General

BEST OF SCANDINAVIA

TOP ATRACȚII

  • Capitalele scandinave: Copenhaga, Olso, Bergen și Stockholm
  • Croaziera pe fiordurile Nærøyfjord și Aurlands de la Gudvangen la Flam
  • Croaziera pe fiordul Geirenger de la Hellesylt la Geiranger
  • Ascensiune pe șoselele montane panoramice Drumul Vulturilor și Drumul Trolilor
  • Ghetarul Briksdal și plimbare cu masinuța trolilor
  • Tunelul Laerdal – unul dintre cel mai lungi tuneluri rutiere din lume

Program de 12 zile/11 nopți

cu ghid român însoțitor, specializat pe destinație

Data de plecare: 25 august 2023

de la 1579 €/pers/pachet

ITINERARIU

Copenhaga – Hillerod – Helsingor – Helsingborg – Goteborg – Olso – Geilo – Cascada Voringsfoss – Fiordul Hardanger – Bergen – Croaziera pe fiordurile Nærøyfjord si Aurlands de la Gudvangen la Flam – Tunelul Laerdal Ghetarul Briksdal – Croaziera pe fiordul Geiranger – Drumul Vulturilor – Drumul Trolilor – Parcul National Doverfejell – Otta – Lillehamer – Karlstadt – Orebro – Palatul Drottningholm – Stockholm

Ziua 1: 25.08.2023 Bucuresti – Copenhaga

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 11:00 pentru imbarcare pe zborul companiei Austrian Airlines OS784 cu destinatia Viena. Decolare la ora 13:10 si aterizare la Viena la ora 13:50. Decolare cu zborul OS303 la ora 15:10 cu destinatia Copenhaga, unde aterizam la ora 16:50. Transfer la hotel.

Suntem in Copenhaga – casa uneia dintre cele mai vechi monarhii din lume, cu o istorie care dateaza din epoca vikingilor. Istoria este prezenta peste tot in Copenhaga, unde strazile pietruite, palatele si artefactele regale formeaza un fundal frumos pentru viata moderna traita de copenhaghenii de astazi. Seara, timp liber la dispozitie in Copenhaga. Cazare hotel Park Inn by Radisson Copenhagen Airport sau similar.

Ziua 2: 26.08.2023 Copenhaga

Mese incluse în program: mic dejun

Tur de oras Copenhaga cu ghid local. Vom descoperi principalele obiective turistice in cadrul turului panoramic: Palatul Christiansborg, candva caminul regilor si reginelor, gazduieste acum Parlamentul Danez, Curtea Suprema si Ministerul de Stat; Piata Palatului Amalienborg – resedinta oficiala a familiei regale daneze, unde la pranz are loc ceremonia schimbarii garzilor;

Fantana Zeitei Gefion – emblematicul ansamblu arhitectural ce descrie povestea mitica a crearii insulei Zelanda pe care se afla orasul, cartierul portului Nyhavn cu celebra statuie a Micii Sirene – unul dintre simbolurile orasului.
Vom descoperi Stroget – cea mai mare zona comerciala din Copenhaga situata in inima orasului. Dupa turul de oras, optional, Croaziera pe Canalele din Copenhaga. Dupa pauza de pranz, va invitam sa descoperiti impreuna cu insotitorul de grup Tivoli Gardens – parcul tematic central din Copenhaga si unul dintre cele mai vechi din lume, sursa de inspiratie pentru Hans Christian Andersen si Walt Disney. Cazare hotel Park Inn by Radisson Copenhagen Airport sau similar.

Ziua 3: 27.08.2023 Copenhaga – Hillerod – Helsingor – Helsingborg – Götteborg

Mese incluse în program: mic dejun

Excursia continua astazi catre Hillerod unde vom vizita Castelul Frederiksborg, frumos situat pe trei insulite mici din Lacul Castelului din Hillerød. A fost construit de regele Christian al IV-lea in primele decenii ale secolului al XVII-lea si este cel mai mare complex renascentist din regiunea nordica. Din 1878 Castelul Frederiksborg gazduieste Muzeul de Istorie Nationala, care prezinta 500 de ani de istorie daneza cu o colectie de portrete, picturi de istorie, mobilier si arta aplicata (cost bilet: 11 Euro). Dupa vizita, ne indreptam catre Helsingor unde vom face un popas la Castelul Kronborg – cunoscut si sub numele de “Castelul lui Hamlet”, unul unul dintre cele mai importante castele renascentiste din nordul Europei (cost bilet: 18 Euro).Vom traversa apoi cu ferry-boat-ul in Suedia, la Helsingborg si ne indreptam catre Götteborg – al doilea oras ca marime al Suediei. Prietenos si relaxat, Göteborg are cartiere moderne, restaurante cu stele Michelin si un mix cultural vibrant la care te-ai astepta intr-un oras mult mai mare – precum si unele dintre cele mai bune restaurante cu fructe de mare din Suedia. Plimbare pietonala cu insotitorul de grup. Cazare Quality Hotel Panorama sau similar Göteborg.

