Bird watching in Iran

Bird watching in Iran

Aceasta vasta tara cu un climat variat este situata in calea a doua rute majore de migratie a pasarilor. Acestea aduc in tara 370 specii de pasari, ce le completeaza pe cele rezidente, lacurile si mlastinile devenind importante puncta de oprire. Migratiile de primavara si toamna sunt sezoanele de observatie a pasarilor in Iran.

Exista multe lacuri permanente si sezoniere, precum si mlastini, imprastiate prin tara ce ofera minunate oportunitati de observare a pasarilor. Insula Qeshm, peninsula Minkaleh si mlastinile Anzali si Mighan sunt printre cele mai bune locatii.

Talab e Anzali: O laguna de 20,000 hectare cu o adancime ce variaza intre 1 si 9 metri, Anzali e probabil unul din cele mai importante eco-sisteme de-a lungul marii Caspice. Gazduieste foarte multe pasari migratoare, precum si multe specii rezidente cum ar fi pasari de apa, mai rar pescarusi, corcodel cu gatul negru, corcodel mare, crestet cenusiu, starci si multe altele. Primavara, o patura de frumosi nuferi salbatici acopera laguna, creand o experienta vizuala unica.

Insula Qeshm: Cea mai mare insula din Golful Persic este un paradis pentru pasarile stationare si migratoare. Cu aproape 172 de specii diferite inregistrate la momentul de fata, este probabil unul din cele mai bune locuri pentru urmarirea pasarilor. Pasari rare precum starci verzi striati sunt rezidente, iar soimi (falco concolor) viziteaza insula.

Talab e Meighan: O mlastina si un lac in desert la 1700 metri deasupra nivelului marii sunt influentate semnificativ de variatiile sezoanelor si caderile anuale de ploaie. Localizat aproape de Arak in centrul Iranului este un loc neobisnuit pentru observarea pasarilor, totusi in fiecare an in timpul migratiei sezoniere flamingo, berze albe si cocori gri ii viziteaza malurile.

Peninsula Minkaleh: Aceasta peninsula este localizata in cel mai estic colt al tarmului caspic iranian. Inregistrat in UNESCO’s Biosphere Reserve, este o zona cu o dezvoltare relativ limitata. Este un refugiu si camin pentru multe pasari si animale si ramane una din cele mai importante atractii naturale ale Iranului. Pasarile rezidente precum fazanii si potarnichile negre sunt vizitate de flamingo migratori, pescarusi caspieni si multe alte specii de pasari de apa. Este de asemenea o locatie importanta de inmultire naturala a pestilor.

Contactati-ne pentru vacante personalizate pentru observarea pasarilor in Iran!

Lasă un răspuns

Nota: Comentariile de pe site-ul web reflectă punctele de vedere ale autorilor lor, si nu neapărat punctele de vedere ale portalului de internet. Va rugam sa va abtineti de la insulte, injurături si expresii vulgare. Ne rezervam dreptul de a șterge orice comentariu, fără explicații.

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

*
*