRACȚII INCLUSE ÎN CIRCUIT

 • Hoteluri de 5* de lanț internațional
 • Vas de croazieră pe Nil de 5* cu servicii de înaltă calitate
 • Zbor domestic de la Cairo la Aswan
 • Cazare în Abu Simbel și Vizitarea Templului Abu Simbel 
 • Vizitarea barajului de la Aswan
 • Excursie în Vechiul Cairo și Cartierul Coptic
 • Plimbare cu cămilele inclusa în pachet

PACHETUL INCLUDE

 • Bilet de avion București – Cairo – București, compania TAROM
 • Bagaj de mână si bagaj de cală
 • Taxele de aeroport și combustibil (pot suferi modificări până la emiterea biletelor)
 • Bilet de avion zbor intern Cairo – Aswan
 • Transport cu autocar local conform programului
 • 10 nopți de cazare astfel:
 • 3 nopți cazare cu mic dejun și 2 cine în Cairo la Hotel Movenpick Cairo-Media City 5* sau similar
 • 1 noapte cazare cu demipensiune în Abu Simbel Hotel Seti Abu Simbel Lake Resort 4* sau similar
 • 3 nopți cazare cu pensiune completă pe vasul de croazieră Beau Rivage 5* sau similar
 • 3 nopți cazare sistem ALL INCLUSIVE în Hurghada Hotel Sunrise Mamlouk 5* sau similar
 • Excursiile,tururileșivizitele prevazute în program:
 • Tur de oraș Cairo cu vizitarea Cartierului Coptic (Biserica Suspendată, Biserica Sf. Sergiu, Biserica Sf. Barbara și Sinagoga Ben Ezra) și a vechiului Cairo, Moscheea Amr Ibn al-Aas.
 • Muzeul Național al Civilizației Egiptene
 • Piramidele și Sfinxul (vizită exterioară)
 • Plimbare cu cămila
 • Vizitarea Templului Abu Simbel
 • Excursie la Marele Baraj din Aswan, Obeliscul neterminat și Templul Philae
 • Vizitarea Templelor dedicate Zeilor Sobek și Horus din Kom Ombo și Edfu
 • Excursie din Luxor pe maul estic al Nilului: Templul Luxor, aleea Sfincșilor și Templul Karnak
 • Excursie din Luxor pe malul vestic al Nilului: Valea Regilor, Colosii lui Memnon și Templul Reginei Hatchepsut
 • Bilete de intrare la obiectivele turistice din program
 • Ghid local pe parcursul întregului circuit
 • Însotitor de grup 

 

 

Program de 10 zile

cu ghid român însoțitor, specializat pe destinație

Date de plecare:

2024: 13 Ianuarie, 27 Ianuarie, 10 Februarie,

24 Februarie, 02 Martie, 16 Martie, 30 Martie

de la 1799 €/pers/pachet

Ziua 1 Bucuresti – Cairo

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 22:45 pentru imbarcare pe zborul companiei TAROM RO101 cu destinatia Cairo. Decolare la ora 00:45 si aterizare la Cairo la ora 03:30. Intalnire cu ghidul local si transfer la hotel (noaptea de cazare este achitata integral pentru a putea beneficia de camere la sosire).

Ziua 2 Vechiul Cairo – Cartierul Coptic – Muzeul National al Civilizatiei Egiptene

Mese incluse în program: mic dejun si cina

Mic dejun. Alaturi de ghidul local vom porni sa descoperim misterele Egiptului. Vom incepe cu vizita Old Cairo. Situat in sudul orasului Cairo, pe malul estic al Nilului, Vechiul Cairo, cunoscut si sub numele de Misr Al-Qadima, este un taram unic, unde elemente ale Crestinismului coexista cu cele ale Islamismul. Vom incepe cu vestitul Cartier Coptic, care a fost construit in jurul cetatii Babilonului, unde exista sase biserici care dateaza din epoca crestina timpurie. Vom vizita si noi Biserica Suspendata, sau Biserica Maicii Domnului, construita in secolulal IX-lea pentru a “atarna” sus pe zidurile Babilonului, Biserica Sf. Sergiu (Abu Serga), care dateaza din secolul al V-lea si se presupune ca a fost construita pe locul in care Sfanta Familie (Iisus, Maria si Iosif) s-a adapostit in timpul sederii lor in Egipt, Biserica Sf. Barbara (arhaic Sf. Varvara) – este ridicata in sec XI pe ruinele unei biserici mult mai vechi, construita in sec IV-V, si pastreaza moastele Sfintei Mare Mucenite Varvara, ucisa de tatal sau pentru ca s-a convertit la crestinism si Sinagoga Ben Ezra – cea mai veche sinagoga din Cairo, fondata in secolul al IX-lea in locul unde se crede ca fiica faraonului l-a gasit pe pruncul Moise printre stuf. Continuam apoi cu partea islamica a cartierului, unde vom vizita Moscheea Amr Ibn AlAas, prima moschee construita pe continentul african. Lasam in urma Old Cairo si vom vizita Muzeul National al Civilizatiei Egiptene (NMEC), cel mai mare muzeu din lume dedicat unei civilizatii. Deschis partial in 2017, muzeul a fost inaugurat oficial pe 3 aprilie 2021 de presedintele Abdel Fattah El-Sisi, cu mutarea a 22 de mumii, 18 regi si patru regine, de la Muzeul de Egiptologie, intr-un eveniment numit Parada de Aur a Faraonilor. Muzeul expune o colectie de 50.000 de artefacte, prezentand civilizatia egipteana din timpuri preistorice pana in prezent. Intoarcere la hotel. Servirea cinei la hotel.
Cazare Hotel Movenpick Cairo-Media City 5* sau similar.

