Beneficiile unei vacante la munte pentru schi

Beneficiile unei vacante la ski

Beneficiile unei vacante la schi

Anotimpul iarna inseamna rasfat culinar cu alimente-confort care iti incanta gustul si iti consoleaza sufletul si de cele mai multe ori accentueaza lipsa de interes pentru orice activitate outdoor. Dar, in loc sa anulezi orice gand de miscare in timpul sezonului rece, incearca in vacanta ta de iarna partiile de schi si lasa aerul bacovian al iernii sa dispara pentru totdeauna. Schiul alpin nu numai ca iti imbunatateste starea generala de sanatate, dar iti influenteaza in mod semnificativ si starea de spirit.

O inima vesnic tanara. Cea mai importanta calitate a schiului alpin este dorinta de a invata si de a te bucura de alunecarea pe zapada, intr-adevar poate fi o munca grea, dar asta face parte din frumusetea lui. Sporturile de iarna ajuta la pomparea inimii intr-un ritm mai accelerat; ca si alti muschi din corp, inima trebuie sa fie provocata pentru a deveni mai puternica.

O reactie de raspuns a sistemului cardiovascular la efort este aceea de a creste numarul de batai, determinand un ritm cardiac crescut si implicit o cantitate mai mare de sange pompata de inima. De asemenea, imbunatateste si capacitatea pulmonara. Chiar si mersul inapoi pe partie ofera un bun antrenament pentru corp.

O minte sanatoasa. Un alt beneficiu extrem de important pentru sanatate – fericirea. Schiul alpin, ca orice alt exercitiu activ accelereaza metabolismul, elibereaza adrenalina si endorfinele in sange, intareste sistemul imunitar, stimuleaza bunastarea emotionala si ajuta la combaterea depresiei si tulburarilor de dispozitie! Legaturi puternice cu prietenii si familia. Acest sport de iarna, practicat in vacanta alaturi de prieteni si familie devine mai mult un sport colectiv decat unul individual. Experientele impreuna vor crea amintiri de neuitat.

Lasă un răspuns

Nota: Comentariile de pe site-ul web reflectă punctele de vedere ale autorilor lor, si nu neapărat punctele de vedere ale portalului de internet. Va rugam sa va abtineti de la insulte, injurături si expresii vulgare. Ne rezervam dreptul de a șterge orice comentariu, fără explicații.

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

*
*