Ziua 4: 28.08.2023 Gotteborg – Oslo

Mese incluse în program: mic dejun

Ne indreptam catre capitala Norvegiei – Olso, pe care Wall Street Journal o numeste „cea mai cool” capitala a nordului si pe care o vom descoperi in cadrul unui tur de oras cu ghid local. Vom putea admira Palatul Regal, Opera, Primaria si vom face o scurta plimbare prin parcul de sculpturi Vigeland. Cartierul Kvadraturen dintre Fortareata Akershus si poarta Karl Johans si-a primit numele pentru modelul sau dreptunghiular al strazii. Este centrul istoric al Oslo care dateaza din 1624. In prezent, gazduieste unele dintre cele mai vechi cladiri din Oslo, iar in zona s-au mutat o multime de galerii si muzee. De la Kvadraturen, aveti doar o scurta plimbare pana la fiord, unde va puteti bucura de arhitectura frumoasa de-a lungul promenadei portului. Dupa turul de oras, timp liber la dispozitie. In centrul orasului gasiti magazine, hoteluri rafinate si cladiri istorice, iar pe strada principala Karl Johans si in jurul acesteia exista o abundenta de cafenele si restaurante. Cazare hotel First Hotel Millennium sau similar Oslo.

Ziua 5: 29.08.2023 Oslo- Geilo – Cascada Voringsfoss – Fiordul Hardanger – Bergen

Mese incluse în program: mic dejun

Este timpul sa calatorim catre tinutul fiordurilor norvegiene, travsersand regiunea Buskerud pentru a face un prim popas in Geilo – o statiune clasica de sporturi de iarna si cea mai populara destinatie alpina din Scandinavia. Dupa aceasta binemeritata pauza, vom face un stop fotografic la Cascada Voringsfoss – una dintre atractiile de-a lungul rutei pitoresti norvegiene Hardangervidda. Aceasta are o cadere libera de 145 de metri si o cadere totala de 182 de metri si este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Norvegia – si probabil cea mai faimoasa cascada din tara. Vom traversa apoi fiordul Hardanger pe podul de la Brimnes la Bruravik, prilej de un stop fotografic de exceptie. In cursul serii vom ajunge in Capitala Fiordurilor – Bergen. Cazare Hotel Edvard Grieg sau similar Bergen.

Ziua 6: 30.08.2023 Bergen – Capitala Fiordurilor

Mese incluse în program: mic dejun

Suntem in Bergen ! Situat pe varful Ulriken, cu vedere la mare, insule, munti si fiorduri, Bergen mai este cunoscut drept „capitala fiordurilor” si il vom descoperi in cadrul unui tur de oras cu ghid local. Bryggen este una dintre principalele atractii din Bergen si Norvegia, fiind construit dupa marele incendiu din 1702 si este inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Primele cladiri din Bergen au fost situate in Bryggen, care a fost o zona vibranta si importanta a orasului de multe secole. Bryggen face acum parte din lista Patrimoniului Mondial UNESCO, iar orasul Bergen este un oras desemnat in Patrimoniul Mondial. Situl de patrimoniu mondial consta din vechiul debarcader si cladirile hanseatice si una dintre cele mai cunoscute zone urbane din Evul Mediu din toata Norvegia. Dupa turul de oras cu ghid local, timp liber la dispozitie in Bergen. Optional, Croaziera pe fiordul Osterfjord la Mostraumen (durata: 3h30). Aventureaza-te prin maiestuosul fiord Osterfjord, cu peisaje montane si cascade uimitoare. Cu cat ajungi mai departe in fiord, cu atat peisajul montan devine mai abrupt si mai puternic. Relaxeaza-te pe puntea mabarcatiunii la soare, in timp ce capitanul conduce prova barcii atat de aproape de o cascada, incat ii poti simti spray-ul revigorant pe fata! Timp liber la dispozitie in Bergen, iar seara transfer la hotel. Cazare Hotel Edvard Grieg sau similar Bergen.