Ziua 3 Cairo – Platoul Giza – Piramidele si Sfinxul – Plimbare cu Camila

Mese incluse în program: mic dejun si cina

Mic dejun. Ne vom indrepta catre platoul Giza pentru a vizita emblemele Egiptului – celebrele Piramide si Sfinxul (vizite exterioare). Dintre cele 3 piramide (Keops, Kefren si Mykerinos) cea mai veche si cea mai mare este Piramida lui Keops, cunoscuta si drept Piramida lui Khufu sau Marea Piramida, si singura dintre Cele 7 minuni ale lumii antice care a supravietuit timpului. Alaturi de piramide strajuieste Sfinxul – un simbol stravechi al intelepciunii si fortei faraonilor, intruchipate intr-o sculptura uriasa a capului unui faraon pe corpul unui leu. Platoul Giza este locul ideal pentru a trai o experienta locala unica – plimbarea cu camila (inclusa). Intoarcere la hotel. Servirea cinei la hotel.
Cazare Hotel Movenpick Cairo-Media City 5* sau similar.

Ziua 4 Cairo – Abu Simbel

Mese incluse în program: mic dejun si cina

Mic dejun la pachet. Transfer la Aeroportul din Cairo pentru imbarcare pe zborul matinal catre Aswan. Sosire in Aswan si transfer cu autocarul la Abu Simbel, unde vom vizita celebrul complex. Situl arheologic cuprinde doua mari temple taiate direct in piatra in timpul domniei Faraonului Ramses alII-lea. Templele au fost initial sculptate direct in munte, ca un monument dedicat lui insusi si sotiei sale, Nefertari, pentru a comemora batalia de la Kadesh si nu in ultimul rand pentru a-si intimida rivalii nubieni, insa au fost relocate, odata cu construirea Barajului de la Aswan, pe un deal artificial, situat mai sus de locatia originala, acoperita de apele lacului Nasser. O experienta unica ! Servirea cinei la hotel.
Cazare Hotel Seti Abu Simbel Lake Resort 4* sau similar

Timp liber la dispozitie sau, optional, puteti participa la „Showul de Sunete & Lumini de la Abu Simbel”.
Templele magnifice din Abu Simbel devin si mai incantatoare noaptea, sub spectacolul de sunet si lumini proiectat pe fatada sa. Inspirati de istoria sa, naratorii te duc cu mii de ani in urma pentru a-ti arata cum a condus Ramses cel Mare Egiptul. Un spectacol magistral, ce include proiectii pe fatadele templelor, care iti dezvaluie infatisarea lor de odinioara. Scenariul este dezvoltat in noua limbi (engleza, araba, franceza, italiana, spaniola, germana, rusa, chineza si japoneza), iar castile sunt furnizate pentru confortul dumneavoastra.

Ziua 5 Abu Simbel – Aswan

Mese incluse în program: mic dejun, pranz si cina

Mic dejun. Ne vom indrepta catre Aswan, punctul de pornire al Croazierei pe Nil, unde vom vizita Barajul din Aswan, construit pentru a controla inundatiile cauzate de revarsarea Nilului, a asigura apa pentru irigatii si pentru a genera electricitate. Apoi vom continua turul cu vizitarea Obeliscului neterminat, care se afla situat exact in locul unde a fost sculptat, in carierele de granit din Aswan, de unde provine o mare parte din granitul rosu folosit pentru templele antice si colosi. Ultima vizita pe ziua de astazi va fi la Templului Philae, dedicat Zeitei ISIS, la care vom ajunge dupa o scurta plimbare cu barca cu motor. Templul a fost relocat aici (la aproximativ 500 m distanta de locul initial) cand constructia barajului a facut ca nivelul Nilului sa creasca. Transfer pe vasul de croaziera pe Nil. Servirea pranzului, apoi timp liber la dispozitie.
Cina si cazare pe Vasul de croaziera Beau Rivage 5* sau similar.

