Cel mai spectaculos secret turistic al Romei

Cel mai spectaculos secret turistic al Romei

Inca din timpurile stravechi se spunea: Toate drumurile duc la Roma! Insa multe din aceste viae Romanae – astazi strazi si alei – converg catre Cetatea Eterna, trecand prin Castelli Romani, zona rurala fermecatoare si fertile, ce imbratiseaza Roma dinspre sud-est.
Dupa ce ai vazut Colosseumul, Forumul si Vaticanul, daca ai putin timp la dispozitie, cea mai buna alegere este sa explorezi Castelli Romani. Toscana, Cinque Terre si Coasta Amalfitana sunt renumite, insa Castelli Romani va ofera atmosfera rurala tipic italiana, in imediata apropiere a Romei (doar 30 minute).
Uitati cum va puteti bucura de o zi spectaculoasa, savurand-o intocmai ca localnicii …
Degustati vinuri in dealurile dimprejurul Romei! Numeroase orasele pietruite si podgorii mici sunt cunoscute pentru numeroase vinuri DOC (Denominazione di Origine Controllata), precum Frascati, Colli Lanuvini, Marino, Nettuno si Velletri. Nu sunteti familiari cu acesti struguri? Cu atat mai multe motive sa explorati zona! Si in timp ce va bucurati de peisaj, alaturati paharului de vin specialitatile gastronomice locale.  Castelli Romani aprovizioneaza Roma cu paine, branzeturi, legume de gradina, precum si alte delicatese.
Veti fi tentati de cele mai dulci capsune si piersici, ricotta care se topeste in gura si branzeturi Parmigiano, diferite varietati de carne feliate subtire si peste si fructe de mare direct din marea Tireniana.
Vizita Dvs. la Castelli Romani poate coincide cu festivitati locale comemorand traditii si evenimente istorice, numite sagre, precum si chiar evenimente sportive numite palio. Fiind vorba de Italia, atractia principala a unei sagra este de obicei un fel de mancare special preparat conform obiceiurilor locale. Sarbatoarea poate avea ca tema vinul, uleiul de masline, pastele, patiseria, branzeturile, trufele, carnea, de exemplu porchetta, castanele, vinetele etc – fiecare o aventura culinara.
Din punct de vedere istoric, Castelli Romani este zona in care nobilii romani isi construiau vilele de la tara pentru a scapa vara de caldura din oras. Papii au continuat aceasta traditie retragandu-se la resedinta lor de vara de la Castelul Gandolfo, pe dealurile Alban cu priveliste spre lacul Albano. Lacul Albano este unul din cele 2 lacuri format intr-o caldera vulcanica (motivul fertilitatii zonei), iar azi este o statiune de vacanta populara, cu multe rezidente de vara si vile din sec. 17 construite pe malul apei.
Arhitectura interesanta (de unde numele zonei Castelli = castele), orasele cu farmec aparte, peisajele incantatoare si desfatarile gastronomice sunt cateva din motivele care atrag italienii si din ce in ce mai multi turisti straini in zona.
Castelli Romani se poate vizita si in cadrul unei excursii organizate din portul Civitavecchia. Datorita distantei mici, veti petrece mai mult timp vizitand, decat pe drum. Va veti bucura de o minunata evadare la tara, daca doriti sa luati o pauza de la atmosfera oraselor.
Daca alegeti o excursie organizata cu un sofer-ghid, va fi simplu sa va bucurati de un tur complet de o zi in Castelli Romani, fara sa va preocupati de gasirea drumului si condusul pe stradutele inguste si serpuitoare de munte care duc catre cele mai frumoase privelisti.

Contactati-ne pentru vacante personalizate la Roma si in imprejurimi!

 

Lasă un răspuns

Nota: Comentariile de pe site-ul web reflectă punctele de vedere ale autorilor lor, si nu neapărat punctele de vedere ale portalului de internet. Va rugam sa va abtineti de la insulte, injurături si expresii vulgare. Ne rezervam dreptul de a șterge orice comentariu, fără explicații.

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

*
*