Ziua 7: 31.08.2023 Bergen –Gudvangen – Fiordurile Nærøyfjord si Aurlands – Flam – Tunelul Laerdal

Mese incluse în program: mic dejun

Excursia continua catre zona fiordurilor Norvegiene si dupa aproximativ doua ore ajungem la Gudvangen de unde ne vom imbarca pentru o minicroaziera pe fiordurile Nærøyfjord si Aurlands pana la Flam. O experienta unica! Va putem asigura ca nu este o coincidenta faptul ca Nærøyfjord este inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. O croaziera prin acest fiord ingust si frumos va va oferi amintirea vietii! Vom debarca la Flam in inima fiordurilor norvegiene, situat chiar la capatul interior al Aurlandsfjord, o ramura a celui mai adanc si al doilea fiord ca lungime din lume, fiordul Sognefjord de 204 km lungime si 1308 de metri adancime.

Cand te uiti in jur de la malul portului din Flåm, vei fi uimit de versanti abrupti, cascade in crestere si vai inguste. Ne imbarcam in autocar si vom traversa tunelul Laerdal. Unul dintre cele mai lungi tuneluri rutiere din lume are 24,5 km lungime si este situat intre Aurland si Lærdal, fiind deschis in noiembrie 2000. Iluminatul este un factor central , la fiecare 6 km zona este largita si aceste camere de stanca sunt dotate cu iluminat special. Odata iesiti din tunel, vom traversa fiordul de la Fodnes la Mannheller pentru a ajunge in zona Nordfjord. Cazare hotel Nordfjord sau similar.

Ziua 8: 01.09.2023 Ghetarul Briksdal – Fiordul Geirager – Drumul Vulturilor – Drumul Trolilor – Otta

Mese incluse în program: mic dejun

Ne vom deplasa cu autocarul la ghetarul Briksdal. Ghetarul Briksdal este un brat vestic al ghetarului Jostedal, cel mai mare ghetar din Europa continentala – protejat ca parc national. Peisajul magnific este printre cele mai frumoase din Norvegia! Aici puteti opta pentru o drumetie usoara sau, contra cost (aprox. 23 Euro dus-intors) pentru o plimbare cu „Masinuta Trolilor”. Apoi, excursia continua cu autocarul pana la Hellesylt de unde vom face o croaziera pe fiordul Geiranger – inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. A fost odata ca niciodata un pamant cu varfuri muntoase maiestuoase, acoperite de zapada, cascade salbatice si vegetatie luxurianta si verde….Totusi, nu este doar un basm. In zona Geirangerfjord, este realitate! Vom debarca la Geiranger si vom strabate spectaculoasele curbe in ac de par de pe Ørnevegen (Drumul Vulturilor) pe traseul pitoresc norvegian dintre Trollstigen si Geiranger. Opriti-va si respirati adanc la punctul de observatie Ørnesvingen. Continuam apoi pe un alt traseu pitoresc, renumit in Norvegia – Trollstigen (Drumul Trolilor). Trollstigen este o trecatoare de munte impresionanta care se rasuceste prin unsprezece curbe in ac de par in sus pe versantele abrupte ale muntilor din valea Romsdalen. O experienta „dramatica” completata de superbele panorame de pe platformele de observatie amenajate pe traseu. Odata ce am iesit din pasul montan, ne indreptam catre parcul national Doverfejell pentru cazare in zona Otta. Cazare hotel Thon Otta sau similar.

Ziua 9: 02.09.2023 Otta – Lillehamer – Karlstad

Mese incluse în program: mic dejun

Continuam periplul scandinav in Norvegia si ajungem in Lillehammer. Lillehammer are propriul loc in inima multor pasionati de sport, datorita Jocurilor Olimpice de iarna din 1994, unul dintre cele mai mari si mai de succes evenimente sportive din Norvegia. In 2016, Lillehammer a gazduit si Jocurile Olimpice pentru Tineret, iar in 2017 fost numit Orasul Literaturii UNESCO. Printre cladirile fermecatoare si istorice din Lillehammer exista un cartier modern de cumparaturi cu mai multe magazine de specialitate si o selectie excelenta de cafenele, restaurante, muzee si centre culturale. Timp liber la dispozitie. Seara, ajungem in Karlstad. Cazare hotel Best Western Gustaf Froding Hotel and Konferens sau similar.