Ziua 6 Kom Ombo – Edfu

Mese incluse în program: mic dejun, pranz si cina

Timp liber la dispozitie pentru a ne bucura de facilitatile oferite de vasul de croaziera. Dupa pranz vom naviga catre Kom Ombo unde vom vizita unul dintre cele mai vechi temple, unic in Egipt, templul dublu, dedicat Zeului crocodil Sobek si Zeului Horus Cel Batran, supranumit si „Vindecatorul” – o constructie atipica, deoarece totul este simetric de-a lungul axei centrale. Odata intorsi pe vas, vom naviga catre Edfu.
Cina si cazare pe vasul de croaziera de 5*

Ziua 7 Edfu – Luxor

Mese incluse în program: mic dejun, pranz si cina

Mic dejun. In cursul diminetii vom vizita Edfu, uriasul templu dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Timp de milenii templul a stat ingropat, pana in anul 1860, cand a fost descoperit si restaurat, motiv pentru care elementele sale arhitecturale si decorative s-au conservat atat de bine. Vom admira apoi minunatele privelisti ale Nilului in timp ce vom naviga catre Luxor. Servirea pranzului la bordul vasului. Seara, in functie de conditiile de navigatie si ora de sosire, vom vizita cel mai mare templu din Egipt – Luxor. Templul este de fapt un complex de mai multe temple construite cu mai mult de doua mii de ani in urma de multe generatii de faraoni succesive si este legat de Complexul Karnak de celebra Alee a Sfincsilor, pe care o vom putea admira si noi (vizita se va efectua in ziua urmatoare, in cazul in care timpul nu va permite realizarea acesteia).
Cina si cazare pe vasul de croaziera de 5*.

Ziua 8 Luxor – Hurghada

Mese incluse în program: mic dejun si cina

Mic dejun. Dupa eliberarea cabinelor vom traversa pe malul vestic al Nilului pentru a vizita Valea Regilor pazita cu strasnicie de cele doua statui ale Colosilor lui Memnon. Vom vizita Templul Reginei Hatchepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului Antic. Ultima vizita pe ziua de astazi va fi la Templul Karnak – dedicat Zeului Amun-Ra, sotiei sale, Mut si fiului lor, Khonsu. Imbarcare in autocarul care ne va duce catre Hurghada, unde vom ajunge in cursul serii. Transfer la hotel si cazare in sistem ALL INCLUSIVE. Timp liber la dispozitie in Hurghada.
Cazare Hotel Sunrise Mamlouk 5* sau similar Hurghada.

Zilele 9-10 Sejur Hurghada

Mese incluse în program: All Inclusive

La origini un mic sat pescaresc, Hurghada a inceput sa se dezvolte abia la sfarsitul secolului XX. In ciuda faptului ca este cel mai mare oras din regiunea Marii Rosii din Egiptul de astazi, nu se stia mai nimic despre Hurghada inainte de anii 1920, cand marinarii veniti din Peninsula Arabica veneau sa pescuiasca in apropierea granitelor egiptene. Se spune ca numele statiunii se trage de la punctul lor de intalnire, care era un copac numit “Gharqad” („sa ne intalnim la Gharqada” – Hurghada). Chiar daca este cunoscuta ca o destinatie de scufundari, statiunea are ceva pentru toata lumea: distractie pe plaja, sporturi nautice extreme, clubbing si golf sunt doar cateva dintre optiunile din care puteti alegeti. Sejur All Inclusive in Hurghada, unde va veti bucura de soare sau puteti opta pentru diverse activitati optionale:

 • Croaziera pe Marea Rosie
 • Jeep Safari in Desert
 • Plimbare cu submarinul

Cazare Hotel Sunrise Mamlouk 5*sau similar Hurghada.

Zilele 11-12 Hurghada – Cairo

Mese incluse în program: mic dejun

Mic dejun. In prima parte a zilei, timp liber la dispozitie in Hurghada. Vom elibera camerele dupa pranz, apoi ne vom imbarca in autocar si vom porni catre Cairo, unde vom ajunge in cursul serii. Timp liber la dispozitie, pentru ultimele cumparaturi, inainte de intoarcerea in tara. Transfer la aeroportul din Cairo pentru imbarcare pe zborul companiei TAROM RO102 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 04:30 si aterizare pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 07:20. Sfarsitul pachetului de servicii.

Contactati-ne pentru personalizarea vacantei Dvs!