Maroc, taramul fermecat

Maroc, taramul fermecat

Maroc, taramul fermecat

        Maroc este poate una dintre cele mai fascinante tari  ce ne prezinta un amalgam de cultura si traditie, cultura si limba, este un loc aflat mereu in legatura cu natura, un loc ce ne ofera o mare diversitate culturala si naturala, este un taram exotic cu peisaje superbe , se poate spune deci ca reprezinta destinatia ideala.

     Fiind o tara din Africa de Nord, cu Oceanul Atlantic la vest si Marea Mediterana la nord, este locul unde vei avea foarte multe optiuni de petrecere a timpului, in desert pe camila, la ski in Muntii Atlas, puteti sa innotati in apele Mediteranei sau al oceanului, ruinele din orasul Volubilis sau cascadele din muntii Atlas. Exista date de peste 8000 de ani, fiind fondata de berberi, dupa care a fost cucerit de arabii omeiazi.

    Rabat este capitala Marocului, insa alte orase precum Marrakech, Casablanca sau Tanger atrag atentia si ne indeamna sa le vizitam. Casablanca este cel mai mare port al Africii la ceanul Atlantic, este o combinatie intre modern si stilul traditional arab, acesta este centrul economic si de afaceri din toata tara.

Printre cele mai importante locuri din Maroc, care nu trebuie in nici un caz ratate, trebuie amintite:

–  Marele Canion, ce are de o parte Muntii Atlas si de cealalta parte desertul, ne ofers o priveliste a muntilor inzepeziti ce nicicum nu trebuie ratata;

– Maroc nu este doar un loc unde poti sta la mare sau admira peisajele, ci este si un loc unde poti schia in lunile ianuarie si februarie, in Muntii Atlas.

 – Chefchaouen, este un loc mirific, un oras montan fermecator, cu casele in stil grecesc, casute albe cu elemente vopsite in albastru, este celebru datorita branzei de capra, dar si datorita recoltelor de canabis, hasisul fiind vandut la liber pe strazile orasului.

– Dunele Erg Chebbi, aflate in desert, sunt deosebite datorita culorii albastre a nisipului si a inaltimii dunelor de 50 metri. Aici poti incerca plimbarile cu camila,  foarte cautate de turistii ajunsi aici

– Marrakech, locul ce poate fi confundat cu un labirint, locul unde se pot vizita simbolurile orasului, moscheea Koutoubia si Medina de Marakech, palatul El Badi sau Muzeul Dar Si Said al Artei si mestesugurilor marocane. Aici este interzis sa se construiasca o cladire mai inalta decat un palmier.

– Casablanca ofera nenumarate obiective turistice, printre care Moscheea Hasan II( a treia in lume ca inaltime), Catedrala Sacre Coeur sau Piata Mohamed V

– Orasul Fes, care inca nu a fost atinc de modernitate, ci al tradititiei autentice,Fes Al este locul de unde poti reveni acasa cu obiectele cu specific marocan.

– Tangerul, un oras deosebit datorita amprentei pe care si-au pus-o asupra lui civilizatiile care au tranzitat zona, iar Medina din Tanger are numeroase stradute ce coboara spre mare si are ca principal loc de atractie piata Petit Socco, Palatul Dar el-Makhzem, Muzeul Kasbah, Marea Moschee din Tanger si Legatia Americana- cel mai vechi post diplomatic american, infiintat in 1821.

– Numeroase locuri din Maroc au devenit patrimoniu UNESCO, iar dintre ele trebuie sppecificate: ruinele romane de la Volubilis, orasul istoric din Meknes, Medina din Essouira sau cea din Fez

– Maroc are peste 3000 km de coasta la Atlantic, fiind locul potrivit pentru surfing, de aceea la sud de Agadir este locul potrivit pentru a face asta, aici nefiind o zona foarte aglomerata

– In Essaouira, la doua ore de Marrakech, casutele contribuie foarte mult cu asemanarea acestui oras cu Santorini.

Maroc, un loc incarcat de istorie, in care musulmanii vorbesc araba si franceza, o tara variata din punct de vedere al reliefului, taramul medinelor si al minaretelor, al deserturilor si al multilor, kilometri intregi de plaja fac din aceasta tara una care atrage din ce in ce mai multi turisticarora le ofera imagini de neuitat.

Vrei o oferta personalizata pentru o excursie in Maroc? Click aici!

 

Lasă un răspuns

Nota: Comentariile de pe site-ul web reflectă punctele de vedere ale autorilor lor, si nu neapărat punctele de vedere ale portalului de internet. Va rugam sa va abtineti de la insulte, injurături si expresii vulgare. Ne rezervam dreptul de a șterge orice comentariu, fără explicații.

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

*
*