Ziua 10: 03.09.2023 Karlstad- Orebro – Palatul Drottningholm Stockholm

Mese incluse în program: mic dejun

In drumul nostru de azi spre Stockholm, pentru inceput, vom face un popas in pitorescul orasel Örebro – unde istoria si cultura contemporana converg, de o frumusete naturala care se intinde deopotriva pe uscat si apa. In centrul orasului te poti plimba pe strazile pitoresti sau sa admiri castelul Örebro. Urmatoarea oprire va fi la Palatul Drottningholm, aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Este cel mai bine conservat castel regal construit in anii 1600 in Suedia si, in acelasi timp, este reprezentativ pentru intreaga arhitectura europeana a perioadei (cost bilet: 14 Euro/persoana). Spre seara, ajungem in Stockholm. Cazare hotel Scandic Jarva Krog sau similar.

Ziua 11: 04.09.2023 Stockholm

Mese incluse în program: mic dejun

Bun venit la Stockholm! Un oras deschis pentru perspective diferite si idei noi. O destinatie vibranta unde se nasc inovatii in muzica, design, moda si tehnologie. Tur de oras Stockholm cu ghid local, in care vom descoperi: “Gamla Stan” orasul vechi cu strazile sale inguste pavate cu piatra, cladirile emblematice ale orasului precum Parlamentul, Teatrul Regal, Catedrala, Primaria, Palatul Regal.

Dupa turul de oras, puteti opta pentru o croaziera pe canalele din Stockholm „Under the Bridges of Stockhom”. Urca-te la bord si lasane sa te ghidam in cele mai faimoase parti ale orasului. Calatorim pe sub douasprezece poduri si chiar trecem prin ecluza care leaga Marea Baltica de Lacul Mälaren. In partea a doua a zilei, transfer cu autocarul pentru o vizita la Muzeul Vasa – unul dintre cele mai vizitate muzee din Scandinavia. Aici veti gasi in toata splendoarea sa, unica si bine conservata, nava de razboi Vasa din 1628, impodobita cu sute de sculpturi in lemn. Vasa este o adevarata comoara din secolul al XVII-lea care ne ofera o istorie bogata, de la munca depusa la Santierul Naval pana la viata la bordul unei nave de razboi. Ceea ce a inceput cu slujbele bisericesti si o atmosfera de sarbatoare s-a incheiat intr-un mod dramatic. Era pe 10 august 1628, cand Vasa, cea mai puternica nava de razboi din Marea Baltica, s-a scufundat in portul Stockholm sub ochii unui public numeros, la cateva minute dupa ce a fost lansata la apa pentru prima data (cost bilet: 18 euro/persoana). Seara, timp liber la dispozitie. Cazare hotel Scandic Jarva Krog sau similar.

Ziua 12: 05.09.2023 Stockholm- Bucuresti

Mese incluse în program: mic dejun

Stockholm este cunoscut drept unul dintre cele mai primitoare orase din lume. Atractia sa contemporana, urbana, este echilibrata cu istoria veche de secole si apropierea de natura. Raspandindu-se idilic pe un arhipelag de paisprezece insule al Marii Baltice, este usor de inteles de ce capitala suedeza Stockholm mai este denumita si „Venetia nordului”. Pare ca oriunde te uiti, privirea ta este intampinata de apa. Stockholm este conectat prin 57 de poduri. Catedrala Storkyrkan din secolul al XIII-lea din orasul vechi (Gamla Stan) este una dintre cele mai vechi cladiri din Stockholm. Cea mai ingusta strada din Gamla Stan este aleea Mårten Trotzig, care masoara 35 de inchi (aproximativ 90 cm) in punctul cel mai ingust. Va invitam sa descoperiti acest oras impreuna cu insotitorul de grup sau pe cont propriu, pana dupa pranz. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthansa LH807 cu destinatia Frankfurt. Decolare la ora 16:45 si aterizare la Frankfurt la ora 18:55. Escala pana la ora 20:30 cand decolam cu zborul LH 1422 catre Bucuresti. Sosire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 23:45. Sfarsitul pachetului de servicii.

PACHETUL INCLUDE

– Bilete de avion cu bagaje de cală și de mână
– Taxele de aeroport
– 11 nopți de cazare cu mic dejun inclus
– Transport cu autocar local pe durata circuitului
– Tururi de oraș cu ghid local în Copenhaga, Olso, Bergen și Stockholm
– Excursiile și vizitele din program
– Croazieră pe fiordurile Nærøyfjord și Aurlands de la Gudvangen la Flam
– Croazieră pe fiordul Geiranger de la Hellesylt la Geiranger
– Traversare cu ferry-boat-ul de Helsingor la Helsingborg
– Traversare cu ferry-boat-ul de la Eidsdal la Linge
– Însoțitor de grup

Contactati-ne pentru personalizarea vacantei Dvs!